Attól függ hány éves vagy. Minden ismétlésért pont jár, és minél gyorsabban futsz annál több pontot kapsz.Mennyi idő alatt kell lefutni? Felülés és fekvő darabszám?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Attól függ hány éves vagy. Minden ismétlésért pont jár, és minél gyorsabban futsz annál több pontot kapsz.Mennyi idő alatt kell lefutni? Felülés és fekvő darabszám?
Közben kimondhatatlanok ezek az összegekEgy másik interjú Lőrincz Gábor dandártábornokkal a toborzás nehézségeiről
Kevés a jelentkező és annak is csak a fele alkalmas.
650 Ft/nap/fő-ből kell megoldani egy katona egy napi étkezését?
További fejlődés Kecskeméten:Közben szépen alakulgat Kecskemét:
Egyes információk szerint a mi légvédelmi gépágyús Lynxeinken Mistral lesz integrálva - ezek mellé tényleg fölösleges.A MANPADS szerintem fontos kategória amit vissza kéne hozni, bár több helyen olvastam, hogy dandárszintű légvédelem mellett felesleges inkább a drónok elleni is megfelelő gépágyúkat favorizálnák.. (ami a Lnyx-re van tervezve)
Mindez igaz mostanában azzal a kitétellel hogy ha fél év múlva nem sikerül a 220 akkor se tesznek ki.Én azt hallottam behozták sok helyen ezt a "vonal alatti rendszert" hogy felveszik azt aki kicsit maradt le és aztán fél év múlva újra megnézik és ha akkora se sikerül repül. Gondolom a nem harcoló alakulatoknál lehet ez így, Hódmezőn nem volt ilyen. Amúgy a 220 pont az tényleg gyerekjáték. Harcolóknál 300 alatt emberszámba se vesznek, asztmás voltam kiskoromban amiből kigyógyultam, a futás maradt a gyengém később is, de azért a 300-at így is karcoltam, na akkor képzeld el hogy aki a 220-at se éri el az milyen szinten van. Erre mindenkinek előre kell felkészülnie magától, tökéletesen lehet rá edzeni nem kell hozzá semmi csak futni felülésezni fekvőzni. Állapottól függően ha valaki nem extrém túlsúlyos szerintem 1-3 hónapos rendszeres edzéssel fel lehet jönni 300 körülre.
Nalunk WOT-ban ugy van, hogy az elejen nem kell teljesitened a fizikait (fekvotamasz, felules es 3 km futas), csak a kepzes vegere. Pszichiatriat (jelkepes) es pszichologiat kell elore.Én azt hallottam behozták sok helyen ezt a "vonal alatti rendszert" hogy felveszik azt aki kicsit maradt le és aztán fél év múlva újra megnézik és ha akkora se sikerül repül. Gondolom a nem harcoló alakulatoknál lehet ez így, Hódmezőn nem volt ilyen. Amúgy a 220 pont az tényleg gyerekjáték. Harcolóknál 300 alatt emberszámba se vesznek, asztmás voltam kiskoromban amiből kigyógyultam, a futás maradt a gyengém később is, de azért a 300-at így is karcoltam, na akkor képzeld el hogy aki a 220-at se éri el az milyen szinten van. Erre mindenkinek előre kell felkészülnie magától, tökéletesen lehet rá edzeni nem kell hozzá semmi csak futni felülésezni fekvőzni. Állapottól függően ha valaki nem extrém túlsúlyos szerintem 1-3 hónapos rendszeres edzéssel fel lehet jönni 300 körülre.
Esetleg tudnál betenni valamiféle fizikai követelmény szinteket ami nálatok van?Nalunk WOT-ban ugy van, hogy az elejen nem kell teljesitened a fizikait (fekvotamasz, felules es 3 km futas), csak a kepzes vegere. Pszichiatriat (jelkepes) es pszichologiat kell elore.
En csak a WOT-ot ismerem (ott is kezdo vagyok), a profi sereget nem, de ebben a dokumentumban mindent megtalalsz:Esetleg tudnál betenni valamiféle fizikai követelmény szinteket ami nálatok van?
Kíváncsi lennék mennyiben más mint a magyar.
Köszönöm!
Köszi!En csak a WOT-ot ismerem (ott is kezdo vagyok), a profi sereget nem, de ebben a dokumentumban mindent megtalalsz:
Ez az a tananyag, amit be kell tanulnod, mielott felvesznek a WOT-ba, de a gyakorlatban nem kell tenylegesen elore betanulni, eleg a kepzes kozben megtanulni.
Az 57-ik oldalon kezdi a fizikai reszt. A 66-ik oldaltol jon a teszt ertekelese, "mężczyźni" =ferfiak, "kobiety" - nok. A "lat" az eletkor kategoriak. A sorok a futas -fekvotamasz-felules.
Ennek a tananyangnak egy resze trivialis (himnusz, ROTA,...) mas resze fontos (AKMS, Beryl adatai, taktikai granatok parameterei,...) mas resze lenyegtelen (mekkora sulyt cipelhet x fokos lejton egy no...). Megmondom oszinten, en meg nem tanultam meg az egeszet.
Persze. Nagyon idegesítő, amikor a magyar oldalon a kereső helyett véletlenül a nyelvváltóra kattintok...
A MANPADS szerintem fontos kategória amit vissza kéne hozni, bár több helyen olvastam, hogy dandárszintű légvédelem mellett felesleges inkább a drónok elleni is megfelelő gépágyúkat favorizálnák.. (ami a Lnyx-re van tervezve)
Mindez igaz mostanában azzal a kitétellel hogy ha fél év múlva nem sikerül a 220 akkor se tesznek ki.
Kapsz újabb fél évet aztán AVI aztán meg egy kis haladék. Ismerek olyat aki 4-5 éve ki tudja kerülni a sikertelen fizikai felmérés miatti kirúgását..
A manpads adja meg azt a légvédelmi "sűrűséget", ami nélkül az ellenséges helikopterek viszonylag szabadon tudnak tevékenykedni. Ha jót akarsz magadnak, akkor van manpads-od.Ezzel teljesen egyet értek, hogy a vállról indított MANPADS kategóriát nem tudja kiváltani a járműről indított rövid hatótávolságú rendszerek egyike sem. Ahogy a kézi pct meglétét sem hanyagoltuk el a járművön hordozott rakétákért cserébe.
Egyszerűen egy embert el tudsz dugni szinte bárhová, ez egy olyan előny, amit egy járműbe integrált verzió nem fog megadni.
Ez a honvédelem.hu anglikán nyelvű változata, már elég régóta.