A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 990
113
@krisss! Erre mit tudnál mondani?


Kretén.
 

fedett_mókus

Well-Known Member
2018. november 25.
3 647
6 360
113
@krisss! Erre mit tudnál mondani?


Azta rohadt :D :D :D
 
  • Tetszik
Reactions: Blitz97

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
27 818
117 990
113
Kicsit bővebben?

Volt alezredes, beidézném neki (Kovács Gyula).
Gyula bácsi? Óbazd...
Katasztrófa az öreg.. Olyan kemény politikai előítélettel ami lassan a maradék eszét is elviszi neki...
Főleg hogy a gyár 2 éve folyamatosan termel ott kezdődnek a bajok az állításával. Jelenleg már a cseheknek szállítunk vissza..
A maradék pénzek nem teljesülő (ilyen is van hogy visszamomdják) és elhúzódó tárgyalások miatt a következő évre áttolódó szerződések.
Az átképzésre lízingelt A4-ekkel és a külfölfi képzéssel nem értem mi a baja főleg hogy már itthon folyik a képzés...
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
Háát azok idestova 20 évesek. Igazság szerint az is kérdés, hogy mit kezdenek magával a Mistral rendszerrel.
Ugye a Skyranger 30-as tornyon is van egy légvédelmi rakéta indító modul. Kérdés, hogy van-e egyáltalán a Mistralra szükség, illetve, hogy hol van rá szükség.
Nem tudom (illetve nem lenne túl logikus), hogy a Skyrangeres Lynxek Győrbe mennének. A Mistrálok jelenleg ott vannak. HR okokból nem biztos, hogy ideális lenne a Mistrálos Unimogokat és kezelőiket lezavarni a lövész csapatokhoz.
Nem mondom, hogy haszontalan a Mistrál jelen formájában, de mindenképpen modernizálni kellene őket. Minimum egy távirányított toronnyal. Esetleg egy NMS-re szerelt, távirányított toronnyal kiváltani az Unimog-ot.
Ha ez megvan akkor az egész miskulancia mehet mondjuk a kerekes dandárba. Ha helyileg nem is költözne, de helyzet esetén automatikusan alájuk lehet rendelni őket.
Cak mcjetyszem, hoty a Misztrált öszméri a Szkájrandzser
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 489
14 279
113
Gyula bácsi? Óbazd...
Katasztrófa az öreg.. Olyan kemény politikai előítélettel ami lassan a maradék eszét is elviszi neki...
Főleg hogy a gyár 2 éve folyamatosan termel ott kezdődnek a bajok az állításával. Jelenleg már a cseheknek szállítunk vissza..
A maradék pénzek nem teljesülő (ilyen is van hogy visszamomdják) és elhúzódó tárgyalások miatt a következő évre áttolódó szerződések.
Az átképzésre lízingelt A4-ekkel és a külfölfi képzéssel nem értem mi a baja főleg hogy már itthon folyik a képzés...

Idézhetlek neki?
 
K

kamm

Guest
Igazad van!
Én úgy emlékeztem, hogy azok csak tűzvezető radarok, de ahogy utánanéztem, célfelderítenek is 20km-ig. Akkor elvileg csak a központi felderítő radarokra lesz szükség.
Ejnye, mar legalabb haromszor leirtam, lasd a legutobbi kommentem par oldallal korabban a 35 v 30 vitaban a Skyrangerrol.

Helik, dronok stb ellen teljesen onjaro a Skyranger, a radarja 20km AESA, van RF, IR, azon tul a tuzersegi meg missile cuccokra majd raallnak az Eltak es atadjak ezeknek, hova varjak a hatotavba belepesuket (minden 2084 kepes 100 celpontot kezelni WLR modban.)
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 447
113
Na jó, de mi van, ha átvesszük az ausztrál gépeket? Ha kifizetjük a modernizációt és előre lekötünk mondjuk 10 év logisztikai támogatást, akkor azért nem jár szarul az Airbus ahhoz képest, mint ha a földön állnának a gépek.
Az Airbusnak nem kell visszavennie a gépeket. Azok az ausztráloké. A MK3 fejlesztést így is úgy is összedobják az európai rendszeresítők.
Neki annyit jelentene, hogy annyi géppel többre kellene elvégezni az upgrade-et, és később a supportot neki kellene adnia.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 119
45 447
113
Nézz utána az ausztrálok miért kukázták őket.
Totál megbízhatatlan, kiforratlan szar használhatatlan alkatrészellátási lánccal, alig bírtak repülni velük. Sokáig nyűglődtek, aztán leváltották őket, holott évtizedeket kellett volna még szolgálniuk.
Fel se merüljön az ötlet...
Szerintem meg te nézz utána! Ott van minden a Tiger topicban. Részletesen. Erősen politikai okai voltak a Tiger kudarcának az ausztráloknál.
Az MK3 fejlesztés pont azt célozza, hogy egységesítsék a különböző nemzetek különböző gépeit. Ezzel egyszerűsítsék az alkatrészellátást.
De mondom, MINDEN ott a Tiger topicban.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 517
113
Köszönjük, hogy néha leereszkedsz hozzánk, Mester! :rolleyes:

Régen, kb. 2017-ig pl. még a repülős újságok újságírói is jártak ide kommentelni, mert itt kaptak értelmes visszajelzéseket az írásaikra. És mert sok érdekes linket, hírt szedtünk itt össze, amiről lehetett beszélgetni. Sokan azért nem járnak már ide, mert nincs türelmük/idejük keresgélni az értelmes hozzászólásokat a sok offtopik hozzászólás között. Illetve a sok megmondóember miatt, aki élőben sosem látott olyat de jobban tudja, mint aki 30 éve ezt csinálja, mert ez a munkája.