1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A Magyar Honvédség szerepe katasztrófahelyzetekben

Diskurzus a(z) 'Magyar vonatkozású hírek, elemzések' témában - GrGLy által indítva @ 2013. március 15..

 1. cnrhs3

  cnrhs3 New Member

  Kedves Dudi!

   

  Kérlek nézd meg az UTINFORM honlapját, Tata környékén még jelenleg is hány település elérhetetlen. Nekem például nem sikerült bejutnom tegnap.
   
 2. Star Trek

  Star Trek New Member

  Olyan szép idő van .Csak úgy olvad a hó!

  Kíváncsi vagyok vajon árvízkor a mentőszolgálat vagy a  légi rendészet helikopterei mennyi zsákot tudnak majd emelni .
   
 3. dudi

  dudi Well-Known Member

  <a title="Profile" rel="nofollow">cnrhs3</a>

  Ha be ér minden "sofőr" akkor a zászlóalj eszközparkjának 90%-a ki tudott volna menni segíteni?Nem hiszem!
   
 4. cnrhs3

  cnrhs3 New Member

  Dudi!

  Igaz a hadrafoghatóság alacsonyabb, de azért a kivitt eszközök számánál jóval magasabb.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  <a title="Profile" rel="nofollow">cnrhs3</a>

   

  Erre akartam rávilágítani.
   
 6. silversisko

  silversisko Active Member

  Egy kis adalék azoknak, akik most szerencsésebb vidéken vannak...

   

  http://tuzoltosag.info/cikk/20130316_szeduletes_fotok_az_m1_legveszelyeztetettebb_szakaszairol/

   

  A mentésben résztvevő darus mentőszer (ami önmagában sem piskóta) szintén behavazva, elakadva....

   

  Ahogy az egyik rendőrfórumon írta a kolléga, nem tudsz mit kezdeni azokkal, akik nem hisznek a hatóságnak és valahol megpróbál feljutni a pályára. Abba nem is gondol bele a jóképességű, hogy ő szintén mentésre szoruló, sőt akadály lesz...pár km-el arréb....
   
 7. qkinight

  qkinight New Member

  Azért kíváncsi lennék, ha a sorkatonaság még működne mekkora erőt vonultatott volna föl a MH?
   
 8. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Elég szégyen az ami most az országban folyik.... Kezdve az SMS-t fikázókkal, folytatva azzal hogy így a TEK meg úgy a honvédség... Hát ez elég nevetséges. 20 éve amortizálták az országot és mára oda jutottunk hogy a Honvédségnek is csak mutatóban van technikája egy ilyen helyzet kezelésére és a srácoknak sincs ehhez megfelelő ruházati anyag kiadva. a TEKet lehet szidni, de voltaképpen Ők is katonák azt teszik amit parancsba kapnak. Amúgy volt kint Q7-es mivel mindenki azzal ment amivel tudott és ami rendelkezésre állt. De ez jellemző erre az országra hogy mindenki überokosés jobban tudja. egész héten mondták hogy erős havazás és viharos szél jön de mégis egy csomó hülye elindult. Engem speciel sokkal inkább zavar az hogy egy halom pénzért mentettek olyan retardáltat Aki a saját hülyesége miatt került bajba. Nem egy riportot láttam ahol az illető azt mondta hát ezen a 3 falun még átjutottunk aztán elakadtunk. Nincs esze? Nem lát? Miért nem állt meg egy faluban? Szerintem ha bekopogott volna egy hivatalba segítségért adtak volna szállást neki. Elenyésző kisebbség az Akinek valamiért muszáj volt elindulnia. De persze ők a leghangosabbak hogy hol van a segítség? Na igen... ha Tatán még ott állnának a BMP-k akkor hamar kirajzottak volna és nagyságrendekkel kevesebb gond lett volna.
   
 9. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  qkinight Szerintem sokkal többet akkor sem tudtak volna mivel erősen technikalimitált az emberek átdobása
   
 10. qkinight

  qkinight New Member

  Ebben teljesen igazad van, sem a humán sem a technikai feltételek nincsenek meg már...  bár én nem ilyen formában szüntettem volna meg ( vagy ha jól emlékszem csak szüneteltetik?), így legalább ilyen esetekben lenne hová nyúlni, vagy esetleg a tartalékosok is behívhatóak lesznek ilyen esetekben?
   
 11. nani1980

  nani1980 Member

  Szerintem a Mikulás a legnagyobb hős, mert ő hóviharban is kihordja mindig az ajándékokat! :)
   
 12. nani1980

  nani1980 Member

  A TÖKösökre visszatérve! Nem erre vannak kiképezve? Hát akkor be kell vezetni  a kiképzésükbe, a hólapátolás, kocsival vontatás, meg meleg tea osztás egyetemi diplomát igénylő képzését! 
   
 13. nani1980

  nani1980 Member

  A TÖKösökre visszatérve! Nem erre vannak kiképezve? Hát akkor be kell vezetni  a kiképzésükbe, a hólapátolás, kocsival vontatás, meg meleg tea osztás egyetemi diplomát igénylő képzését! 
   
 14. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Valaki említette a tartalékosokat. Úgy 10 óra körül ment egy műsor vmelyik közszolg. adón, amiben egy "nagyon" kemény kiállású sokcsillagos eresztette el a következőket: "Itt beléjük neveljük mindazt, amit a társadalom elvár tőlük. Itt időben fel kell kelni, reggeli torna, stb."

  Egy pillanatra megállt bennem a levegő...

  (Ha fent vala a holnapjukon, megkeresem.)
   
 15. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  16:43-tól

  http://videotar.mtv.hu/Kategoriak/Summa.aspx

  Na de sorry az OFF-ért.
   
 16. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Én voltam dobogókő felé helyi tűzoltókkal vontatgatni, meg pár fát eltakarítani, itt is votak TEK-es srácok egy Patrollal és semmi gond nem volt velük. Odatették magukat a melóba, nem arcoskodtak végig normális sőt kifejezetten jó hangulat volt.
   
 17. nani1980

  nani1980 Member

  Miért is lett volna velük gond! Szerintem jól tették, hogy mentek! Én is személyesen láttam pár rendőri intézkedést! Olyat is ahol sok emberrel kellet kommunikálniuk! És azt kell mondanom, hogy nem a rendőrökkel volt a gond, hanem a sok beképzelt úrhajót bányában is vezetni tudó majommal! Az emberek gondolkodásával, moráljával van a legnagyobb probléma nálunk!
   
 18. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Írtátok hogy miért a TEK-eseket viszik az uzsorások ellen. Egész egyszerűen két legyet ütnek egy csapásra. Az állomány edzésben marad, és a célszemélyt kisebb rizikóval elő tudják állítani.
   
 19. joker

  joker Well-Known Member

  duckdodgers nem arról van szó, hogy arcoskodtak vagy sem, és el is hiszem, hogy teljesen normális srácok, akik hozzájárultak a jó hangulathoz. Hanem arról, hogy nekik lapátolás helyett épp terroristákat kellene felderítenük / elfogniuk / helyben agyonlőniük / waterboardingozniuk Magyarországon, mert terrorelhárítás, ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni. Ha meg nincsenek terroristák, főleg olyan mennyiségben, hogy azt egy titkosszolgálat önmagában ne tudja kezelni, akkor minek a TEK? A költségvetésükből lehetne venni évente 100+ unimogot hótolóval az elején és egy fizetéséből 2-3 tűzoltót alkalmazni. Ha meg lapátolásról van szó, akkor 2 tűzoltó több, mint egy TEK-es akárhogy számolod.
   
 20. joker

  joker Well-Known Member

  <a title="Profile" rel="nofollow">silurusglanis</a>

  Én írtam, hogy miért a TEK dolga az uzsorások elfogása. Terrorelhárítás, ha az uzsorás terroristának számít, akkor életfogytiglant neki vagy golyót a szeme közé! Erre vannak / voltak alap kommandósok is, akik eddig is be tudtak vinni akárkit.
   

Ezen oldal megosztása