A Magyar Honvédség fejlesztései 2014-ben

Status
Not open for further replies.
Csak jobban szét kellett néznem: http://wagnerpeter.blogspot.hu/2011/07/modernizalt-kalasnyikov-ak-63-mf.html

Ez egy elég jó hozzászólás, felvet pár itt nem említett kérdést egy esetleges másik fegyvertípus beszerzése során:
Névtelen írta...

Egy HK 416 ara kulfoldon 2300 USD ( a csupasz alapfegyver minden extra nelkul.

Mivel magyaroszagon vagyunk erre meg rajonne a vam es az afa ( igen az allam sajat magank is megfizeti a vamot es az afat. )Ugyogy durvan 1 milla lenne egy uj fegyver.

De elotte be kellene vizsgaltatni a fegyvereket ami azt jelenti, hogy kb 2-3 ev ( loteri kiprobalas taborfalvan ,csapatproba stb) kellene a rendszeresiteshez. Tehat ha most vennenek egy vagon HK -ta akkor legjobb esetben 2014 ben lehetne rendszerbe allitani.
Akkor arra ki kellene dolgozni kikepzesi metodust ( ujabb 1-2 ev ismerve a HM -t azzal kezdenek, ogy az osszes tabornok kiutazna Gronlenadtol tuzfoldig tanulmanyozni a HK 416 oktatasi metodusait, majd ezt kovetoen kiadnak a Zrinyi vegzoseinek, hogy irjanak belole egy szakdolgozatot.

At kellene kepezni a fegyvermestereket ( ujabb tabornoki/ezredesi tura hogy masutt hogyan javitjak ezeket a fegyvereket)

Aztan johetnenek hozza az optikai es egyeb cuccok meg az uj loszerek.
Uj harceljarosok kidolgozasa stb.
Szovel ropke 10 ev alatt be is lehetne integralni a HM be az uj puskat.

Mellesleg a Kalas rendszeru fegyverek mindenutt a reneszanszukat elik. Szegeny Stone forog a sirjaban mert van amerikai ceg amelyik az M-16 M 4 karabelyokat apait at gazdugattyus mukodesure.

Ahogy korabban irtam a regi vasak meg mindig viszik a primet ha embert kell olni.

Udv FB

antigonosz

Én is leírtam,hogy egy másik fegyver ugyan ezekkel a "kütyükkel"sokkal drágább lenne.

Igen, ez érdekes. Ha ez így megy itthon, már pedig így, akkor amikor sikerül első hiperugrás rendszerbe is kerülne a pusku. :D Jó nem erőltetem tovább a messzi-messzi galaxist.

Mondjuk én csak nagyon az elején voltam azon a véleményen, hogy új karabélyokat szerezzünk be. Persze most is az újra szavazok, csak hazai fejlesztésben és bullpup rendszerűben.
A tábornoki kar meg ne utazgasson annyit és szemlézzen meg fogadásokon legyen, hanem küldjenek ki egy igazi szakértőt, az tudja le gyorsan és jöjjön is vissza tovább adni a tudást, bár az internyet korában.....

A rendszerben lévő harckocsi állományunk megduplázódott így 15 dbT-72 m1 ről 30 db T-72-re emelkedett. Nagyobb részben M1 kisseb részben M változattal bővült az állomány.

Nem duplázódott mg semmi. Ugyanannyi van rendszerben, mint eddig.

Nemtudom nekem jövöre kezdődik a kiképzésem a tipusra és aztmondták az "új" vasakat fogjuk kezelni...
De írást nemkaptam erről ugyhogy lehet neked van igazad.

Én is úgy tudom, hogy most hivatalosan 32-van rendszerben, még augusztusban olvastam :)

Status
Not open for further replies.