A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
6 039
12 188
113
Embraer lesz az szerintem, de félek, hogy nem katonai hanem VIP kormányzati szállító gép lenne, ha lenne.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
13 056
21 411
113
Semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy semleges országoktól veszünk haditechnikát. Abban látom a problémát, hogy nem veszünk eleget.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
20 003
32 511
113
Embraer KC-390 korunk legjobb választása lenne, ráadásul részben V4 termék lesz!

Egy hónapja itt volt a gép Farnboroughban. Utána európai körútra indult, majd átugrott Afrikába is. Felkereste a lehetséges vevőket. Magyarországon nem járt. Gondolom, nem véletlenül. Pedig Csehországból csak egy ugrás lett volna.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
20 003
32 511
113

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
12 287
13 847
113
Arra céloztam, hogy ha ezeknek nem tudunk víztisztítót eladni, akkor hagyni kellene a fenébe az egészet! :D
 

eSeM

Member
2012. június 12.
713
6
18
nem hiszem, hogy egy full új típusú repülőgépet fog venni a mh, és azt sem, hogy egyáltalán vesz, az astros kizárva, mert rendes tüzérségünk sincs, és kizárt, hogy hirtelen rakéta tüzérséget vennének, a vbtp meg szép-szép, de iveco gyártmány, ha már olasz, akkor vannak beváltabb típusok is
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
13 056
21 411
113
Az a rakéta tüzérség bármikor egy nagyon jó vétel lenne. Sajnos én sem hiszem hogy benevezünk rá.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
22 522
24 924
113
Nem vesznek semmit se nyugi. Kimentek olimpiát nézni de valami hivatalos látszat kellett hogy legyen az út miatt. Kapóra jött hát egy jó kis eszem iszom a brazil kollegákkal , Torgyán óta úgyse nézet rájuk innét senki se.
 

Veér István

Well-Known Member
2011. február 14.
3 412
6 640
113
<blockquote rel="blogen"><blockquote rel="phaidros">És az esetleg eszetekbe sem jut, hogy a brazilok vennének tőlünk valamit?:DDDDDDD

<i>"Pár korty víz is megbetegedést okozhat az olimpia helyszínén"</i>
http://goo.gl/ACVqwQ</blockquote>

"Az alföldi vízben benne van a fél periódusos rendszer: arzén, mangán, nitrátok, bór; ezért van szükség importra... A jövő nyártól részben romániai ivóvízzel láthatja el a lakosságot az Alföldvíz Zrt."


</blockquote>

Ekkora baromságot. Minden vízben oldva van egy csomó anyag, kivéve a desztillált vízben. Azonban a mi motorunknak kell is sok nyomelem, nem úgy mint egy autónak ;)
Sokáig elég jó volt az a víz, az EU arzén határértékét lépi túl, én úgy tudom. Ez viszont azért van így, mivel az az határérték sokkal alacsonyabb, mint amit a magyar törvény/szabvány előírt korábban. Hogy miért alacsonyabb? A kommunisták akik a szabályt alkották ki akartak irtani minket? Azóta fejlődött a tudomány ezen a téren? Nem és nem. A tengerparti népek sokkal több tengeri halat esznek, amiből arzént juttatnak be a szervezetükbe. Emiatt ha a vízből is bevisznek, akkor az már káros lenne. Sajnos a tengerparttal nem rendelkező országok igényeit nem vették figyelembe a brüsszeli jogalkotók (kit lep ez meg?), így nekünk most a bocskorosok által bitorolt kútjaink vizét kell visszavásárolni.
 

ongbak

New Member
2016. augusztus 13.
1
0
1
A térdvédőkkel kapcsolatban!
Jó dolgok,mert védik a térdet,de a súlyos negatívumaik miatt eljárt felettük az idő. Vagy elszorítják valamennyire a vérkeringést vagy lecsúsznak bokára és ezért hordják sokan ott. Vagy azért,hogy pihentessék a vérkeringésük és szándékosan engedik le. De ott meg akadályoz,nehezíti a haladást,lassítja az embert,ráadásul ott aztán tényleg nem védi a térdet. A jó térdprotektoros megoldások százszor többet érnek. Nincs vérkeringés elszorítás,nincs lecsúszás,nincsenek ilyen negatívumok. Csak annyi,ha a térderősítésbe belülre rakható a verzió,akkor az a nadrág térdét már nem védi,de inkább a nadrág szakadjon ki,mint a térdem.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
6 039
12 188
113
És az esetünkben jó vagy rossz?

Kiképzésre jó, másra nem nagyon, de mivel mi csak kiképzésre akarjuk használni jó választás volt.
Ennek az ára a cikk szerint 90 millió forint lehet, a Pilatus PC sorozat a brazil tucano és társaik 3-6 millió dollár.