1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - szekely2020 által indítva @ 2013. március 18..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Esetleg linkelnéd is? Mert valahol hihetetlennek tűnik, hogy a lakosság 4-5%-a adja a népszaporulat felét...
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Itthon korosztálytól függően 0-50% között mozog az, hogy mennének vagy sem. Ez az elmélet. Ennél jóval kevesebb ment ki eddig és anyagi okokból többen el sem tudnak indulni...
   
 3. eSeM

  eSeM New Member

  a hallgatói szerződést lehet védeni, de védhetetlen, főleg amíg kivételezik, hisz maga Hoffmann mondta, hogy idézem:

   

  "Azok a nők, akik három gyermeket szülnek, mentesülnek a költségek visszatérítése alól. A fogyatékkal élők, a hátrányos helyzetűek, illetve a külhoni hallgatók további könnyítésre jogosultak"

   

  továbbá:

  "A határon túli magyar hallgatók származási országukban is teljesíthetik szerződésben foglalt kötelességeiket."

  A kérdéseim, mivel más, ha "a zadóból" kiképzett Kis Pista Romániában vagy Szlovákiában vagy Szerbiában adózik csak mert külhoni, mintha Gipsz Jakab, született Bivalybasznádi, ugyan ezt belhoniként Londonban teszi? Egyébként remek érzés a saját hazámban mindig másod, harmad vagy sokad rangú állampolgárnak lenni. Szumma-szummárum, felejtsük már el, hogy a hallgatói szerződés jó vagy azt, hogy kell, vagy, hogy bármit is megold, egy populista bullshit, amit "hál istennek" k*rva sokan bevettek.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Amikor adózok és fizetem %-an a világ legmagasabbjai között levő adókat és járulékokat, akkor szerinted mia a lófaszt csinálok, ha nem fizetek? He? Még suli alatt is dolgoztam, akkor szerinted mit csináltam...? Ne fárasszatok már öregem az ilyen dumákkal.
   
 5. desertfox

  desertfox New Member

  <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-7/" rel="nofollow">molnibalage</a> Ki beszél rólad ? ? ? TE már itt dolgozzol és itt fizeted a adót. A friss diplomásoknak van a röghöz kötés. Kicsit ma túl pörögtél. 
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Miért? A frissdiplomás sem fog adózni...?
   
 7. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ezt a jó vastag off-topikot lennétek szívesek abbahagyni?
   
 8. doca

  doca New Member

  eSeM:

  Nincs különbség aközött, hogy határontúli magyar kis-Antantban adóz, mint magyarországi magyar Londonban. Miért érzed magad másod-,harmadrangúnak egy határontúli magyarhoz viszonyítva ? Netán annyi segélyt kapnának, esetleg orvosi ellátást ? Vagy csak szimplán zavar, hogy egyszer majd szavazhatnak is ?

  molni:

  Romániában nem így tették fel a kérdést, hanem szinte biztosra, nem véletlen blokkolják/blokkolták a Schengen-i csatlakozásukat(múlt héten pontosan).

   

  Cigányság hivatalosan 800.000 fő, igaz 90-es évek óta ezt karattyolják, mint egy konstanst. Valós szám ennél jóval magasabb 2-3 millió közt van valahol, ahogy Balog Zoltán(egyébként ő is roma származású) és a cigány szervezetek is mondják. Jártál már vidéken ?
   
 9. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Érdekes a moderálási elv errefelé, csak jelzem... [​IMG]

  Molni, eSeM: hívőkkel vitatkoztok, a tények leperegnek róluk. [​IMG]
   
 10. ruckoj

  ruckoj New Member

  Akkor visszakérdezek, a szakmunkásoknak akkor miért is nem kell visszafizetni  a képzésük költségeit? Ha már a diplomásoktól követeljük, akkor követeljük tőlük is. Továbbá, talán ugy lehetne élhetőbb országot létrehozni, hogy nem a nyugdíjasok és a segélyesek seggét kéne nyalni. Illetőleg a feleslegesen hatalmasra hízlalt közszférát le kéne csökkenteni kb a felére. Kezdetnek ennyi és akkor beszélhetünk arról, hogy merre tovább, addig amig ezt nem lépik meg és nem fogják, addig felesleges bármit is tervezni.

  Azt, hogy ütközik-e a munkaerő szabad áramlásának alap elvébe a hallgatói szerződés azt nem te és nem is én fogom eldönteni, hanem az EU bíróság, szóval erre majd akkor visszatérünk.
   
 11. doca

  doca New Member

  cinikus:

  ez személyeskedés kategória.

   

  Szívesebben fizetnék még magasabb nyugdíjt is egy munkában megöregedett diósgyőri acélipari munkás nyugdíjasnak, mint Rómeónak a 8.ban aki életében egy órát nem dolgozott, még csak a gondolata se fogalmazódott meg a fejében soha.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Erősen kétlem. Akkor átlagosan minden 5. vagy 3. embernek cigánynak kellene lenni. Az ország több részént is járam már, és gyak. csak elvétve látni cigányt. A főváros és környéként saját minta alapján olyan 4-5%. Tehát, ha lenne 2-3 millió, akkor az ország azon része, ahol nem jártam, akkor 100% cigány. Aha, persze...
   
 13. eSeM

  eSeM New Member

  "Nincs különbség aközött, hogy határontúli magyar kis-Antantban adóz, mint magyarországi magyar Londonban. Miért érzed magad másod-,harmadrangúnak egy határontúli magyarhoz viszonyítva ?


  Pont azért, mert míg én ha kimegyek külföldre akkor hazaáruló vagyok és fizetem vissza a képzést, addig ha ő megy vissza a kis-antantba (azaz külföldre) akkor ez nem úgy számít, hanem olyan mintha idehaza adózna, sőt az ott ledolgozott évek duplán számítanak, ez ilyen egyszerű, nem is értem a kérdést, pont ez írtam le előtte. Szóval ezért, mi ez ha nem megkülönböztetés, és milyen alapon? Miért jobb Szerbia mint Luxemburg?, ezért nonszensz az egész szerződés.
   
 14. Montezuma

  Montezuma New Member

  Igencsak elkanyarodott a téma és talán ti is észreveszitek, hogy nemhogy egyetértés nincs, de közös nevező sem nagyon.

  Ha bárki végigolvassa a hozzászólásokat, akkor annyit lát, hogy Trianon elveszett. Nem jogi vagy politikai értelemben, hanem az egyénekben. Eleve azért is következhetett be, mert – azon kívül, hogy vesztesek voltunk a VH-ban – egy rendkívül megosztott nemzet voltunk már akkor is és azóta is. Ez pedig elsősorban nem külső erő, hanem belső gyengeség kérdése. Biztos vagyok benne, hogy a külföldön élő magyar nemzetiségűek sokkal magyarabbnak érzik magukat, mint mi, akik itthon élünk. Furcsa lehet nekik „hazajönni” az anyaországba, ahol sokszor ugyanúgy félig-meddig idegenként kezelik őket, mint ahonnan eljöttek Mindenkinek az a szülőföldje és hazája, ahol született. Ez elsősorban nem társadalmi és politikai, hanem konkrétan földrajzi kérdés. És nem mellesleg emocionális is. Mivel ez a téma minden oldalon erős érzelmi töltést (akár + akár -) generál így nehéz dolga van a hozzászólóknak is. Mivel a topic címében van egy bizonyos biztonságpolitika szó, így én igyekeznék valamennyire hű maradni ehhez, de lenne néhány észrevételem, ami mellett nem mennék el szó nélkül. Senki se aggódjon, szigorúan a topic témájáról van csak szó.

  Bczozo és Therob: Köszönet. Az EU nem miattunk van bajban, de ettől függetlenül közkedvelt a meglátás. Ha belegondolok, akkor már voltunk tagjai egy olyan katonai-gazdasági rendszernek, aki a borulás előtt pont Közép-Ázsiában, konkrétan Afganisztánban hadakozott. Ma is hasonló folyamatokat látunk, nem pont olyanokat, de sok részletben vagy mechanizmusban nagyon hasonlókat. Az tény, hogy mióta „hozzánk csatolták az EU-t és a NATO-t” sűrűsödtek a problémák nyugatabbra is.

  Molni: Szó sincs itt semmiféle skizofréniáról illetve egyetlen európai hatalomról. Trianon vegytiszta brit-francia rendezésben készült és bár az USA hivatalos politikai körei látványosan kivonultak ez távolról sem mondható el az I. VH-t finanszírozó mecénásokról. Franciaország például az 1980-as évek végére fizette vissza az I. VH-s kölcsönöket. Nem jóvátételt, hanem hitelt a kamataival és nem a II., hanem az I. VH nevű produkcióból. Bennem fel sem merül az, hogy idióták azok, akiknek az győztes oldal kamatos kölcsönöket, a vesztes pedig jóvátételt fizet még 60 évvel az I. VH után is. A vesztesek jóvátétele finanszírozta a győztesek kölcsöneit. Mivel a franciák és britek konkrétan anyagi támogatást (hitelt) nyújtottak a kis-antant néven is ismert szlovák-román-szerb oldalnak így értelemszerű volt, hogy ezen államok javára fognak dönteni a nagyok, hiszen Magyarország ugyan miből fizetett volna jóvátételt. Helyette területtel fizetett, amelyeket pedig azok kaptak, akik utána kamatosan fizettek tovább. Totál egyértelmű, hogy a finanszírozók azokat segítik meg a vesztesek kárára, akiktől ők is további bevételt remélnek még. Ez sima üzleti ügy. Az pedig, hogy miért pont így alakult ki a két tábor történelmi és stratégiai kérdés.

  Boki: Ez rövidesen már nem poén lesz, hanem reális alternatíva, de ezt most hagyjuk, az oroszországi munkavállalás vagy vállalkozás külön téma.

  Trianon és 2013:

  Trianon egy részével egyetértek. A Monarchiához illetve korábban a történelmi Magyar Királysághoz tartozó, zömében vagy teljes egészében kisebbségi nemzetiséghez tartozó régiók kiválására azt mondom, sok szerencsét. A gyakorlatilag magyarlakta és a magyar történelemhez szervesen kapcsolódó régiók esetében a Molninak leírt okok miatt nem volt mit tenni, akár igazságos volt, akár nem. Ha nem így látnám, akkor milyen alapon tartanám jogosnak bizonyos területeken a népszavazást és akár a határ revíziót is. Ha ezt a jogot megadom magunknak, akkor a többieknek is meg kell adni.

  Az egyetlen setét ló a történetben Erdély, mégpedig azért, mert – még ha rövid ideig is – de önálló Fejedelemségként is létezett. A magyarok és a románok közötti viszályban csak a székelyeket nem kérdezte meg még senki, hogy ők Budapest vagy Bukarest alatt akarnának inkább létezni. (Őszintén, lassan nem tök mindegy?) Nagy lenne a pofára esés, ha kiderülne, hogy egyik alatt sem, inkább önállóan. Minek erőlködnének két ilyen hülye bandával?

  De nézzük tovább a kérdést és tegyük fel, a világ megbánja minden bűnét és nagybetűs igazságot téve visszakapnánk jogos területeinket és a provinciáinkat is. Ezzel csak egyetlen gond van: sírunk a kínaiak, cigányok, zsidók és arabok/törökök miatt. Akkor mit szólnánk majd több millió románhoz, szerbhez, ukránhoz és szlovákhoz, akik kapásból magyar állampolgárokká is válnának ennek minden előnyével és hátrányával együtt? Egyáltalán képes lenne a mai magyar társadalom ezt lekezelni? Erősen kétlem, tehát a megoldás megint inkább a két véglet között félúton lenne, de erről már korábban is regényeket írtam, hogy miért lenne szinte lehetetlen vállalkozás. A lényeg a szinte szón van.

  Ráadásul – tetszik, nem tetszik – a világ 100 év alatt nagyot fordult. Kis európai államok sérelmei mostanra belső családi problémának számítanak a világ nagy színpadán. A helyzet az, hogy ha Európa szétesik, akkor rövid időn belül a fejlődő világhoz fog tartozni, ami garantáltan minden lesz csak jó nem. Bár cserébe visszacsinálhatjuk kicsit a történelmet. Hosszabb távon nem kérdés, hogy mi lenne mindenki közös érdeke Európában. A gond a Nagy Sakktábla és a többi játékos. (Bocs, ez most nem reklám volt, hanem tény.) És amíg a tömegek ezt nem látják és értik (sosem fogják), addig a nagyok azt csinálnak ezekkel a népekkel, amit csak akarnak. Nem a szlovák, nem a román és nem a szerb az ellenség. Ahogy nekik sem a magyar.
   
 15. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  kissé OFF de ha már BME meg diplomák...

  http://www.youtube.com/watch?v=s233IA1f2L4
   
 16. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Nem: ez az "Akinek nem inge..." kategória. [​IMG] Te ugyanis a tényekkel vitatkozol, nem velem.
   
 17. doca

  doca New Member

  Budapest 1.6 milliós ma már, de lehet még kevesebb az ott lakó, Érd és a közeli településre költöztek sokan. Budapesten Kádár alatt lettek tömbbe telepítve vidékről főleg a 8.kerületbe, azóta már persze a költözések miatt már mindenhol laknak, de az "őshaza" ott a 8. volt. Vidéken is attól függ merre jársz, mert bizony van már több mint 200 szín cigánytelepülés és komoly összefüggő régiók, ahol többségben vannak. Erről nincs hivatalos számunkra hozzáférhető adat, mert népszámláláskor magyart húznak be sokan, tehát nem releváns ebből a szempontból. Wikipédián minden magyar települést és általában az etnográfiai összetételét megtekintheted , de az se pontos, sőt nagyon torzított, mert ebből a népszámlálásból táplálkozik, mint forrás.

  Csak egy példa: Tiszabő

  Wiki szerint 31% roma, a valós szám 95%, de gyakorlatilag szín roma településnek tekinthető, mert az az 5% mind nyugdíjas már.

  Rendőrség se vezethet hivatalosan(szerintem a valóságban se vezet) etnikai alapú nyilvántartást, mert a kommunisták az internacionalizmusra hivatkozva anno ezt megtiltották, holott az USA-ban részletes nyilvántartás van minden egyes amerikai állampolgárról és bűnelkövető származásáról. A valós arányuk börtöneinkben 90% feletti, csak sok köztük a romungro ami már nem annyira fekete, mint pl. egy oláh.
   
 18. doca

  doca New Member

  cinikus:

  Milyen tényekkel is vitatkoztam ?
   
 19. ruckoj

  ruckoj New Member

  A szocializmusban (49-89) a magyar rendőrség is nyilvántartotta a bűnelkövetők származását, minden kapitányságon volt úgynevezett cigány vonal tartó, szóval csak a rendszerváltozás óta nem vezetik ezt nálunk.
   
 20. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Monte......

  Írásod talán jobban megfogalmazta azt, amit próbáltam a topic elején én is kifejteni. Ment a pipa.

  Volna egy ötletem..... Biztosan böngészi ezt az oldalt olyan ember is, aki nem tartozik nemzetünkhöz, de érti nyelvünket. Ezúton hívom fel, hogy fejtse ki véleményét itt, ebben a topicban. 
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása