A székely hadosztály/dandár

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

pela3

Well-Known Member
2013. október 17.
1 371
208
63
Sziasztok, az elmúlt 10 napot Erdélyben töltöttem és találtam 1 érdekesnek tűnő könyvet, gondoltam megveszem.. Hát nem bántam meg!

A könyv címe: Elárulva és meggyalázva


A könyv a Székely Hadosztály és Dandár történetét hivatott bemutatni, de a könyv mégsem a megalakulásával kezdődik,hanem annál kicsit mélyebbre ásva, történelmi tényekre rámutatva, időrendi sorrendben mutatja be az eseményeket. A háború első részétől próbálja bemutatni,hogy miért jött, majd később azt is tudatja,hogy hogyan jött létre a Székely Hadosztály/Dandár. Ez a könyv talán kicsit szélsőségesnek tűnhet az első pár lap elolvasása után,viszont aki mélyebben beleveti magát, az meglátja,hogy korán sem a "nagymagyarizmusról" van szó. Ez a könyv nem csak egy könyv és nem csak 1 csapatról számol be, ez annál sokkal több. Ezenkívül jelentős információkat tudhatunk meg a Magyar hadtörténelemről, bel-, és külpolitikáról is..

Az olvasottak alapján, úgy gondolom,hogy megér egy témát, engem pedig érdekelne,hogy ki milyen információval rendelkezik a Székely Hadosztályról, Székely Dandárról.