A török elleni harcok I. (Nagy) Lajostól II. Józsefig (1342-1790)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
11 216
20 111
113
image_194a68341a0a2ac10d807add3a79


 
 • Tetszik
Reactions: migfun and fishbed

Loki19

Well-Known Member
2019. március 21.
259
342
63
Ez egy kiváló beszélgetés, az egyik legmagasabb szakmai színvonalú amit eddig ezen a csatornán hallgattam. Számomra is sok új infót hozott, új látószögeket mutatott, mindezt abszolút nagyközönségnek is élvezhető stílusban.
Talán a legmeglepőbb az volt, hogy ennyire nagy jelentőséget tulajdonítanak Szigetvárnak és Gyulának, ilyen negatívan értékelik Drinápolyt ill. az erdélyiek szerepét.
 
 • Tetszik
Reactions: Kopi2000

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
29 807
56 752
113
Fokozott hanghatás podcast - Zrínyi Miklós téli hadjárata (1664)

A Zrínyi Miklós költő és hadvezér nevéhez fűződő hadjárat abban a korban hadműveleti bravúrnak számított: a szokatlanul hideg tél és az ellátási gondok ellenére a keresztény csapatok számos török erődítmény elfoglalásával, valamint a Dráván épített eszéki híd megsemmisítésével keresztülhúzták az Oszmán Birodalom eredeti terveit. Mindezek ellenére a sikert nem sikerült teljes mértékben kamatoztatni. Egyebek mellett erről is beszélgetünk mai adásunkban Négyesi Lajos ezredes, hadtörténész, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar docensével...