1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - GrGLy által indítva @ 2013. március 15..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

 2. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Hát http://hu.wikipedia.org/wiki/Leopard_2

  annyira nem olyan mint a M1A1 mondanád ezt

  A5-A6 szeria spanyolok,németek, szaudiak rendszersitették

  A4 van a lengyeleknek is ők örülnek is :)
   
 3. honved

  honved Well-Known Member

  Nagyon szomorú, hogy egy ilyen helyzet irányítja rá, némiképp pár napig a közvélemény érdeklődését a Honvédségre. Nagyon sok felelőse van hogy ide jutott a sereg, nem lehet egyet megnevezni. Viszont most is érzékelhető, hogy nem a 24. órában, hanem már azon túl van a haderő. Nem tűr halasztást a katonák személyi és harcászati felszerelése, valamint a nehéz haditechnika cseréje, beszerzése. A legszomorúbb az ebben az egészben, hogy ha olyan szervezetet tartunk fenn, ami nem képes a feladata ellátására, az mutatja leginkább az adófizetők pénzének elherdálását. Nos, a mai Honvédség, sajnos ez ami.  Minderre nem elég ha katasztrófahelyzetben jön rá a közvélemény egy része. Szükséges lenne, folyamatos kommunikációval, erősíteni a társadalomban a Honvédség helyzetének ismertetését, fontosságának hangsúlyozását. Valamint, a társadalom figyelmét fel kell hívni arra, hogy nem tűr halasztást a haderő felszerelésének, haditechnikai eszközeinek felújítása, megújítása, cseréje. Természetesen elmondva, hoyg ez komoly pénzbe kerül, de ezért és ezért van rá szükség. A többség azt hiszem meg fogja érteni...
   
 4. dudi

  dudi Well-Known Member

  Roni már megint hülyeségeket beszélsz.
   
 5. honved

  honved Well-Known Member

  A Leopárd 2 A/4 messze a legkorszerűbb harckocsi lenne a közép európia térségben, ha nekünk lenne belőle. 
   
 6. fip7

  fip7 Well-Known Member

 7. Roni

  Roni Well-Known Member

  dudi

   

  Lehet,  ilyen politikai vezetéssel hisz nekünk tökmind1 hogy mink van, harcra úgy se kerül sor ha meg mégis akkor mögöttünk az istencsászár legyőzhetetlen USA .
   
 8. panoz

  panoz Well-Known Member

  Úgy gondolom most bemutatkozott az a szituáció hogy mi is lenne a honvédség mai feladata igazából. Akik kardoskodtak a z AW139 ellen hogy műanyag gép, meg az orosz vasak legyalázzák őket helyből, meg eleve le kell rohanni Romániát az első adandó alkalommal, most tessék. Itt van az akció, itt kell most helytállni.

   

  Szóval ne komolytalankodjunk hogy Magyarország elemi érdeke az offenzívára is alkalmas haderő. 57 éve nem volt áldozat harcicselekmény miatt hazánkban. Azt gondolom teljesítsük a NATO által elvárt minimumot és törekedjünk a katasztrófavédelmi feladatok ellátására elsősorban. Nem az hazánk érdeke hogy visszarúgjuk Slotáékat az Ipolyon túlra ha támadnak, hanem hogy megakasszuk őket minél hamarabb és ennyi bőven elég a környéket is figyelembe véve.

   

  Tankokból több kell, de a specializált Mi-24 féle helikoptereknek semmi keresnivalójuk egy ilyen impotens országokkal teli térségben.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  <a title="Profile" rel="nofollow">panoz</a>

   

  "Azt gondolom teljesítsük a NATO által elvárt minimumot"

   

  Gondold újra!!!

   

  Ha nagyon kukacoskodni akarnék azt mondanám,hogy a MI-24-nek jobbak az időjárási minimumai mint a MI-8/17-nek.
   
 10. panoz

  panoz Well-Known Member

  Tök mindegy egyik sem repül már. Vegyük már meg azokat k...a helikoptereket. Lehetőleg újat, ami 20-30 évig nyugodtan elrohadhat a szabadon. Plusz ne repülő koporsók legyenek mint a mostani 40 éves gépek vagy amit az amcsik akartak ránk sózni.
   
 11. gigabiga

  gigabiga Active Member

  panoz

  1. Már most is a NATO minimum alatt teljesítünk. Nem kicsit, nagyon. 
  2. Arra alapozni egy ország honvédelmét, hogy 60 éve nem volt harci cselekmény? Érdekes stratégia - fejkavarás. Ez felelőtlenség!!
   
 12. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Panoz.

  Nézd határainkon túl is élnek magyarok aki már hivatalosan is állam polgáraink. Ha Slotáék támadnak akkor felvidéken népírást is rendeznének mellette párhuzamosan. Mivel ha vesznek etnikai alapon minimális területet tudjunk tőlük vissza venni.

  Ugyan ez a helyzet Románia kapcsán. Lásd mostanában zajló Székely tüntetések.  Egy erős honvédség előrébb való lenne mint a szent tehénként tisztelt roma integráció( ami eleve egy demokráciába népfelség elvébe tartozó kérdés lenne. De ez nem ide tartozik)
   
 13. panoz

  panoz Well-Known Member

  Nem azt mondom hogy dobják el a fegyvert és mindenki rakjon homokzsákot, de ha már ilyen korlátolt képessége van a honvédségnek, legalább az egyik feladatát lássa el tisztességgel. Ne 2 szék közt a pad alá esete legyen.
   
 14. gigabiga

  gigabiga Active Member

  Értelek, de a két feladat együtt is tudna működni, illetve a honvédelmi képesség feltételezi a katasztrófa helyzetekben való reagáló képességet (legalábbis a mostaninál jóval erőteljesebben).
   
 15. fip7

  fip7 Well-Known Member

 16. ijasz

  ijasz Well-Known Member

  Egyértelműen kötelessége a honvédségnek a katasztrófahelyzetek elhàrítasàban való aktív részvétel IS. Mindenhol így van. De nem az elsődleges feladata. Félő, hogy 3 nap múlva már újra elfelejtik a Honvédség létezését.

  Amúgy Veszprém és Zala megyékben is elkelt vola a segítség de már nincs egy normális alakulat sem errefelé. Viszont, láttam egy mentő helikoptert. Elismerésem a pilótának, valószínüleg Balatonfürediek voltak.
   
 17. lui7889

  lui7889 Active Member

  Hol vannak ilyenkor az ehhez hasonló gépek?

   

  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=224704441001134&set=a.154984201306492.34042.154955087976070&type=1&theater
   
 18. Python

  Python Well-Known Member

  lui7889:

  Az egy BAT-M (БАТ-М) buldózer. Ezek max. múzeum, mert ócskavasnak le lettek anno selejtezve, szerintem.
   
 19. nani1980

  nani1980 Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hóhelyzet: a honvédség is segít! - FRISSÍTVE
  Nemrég még nagyon magyarázták nekem itt páran, hogy a honvédségnek nem feladata a hóban rekedt "nép" mentése!!! Most akkor még is az?! Szerintem az, meg most már pár embernek is megfordult a véleménye ahogy látom, de ........... No de mindegy is! Amíg emberek ezrei ovációznak a ferihegyi hótolóknak, hogy köszönjük osztrák barátaink, addig azt hiszem kár itt mondani bármit is...
   
 20. nani1980

  nani1980 Member

  <p class="new-blogpost-comment-notice">Komment ehhez a hírhez: Hóhelyzet: a honvédség is segít! - FRISSÍTVE
  Számomra amúgy ebből a mostani helyzetből a konzekvencia annyi, hogy még jobban tisztelem azokat az embereket, akik anno majdnem eljutottak Moszkváig! Ha belegondolok, hogy mi lenne ha egy a mostani népességből verbuvált sereg indulna ugyanezt megtenni, rájövök, hogy mennyire szánalmasak vagyunk! Tisztelet a hősöknek! És azok nem a tűzoltók, meg a katasztrófa védők, meg a rendőrök, meg a hótolók! Ha itt ma valaki ennyitől hős lesz , akkor kurva nagy baj van az értékrendekkel!!!!
   

Ezen oldal megosztása