1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A pénz világa

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - elimgarak által indítva @ 2015. július 1..

 1. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Es mivel nekunk a material a vagyon a legfontosabb az ehhez szukseges anyagokra mindig lessz kereslet ezert fontos a hazai epitoanyag eloallitas minel nagyobb merteke.... Egy kis epitoanyagra mindig van penz a haztartasok zomebe /sajat haz./ esetebe ha szukseges allandoan epiteni boviteni felujitani akar mindenki... Hat ne az osztrak vigye a sztyeppe altal hozott genetikai oroksegunk penztermelo hasznat... :) /legjobb pl a hullampal mar reg megsemmisitve kellene lenni de bontot palabol sosem eleg akarmekkora menmyiseget el lehet adni./ :D
   
 2. rudi

  rudi Well-Known Member

  Szerintem a Tesla egy klasszikus lufi...
  Az egész elektromos autó piac felülről korlátos.
  A föld teljes könnyen hozzáférhető lítium készlete úgy 40 millió tonna körül van (lehetne több is, meg lehet a használt aksikat reprocesszálni, de azok eszméletlenül drágák).
  Ha komolyan beindul az elektromos autó gyártás (és nem csak a Tesla, hanem a kompetítorok is...) akkor hogy 10 év múlva honnan lesz lítium az aksikba, meg áram tölteni a sokmillió elektromos autót, ezeket még úgy senki nem tudta elmagyarázni nekem...
  https://www.fool.com/investing/gene...gigafactories-are-coming-can-global-lith.aspx

  https://www.greentechmedia.com/arti...ntain-the-growth-of-the-lithium-ion-battery-m
   
  blogen, vata, fip7 and 5 others like this.
 3. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  Igen Veszélyes de kire is?
  a bér rabszolgára szükség volt van lesz
  mást fogunk csinálni
  a 1894-1908 közötti időket éljük újra a századforduló környékén a ló volt a közlekedés alapja, az benzines autó Úri huncutság volt, már ekkor is léteztek elektromos autók de a gyártok az olcsó olaj irányába mozdultak és elmúlt 110 év alatt megtanították nekünk hogy a pénzünk olajba mozgatása révén a hely és sebesség változást hozzá kapcsolt kényelmet milyen hang és egyéb hatások tegyék élvezhetővé és ezt mi emberek eddig ezt élveztük és vannak akik foggal körömmel ragaszkodnak ezekhez.
  Kiépült az igényeink kiszolgálásához egy iparág, de ezzel ebben lehet mást is gyártani.
  a nagy tőkések pedig egy kis veszteség leírással új pénz és haszon termelő folyamatokat fognak keresni ill helyezik a hangsúlyt.
   
 4. zolkas

  zolkas Well-Known Member


  Nézd ezt beszéljük meg 10 év múlva. az energia tárolásnak annyi módja és lehetősége van csak eddig nem volt senki erre rá kényszerítve ill érdeke hogy ezzel kísérletezzen.
  és lehet akkor azt mondjuk hogy a LI-ion technológia egy eleve korlátos próbálkozás volt. a mostani tech cégek mindegyike lufiként kezdte.
  Én optimista vagyok nézem/látom és élvezem minden percét a történetnek.
  Nézd ha te szereted az olajgőzös autókat megértelek, lovász fiúkra most is szükség van és jól keresnek, a századfordulón ez egy sokak által űzött szakma volt.
   
 5. zolkas

  zolkas Well-Known Member


  egy kis TESLA a napi tesla adagunk meglegyen
  Ha jól értelmezem az utalást piaci termék lesz az önvezetés technológiája:)
  vegyél részvényt:)
   
 6. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 7. rudi

  rudi Well-Known Member

  Tőlem mindenki abba fekteti a pénzét amibe akarja (köszönöm, én az idén már kerestem 25%-ot, úgyhogy jól vagyok...megint cashben ülök :))
  Én mindenesetre nem szeretem azokat a cégeket amik jelen tudásunk szerint nem fenntartható operációt folytatnak.
  Lehetsz optimista, lehet bízni a "csodaakkumulátorban" :rolleyes: persze….hetente bejelentik hogy feltalálták (ja, mégse…):D
  Legfeljebb a végén én leszek még gazdagabb és te leszel a lovászfiúm...:)
   
  LMzek 2.0, vata, zolkas and 5 others like this.
 8. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://m.origo.hu/gazdasag/20200719-amerikai-allampapirok.html
  "Májusban már a tizenkettedik egymást követő hónapban Japán tulajdonban volt a legtöbb amerikai állampapír."
  Ja és az amerikai államadósság jelenleg már 125%-nál tart és ebből kb. 20%-ot év eleje óta hozott össze. Ha most elárvereznék az országot, a nemzeti összvagyonon felül még vagy száznegyvenötezer milliárd dollárral lógnának...Ezt a tovább ezt már nem lehet csinálni hiába nyomja a FED számolatlanul a zöldhasút. Előbb utóbb ezt a hitelezők is belátják és akkor jön el az USA alkonya. Ami persze a világon is durva nyomot fog hagyni.
   
  LMzek 2.0 and fip7 like this.
 9. Loken

  Loken Well-Known Member

  LMzek 2.0 likes this.
 10. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Majd kifizetik a hitelezoket, anyahajókkal, lopakodókkal.
   
  Loken likes this.
 11. Loken

  Loken Well-Known Member

  https://www.portfolio.hu/unios-forr...1050-milliard-forintot-magyarorszagnak-441956
  "Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar társadalom nagy részének szegénységére, életszínvonalának alacsony voltára hivatkozva tudott 3 milliárd euróval (mai árfolyamon kb. 1053 milliárd forinttal) több felzárkóztatási támogatást kiharcolni Magyarországnak Orbán Viktor a ma reggel véget ért EU-csúcson, amelyen végül egy részletekben még nem kidolgozott jogállamisági feltételrendszert is hozzákötöttek a pénzek kifizetéséhez."
   
  LMzek 2.0 likes this.
 12. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Ügyes, ha már úgyis azzal támadják, hogy szarabbul él az Isten adta nép, mint valaha, akkor ki is használja.
  Még ha a felét el is lopják akkor is 500mrd plusz.
   
  LMzek 2.0, fip7 and Loken like this.
 13. vata

  vata Well-Known Member

  "
  Politico: Törölték a jogállamiságra vonatkozó kifejezést az új mechanizmus leírásából
  2020. július 21. 12:25

  Az utolsó szövegváltozat csak cikkelyként megemlítve utal az uniós szerződésnek a demokráciával és a jogállamisággal foglalkozó részére – írta a brüsszeli hírportál.

  Törölték a jogállamisági mechanizmusra vonatkozó szövegrészt az EU-csúcstalálkozón a záródokumentumból – írta blogjában kedd hajnalban a Politico című brüsszeli hírportál az Európai Tanács találkozóján született kompromisszumra utalva. Az uniós tagországok vezetői közötti megállapodás bejelentése előtt készült írás szerint a záródokumentum végleges változatában jelentősen tompították Charles Michel korábbi szövegjavaslatát, amely azt mondta volna ki, hogy a jogállamiság sérelme esetén EU-s forrásokat lehet részben vagy teljesen megvonni tagállamoktól.

  Az utolsó szövegváltozat csak cikkelyként megemlítve utal az uniós szerződésnek a demokráciával és a jogállamisággal foglalkozó részére, bár azt hozzáteszi: „az Európai Tanács hangsúlyozza a jogállamiság tiszteletben tartásának fontosságát”. Mindazonáltal magának az új mechanizmusnak a leírásakor a jogállamiság megemlítését törölték – írta a Politico.

  Az új megfogalmazás szerint bevezetik a költségvetés és a gazdasági helyreállítási alap (Next Generation EU) védelmére vonatkozó „feltételrendszert”, a lehetséges szankciókat pedig az Európai Tanács minősített többségével kell elfogadni – írták a cikkben. A portál szerint azt a bekezdést is törölték, amely felhívta az Európai Bizottságot a jogállamiság éves értékelésére, valamint az Európai Számvevőszéket a jogállamisági jelentéstételre a tagállamok esetében az EU-pénzek felhasználásáról. A Politico idézett egy meg nem nevezett forrást, akinek megfogalmazása szerint a dokumentum új szövege így Orbán Viktor számára is „arcvesztés nélkül elfogadható”."

  A PORTFOLIO MEGINT HAZUDIK.
   
 14. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Meglesz a következő 2/3-ad is, vagy azért menjek el szavazni?
  :)
  Valamit tud a kedves vezetonk, hogy már mutti is lezárná a kotelezettség szegési eljárást, kikerult a jogállamisághoz kotott pénzosztás is a dealból, és az elozetes összegnél is többet kapunk.
  Éljen a haza, mehetunk haza. :cool:
   
  tomcat1 and LMzek 2.0 like this.
 15. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Azt olvastam a lengyel delegáció is beállt teljes mellszélességgel mögé, így már túl nagy falat volt.
   
 16. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  A szlovák sajtóban 30-40 milliárd Eurót emlegetnek. Akkor Szlovákia több pénzt kapott mint Magyarország?
   
 17. Anti

  Anti Well-Known Member

  Nem "kapott" tobbet. Hitelrol van szo.
   
 18. laiki

  laiki Well-Known Member

  Nem. Természetesen a jóval kisebb és hasonló fejlettségű Szlovákia elméletileg sem kaphat többet, mint Magyarország. Nagyságrenddel többet, pedig végképp nem.
  Az a 30-40 milliárd a Szlovákiának minden jogcímen, minden programban, minden formában, a költségvetésből és a hitelből együttesen adható összes pénz elméleti maximuma lehet. De még annak is igen soknak tűnik. Lehet, hogy még hazai támogatásokat is hozzá számolták és még az így kapott összeget is felszorozták a propaganda faktorral.
  A hivatkozott hírben szereplő +3 milliárd pedig csak az előző szövegváltozathoz képest, a beszúrt mondattal Magyarországnak járó többletet jelenti az érintett támogatási jogcímeken és nem pedig az adott jogcímeken Magyarországnak járó pénz teljes bruttó összegét. Pláne nem az összes jogcímen, az összes programban, vissza nem térítendő támogatásként, visszatérítendő támogatásként és hitelként együttesen nekünk adható pénz összegét, vagy ezt az összeget még a hazai támogatási hányaddal is megnövelve.
   
 19. boki

  boki Well-Known Member

 20. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Ebbol az elso ketto egyszeruen adocsalo a masodik ketto meg ado elkerulo :D .... Az elso ketto a ceges adokkal trukkozik a masik ketto meg reexport tal...
  De nem baj majd jon hozzank kina ha kedvezobb adozast tudunk nyuljtani mint ausztria vagy szlovakia esetleg szlovenia... Vagy hasonloan kedvezot mert ugye a vasut egyenlore nallunk vegzodik a mi reexportunk is megfog ugrani remelhetoleg.... /az a tomenytelen kinai arunak hala jopar szaz esetleg jopar ezer milliard lessz evente ha ugyesek leszunk.../ es akkor majd nem all semmi utjaba annak hogy a minimalber is nagyobbakat ugorjon mert lessz ennek finanszopirozasara penz az allamnal /penzt nyomasson a gazdasagba./ a ft meglete meg nagyobb lokest fog adni mimdennek plane ha okosan jatszanak vele a jegybanknal...
   
  zeal and svajcibeka like this.

Ezen oldal megosztása