1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A székely hadosztály/dandár

Diskurzus a(z) 'Magyar hadtörténelem' témában - pela3 által indítva @ 2014. június 19..

 1. pela3

  pela3 Well-Known Member

  Sziasztok, az elmúlt 10 napot Erdélyben töltöttem és találtam 1 érdekesnek tűnő könyvet, gondoltam megveszem.. Hát nem bántam meg!

  A könyv címe: Elárulva és meggyalázva
  [​IMG]

  A könyv a Székely Hadosztály és Dandár történetét hivatott bemutatni, de a könyv mégsem a megalakulásával kezdődik,hanem annál kicsit mélyebbre ásva, történelmi tényekre rámutatva, időrendi sorrendben mutatja be az eseményeket. A háború első részétől próbálja bemutatni,hogy miért jött, majd később azt is tudatja,hogy hogyan jött létre a Székely Hadosztály/Dandár. Ez a könyv talán kicsit szélsőségesnek tűnhet az első pár lap elolvasása után,viszont aki mélyebben beleveti magát, az meglátja,hogy korán sem a "nagymagyarizmusról" van szó. Ez a könyv nem csak egy könyv és nem csak 1 csapatról számol be, ez annál sokkal több. Ezenkívül jelentős információkat tudhatunk meg a Magyar hadtörténelemről, bel-, és külpolitikáról is..

  Az olvasottak alapján, úgy gondolom,hogy megér egy témát, engem pedig érdekelne,hogy ki milyen információval rendelkezik a Székely Hadosztályról, Székely Dandárról.
   
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 3. megazez and silurusglanis like this.

Ezen oldal megosztása