1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A pénz világa

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - elimgarak által indítva @ 2015. július 1..

 1. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

 2. Luthero

  Luthero Well-Known Member

  Érdekes gondolatok.

   
  dragonette and Mackensen like this.
 3. misinator

  misinator Well-Known Member

 4. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  https://www.portfolio.hu/vallalatok...kYsEH3iWBMTRd97k1r7s1Xiev_ZMXwuVXzg2a_f6BY5nQ
  Hozzá fűzni valóm:
  Csaba Kiss Nem rossz írás, kiegészíteném azért, Az októberi USA gyorsjelentési szezont tekintettem az utolsónak amiben még érdemi emelkedés jöhet, tévedtem, már nem várták meg sokan, realizálás kezdődött, aminek helyességét a számok igazolták, ebből a profitnak elenyésző szerepe volt, a hangsúly a bevétel sorokra adott reakcióra tevődött, az eszeveszett terjeszkedés üteme feleződött, nem is mondtak semmi biztatót, hogy ez visszatérne. Általános volt a jó hírek, mint a Powel hangnem, BREXIT megállapodás, G20 felpattanások behaltak, akár a követő napi nyitóárban benne is volt, onnan le. Ez a hektikus mozgás változni nem fog. Amit szeretnék kihansúlyozni, hogy funda/TA elemzés, akár egyedi storyt találva sem biztos, hogy sikerre vezet, mert INDEX zuhénál nincs olcsó rv, megy az még lejjeb is, ezért praktikus csak nemzetközi hangulatromlásban vásárolni, kezünkre ülve. A tőke 1/2-nél többet merénylet a pénztárcánk ellen részvényben tartani, ettől csak kevesebbet, akár full cash szünetekkel, amikor jó hírre emelkedés van.
   
 5. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Most tettem föl egy facebook csoportban:
  "
  Posztoltam egy elemzést a FED mérlegfőösszegének alakulásáról, ami 600 mrd körüli összeggel csökkent, cirka 4100 mrd $-ra, ez a válság előttinek a sokszorosa.
  A kamatemelések, meg a FED mérlegének csökkentése, kiegészítve a GDP növekedéssel, hogy nem fékezte be a gazdaságot nyugalommal töltötte el a befektetőket.
  Ez most borulni látszik a nagy kapitalizációjú tech papírok esése által, számokkal levezetve:
  AMAZON kapitalizációja 1000 mrd $ helyett már csak 811 mrd, kiesett 200 mrd, ez pedig újra "felesleg" a piacon, lényegében lufi, ami a mérlegfőösszegnek nem ad fedezetet, amíg az rv árfolyama nem kezd újra emelkedésbe.
  A Black Friday forgalom szempontjából jól sikerült, a vásárlóerő töretlen, de a rv árfolyamok mindig előtte járnak a gazdasági mutatók számainak, így ebből következtetést levonni nem nagyon lehet.
  Az eljövendő gyorsjelentésekben ha a bevételsorok növekedése tovább csökken, akkor az árfolyam tovább morzsolódik, ha innen még feleződés jönne, akkor 2 kiragadott mutató így nézne ki:
  P/B: 10
  Forward P/EPS: 30
  Így újabb 400 mrd $ esik ki, válik fedezetlenné a mérlegfőösszegből, a trend fordúlt, idei 70% körüli rv árfolyam emelkedés feleződött, ezt problémásnak érzem a mérleg szempontjából újra.
  "
   
 6. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  30-as P/E... Ostobák.
   
 7. beta

  beta Well-Known Member

  Lehet már közel az újabb válság. Bár szerintem kisebb lesz, mint a 2008-as, mert már számítanak rá.
   
 8. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Hát,szerintem meg most be fogják dönteni a Görögöket,ami rántja az Olaszokat,ez a kettő megroggyantja muttiékat,kevesebb zsé jut ahmedékra,esetleg szigorítják a korona gyarmatokon a gk-k károsanyag kibocsájtását :rolleyes:,esetleg a Török líra ismét shortolódni akar,erre a Törökök fellazítják a migráns kibocsájtásukat,szóval fasza lesz,csatoljátok be az öveket,és vegyetek Orosz,Kínai nyelvleckéket.
  :)
   
 9. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/vallalatok...os-minuszban-a-dow-zuhan-az-apple.309279.html
  rityi-rotyi..
  csak rájönnek az emberek, hogy chartisták is foghatják a számaikat és bedughatják oda, ahová nem süt be a nap. Hallgatom a német tőzsdehíreket, és az "Apple esetén figyelembe kell venni a fair árazást.." HEEE!? Közel 8 évnyi helikopter-pénz után fair árazás!?

  Egy következő összeomlás mindenesetre érdekes lesz. A púderszöveg szerint a bankok fel vannak tőkésítve (a Deutsche Bank is?) miközben az emberek fürdenek a hitelben és egy ingatlanpiaci buborék tetején kezdenek el eladósodni. Pár fej meg fog gyűrődni, ha ez a folyamat beindul.

  USA bezárkózik, Ázsia dettó, csak Európa marad megint seggen, miközben Európa merőben más bajokkal küzd, mint 2008-ban...
   
  blitzkrieg, dragonette and svajcibeka like this.
 10. Robur

  Robur Well-Known Member

  Az oroszok az olajártól függnek teljesen. A kínaiak meg imádkoznak, hogy ne dőljenek be:
  https://www.portfolio.hu/gazdasag/i...nyt-futnak-az-idovel-a-tulelesert.309169.html
   
 11. svajcibeka

  svajcibeka Well-Known Member

  dragonette likes this.
 12. Robur

  Robur Well-Known Member

 13. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Érdekes videó 10 nagy pénzügyi csalásról:
   
  ozymandias and blitzkrieg like this.
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ezek után győzzed meg az átlagpolgárt, hogy van-e értelme bármilyen befektetési alapnak. Kemény küzdelem lesz.
   
  fip7 likes this.
 15. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Egy most futó projekt az ESTMÉDIA lehúzás 2.0.
  BCS az előzőnél, nehéz megmondani honnan, mert fordított splitezések voltak benne, akkor ECONET volt, amit a károsultak "felszorzás"nak emlegettek, valószínűleg összevonták a kibocsátott db-számot 1/10-ére, 2000, vagy 5000 HUF-ot is olvastam esett majdnem 1 forintra, mert eltűnt a Szigetben, meg egy rádióban lévő tulajdon, maradt a szórólap egy darabig.
  Megmenekült a felszámolástól, de BCS kezébe kerültek az adóság fejében kapott 78 filléres papírok. Előre beírtam a Portfolio topicban, hogy jönni fog "neves" befektető, utána a tulajdon, mint az ECONET-es időkben. Bombaként robban Vajna 5%-os tulajdonszerzése, de fúrcsamód nem a parketten, hanem OTC-n jutott hozzá, ez egy full üres cégben sok 100 milliós napi forgalmu rallyt generált, BCS gondolom bujtatott papírjaiból kiszállt, több hónapi vegetálás 180-ról 110 körülre esett az árfolyam, mert tulajdon még nem került bele.
  Két ünnep közt csak belerült egy 3 millós frissen alapított, de üres cég, újabb menet most már csak 155 HUF körülre, a céget 10,000 db EST rv-ből meg is lehetett alapítani, a hírre meg pár 100,000 db-al, vagy millióval levágni egy parasztshortot, mindenféleképpen nyerő az ügyleten, még ha az a 3 millió kidobott pénz is.
  Én 4 évre tippelek amire újra 1 HUF-ot érő lesz, addig tömik a szertári sasokat.
   
  blitzkrieg likes this.
 16. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  A magán nyugdíjjal is ez volt a bajom. Elvileg biztonságosan befektetik a pénzed és még hozamot is elérnek. Csak AAA-s papírba rakhatnak sok helyen az ilyen cégek (pl. USA). Aztán a való élet bebizonyította párszor, hogy az AAA-s értékpapír máról holnapra akár bóvlivá is válhat. Nem akarom, hogy más elveszítse a pénzemet!
  1. Vagy az államnak fizetem be, mert nagyon szociális vagyok , meg feltételezem, hogy majd az állam engem is eltart majd.
  2. Vagy nálam marad a pénz és én majd vagy fölélem vagy befektetem ahogyan én jónak látom.
  A harmadik lehetőség , a kötelező magánnyugdíj pénztárnak a gondolata is kirázott már akkor is meg ma is.
  Ugyan ez a helyzet a nyugdíjon kívül a magán vagyonommal is. Nem szeretem másra bízni, ezért van saját cégem. Ha rosszul csinálom elbukom a pénzem, ha jól csinálom akkor több pénzem lesz. Nem bízom rá a pénzem harmadik félre hamis haszon reményében.
  Én így gondolkodom erről. :)
   
  blitzkrieg likes this.
 17. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  TBSZ számlára minden hónapban veszel magadnak vegyesen hazai/EU/USA papírokat, amit nyúgdíj kiegészítésre szánsz, a TBSZ-t 5 évente kell átkötni úgy tudom, akkor adómentes az árfolyamnyereséged, az osztalékot nem tudom, mert azt leadózva kaptam mindig, lehet találni 5%-os hozamú cégeket simán + árfolyamnyereség, a RICHTER-t azt hiszem már 3x splitezték, az OTP-t is 2000 körül, MOL-t vagy 2 éve, csak, hogy érzékeljed az árfolyammozgás mértékét, az AMAZON-t 3x.
   
 18. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  https://finviz.com/quote.ashx?t=AMZN&ty=c&ta=0&p=m
   
 19. Nemerson

  Nemerson Well-Known Member

 20. melampo

  melampo Well-Known Member

  blitzkrieg and svajcibeka like this.

Ezen oldal megosztása