1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - szekely2020 által indítva @ 2013. március 18..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. doca

  doca New Member

  Akkor még borzasztóbb a valós helyzet. Cigány vonal tartó minden örsön van a mai napig, ezt viszont biztosan tudom, volt is emiatt problémám nem is olyan régen, mert ugye tanúvédelem ma Magyarországon egyenlő a 0-val és külön kérned kell a rendőrségen, ha tanú vagy, hogy titkos tanú szeretnél lenni (eszement gyakorlat), mert csak ez biztosítja, hogy bizalmasan kezeljék a kiléted. Gyakorlatban ez sem védi meg a tanút, mert a tartónak általában örsönként min. 1-2 rendőr "pajtija", akik benne vannak a település és környékének uzsoráztatásának, prostitúciójának, drogkereskedelmének üzletében. Ezek nem minden esetben roma származású rendőrök, viszont nekik adják le a drótot. A mai magyar bűnüldözés egyenlő a 0-val.
   
 2. doca

  doca New Member

  Ja és nem ajánlják fel az egyszeri naiv polgárnak, hogy titkos tanú szeretne e lenni, de amúgy is mindegy.
   
 3. ruckoj

  ruckoj New Member

  Uhh, nah először is, ilyen, hogy titkos tanú nincs. Védett tanú van, azt valóban a tanúnak kell kérvényeznie, hogy így kezeljék, de ez is le van szabályozva,(be.) hogy mely bűncselekmények esetén kérheti ezt. Cigányvonal tartó most már nincs,  ezt nem tudom honnan szetted, de biztosítalak róla, hogy ilyen most már nincs és azért nincs mert a jogszabályok nem teszik lehetővé ennyire egyszerű. A kommented további részébe nem mennék bele, ha ilyen személyekről tudsz azt jelentsd az NVSZ-nek,(emailben, telefonon) kötelesek kivizsgálni és ki is vizsgálják.
   
 4. doca

  doca New Member

  A sztori folytatása, hogy nem lett bajom szerencsére, mert vannak odafent nekem is barátaim(emellett még komolyabb védelmi kör aki ilyenben gondolkodik ;-) ), de felmerült a lehetősége abban a körben a retorziók lehetőségére. Gondolom vannak roma olvasók is itt és nem roma ellenességből írom ezeket, csupán vannak folyamatok és csoportok akik kerülik a törvényt. Gondolok itt településenkénti paramilitáris csoportokra(százas nagyságrendekben) komoly nagy tűzerejű lőfegyverekkel felszerelve. Egyrészt ez törvénytelen, másrészt nemzetbiztonsági kockázat, harmadrészt előrevetíti egy közép-európai Ruanda képét. Jó lenne ezt őszintén kibeszélni, mert ez egy katonai fórum és szerintem ez égetőbb jelenkori kérdéskör, mint pl. egy esetleges román támadás.
   
 5. doca

  doca New Member

  ruckoj:

  http://kuruc.info/r/35/106546/

  Itt van egy hangi bizonyíték első körben. Elég durva, mert ugye bizonyíték !

   

  Másodsorban:

  Nem akarom felborítani a status quo-t, ráadásul hősi halott se akarok lenni Gotham City oltárán :) Az egy dolog, hogy bevédenek bizonyos csoportok, de ha neki megyek offenzívan egy országos gyakorlatnak egyedül az nem túl okos lépés.
   
 6. fip7

  fip7 Well-Known Member

  <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-7/" rel="nofollow">kaktusz</a>

   

  Kösz, hogy kiraktad ezt a videót. Csak megerősített engem azon személyes tapasztalatokon nyugvó véleményemben, hogy ma a diploma megszerzéséhez nem ész kell hanem nyelvvizsga. Nem az a fontos, hogy valaki a saját nyelvén tudós legyen, hanem az, hogy több nyelven hülye. Mert sajnos ma az egyetemen ezt a helyzetet erőltetik, pedig vannak nagyon tehetséges, értelmes fiatalok is, nem mindenki ilyen hülye. Ezeknek disznó szart kéne lapátolniuk falun, nem a köz pénzén lopni a napot.
  De a mostani "reform" is azt célozza, hogy minél több nyelvvizsgád legyen. De jó! Csak ettől még hülye leszel a szakmádhoz, de legalább több nyelven is közölni tudod majd XD Nagyon mérges vagyok emiatt az oktatási rendszerünkre.
  Vannak szakmák amihez feltétlenül szükséges a nyelvismeret, sőt van ahol 2 nyelvet kell tudnod, ebből egyet felsőfokon .(Nemzetközi kapcsolatokon mondjuk) De egy szerencsétlen matektanárnál a nyelvismeret nem releváns elvárás. Egyszerűen baromság tőle elvárni.

  Ettől még hasznos dolog a nyelvismeret, és nem vagyok ellene, de amit ma művelnek az egy vicc. Ráadásul vannak emberek akik nagyon nehezen tanulnak meg nyelveket, és ezért nem is kapnak diplomát, miközben elvégezték az egyetemet! Ez meg külön szégyen, mert:

  1. Azért tudta elvégezni az adott szakot, mert 0 nyelvismeret kell hozzá, ergo nem releváns tényező a nyelvvizsga, így baromság megkövetelni is!

  2. Ha elvileg az adott szak elvégzéséhez nyelvvizsga szintű nyelvtudás kell, akkor, hogy a p*cs*ba tudta elvégezni a szakot? Ez meg az oktatás színvonalát minősíti....

  Szóval ezeken is érdemes lenne elgondolkodni. 
  Ráadásul az anyanyelv ismerete szerintem a legfontosabb! Miért? Mert azon gondolkodsz...Minél tágabb a szókincsed, annál "szabadabb" a gondolat világod! Ez a helyzet. Az idegennyelv ismeret az csak egy "bónusz" legtöbbször.

  Abba meg bele sem megyek, hogy a mai nyelvvizsga rendszer mekkora lehúzás. Legutóbb szerb anyanyelvű ismerősömet buktatták meg kétszer a rigó utcában középfokú nyelvvizsgán XD (Otthon szerbül beszélnek egymással...)
   
 7. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Még egyszer szeretném megkérni a társaságot, hogy hagyja abba az off-topikot.
   
 8. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kedves Doca.....

  Érdeklődéssel olvasom soraidat. Nem mondom azt, hogy "ez lehetetlen".... sem azt, hogy "na, már megint Kuruc.info".

  Én is olvasom néha, sőt a Barikádot is.

  De..... a média itt is, ott is, így is, úgy is MANIPULÁL.

  Nem vádolok senkit, de ilyen hangfelvételt, kb. egy óra alatt tudok Neked produkálni, ráadásul Te beszélnél rajta és azt ecsetelnéd, hogyan nyerted meg a Fradi-stadion építésére kiírt pályázatot.

  Biztosan az illetékesek is olvassák az említett fórumokat, és ugye Te sem gondolod, hogy az egész rendvédelem gazemberekből áll?

  Miért lennél egyedül? A nyilvánosság többet ér, mint egy hadosztály.
   
 9. ruckoj

  ruckoj New Member

  Először is, a cikkben lévő kapcsolattartók nem ugyan azok amik a szocializmusban voltak. Ott a cigányvonal tartó a területén tartózkodó cigány származású elkövetőket követte figyelemmel, illetőleg a rájuk jellemző bcs-ben az eljáró nyomozóknak adhatott tippeket az elkövető kilétét illetően, illetőleg neki voltak informátorai a cigányság körében.

  A videón szereplő egyén, hogy miket hazudozik össze, az sokat nem jelent, ennél azért konkrétabb bizonyítékok kellenének, ez semmi, attól függetlenül lehet igy van, de én nem adok erre nagy esélyt.
   
 10. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kedves GrGLy.................

  Jókat nevetek a figyelmeztetéseiden. A fórumszabályzat értelmében ezt a topicot már rég le kellett volna zárni, vagy Herr Mackensennel egyetértve átnevezni.

  Javaslom új névnek: "Mindennapi kenyerünk"
   
 11. doca

  doca New Member

  Na akkor részletezem.

  Szimpla bicaj lopásban voltam egyedüli tanú és én értesítettem a rendőröket egy hajnali órában. Ez általam ismert rendőrökön(téglák) keresztül visszajutott a derék,dolgos polgártársaink fülébe és elgondoltak egy alapos, számukra mindennapos érdekérvényesítő módszert. Szerencsére vannak barátaim a rendőrségen(komoly beosztásban, tisztességes emberek), akik tudnak a rendszer működéséről és ráhatottak a folyamatokra fékező irányba, egyébként színes polgártársaink szerencséjére, csak ők azt nem tudják, hogy van még egy védelmi vonalam, ami kissé drasztikusabb tud lenni. Ennyire bagatell volt az eset.

  Persze egy hangfelvétel nem bizonyító erejű, de akik tudjuk, hogy ez így működik, azok tudják, hogy ez bizony valós, de bíróságon nem mész vele semmire egyébként.
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Pontosan azért mondtam az elején, hogy zárható. Nem volt nehéz megjósolni, hogy mi lesz a topikból. Mondjuk ehhez nem kellett prófétának lenni...
   
 13. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  @Littlejohn

  Már nem azért, de ez a topik abban a formában, amire és amilyen feltételekkel eredetileg ki lett találva, tökéletesen megfelel a Fórumszabályzatnak. Az már egy másik dolog, hogy Ti nem arra használjátok, amire való...

  @molnibalage

  Mint a "zárható-szekta" egyik alapító tagjától érdeklődve tapasztalom Tőled, hogy Te vagy a topik egyik legaktívabb - és ezzel együtt egyik legtopikrombolóbb - tagja...
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az aktivitásom tényleg szokatlanul magas volt, de hogy mitől lennék romboló azt nemigazán látom...
   
 15. independence

  independence Active Member

  Azok akik kételkednek abban hogy ,mennyi cigánya van az Országnak , leírok egy-két adatott a környékünkről:

  -Tarnabod kb 95%

  -Tarnazsadány kb 85%

  - A többi környező kis falu és kisebb város átlagban is magáénak tudhat úgy 30-40 %-ot a jóféléből...[​IMG]

   

  Gyerekek , ez "csak" Heves Megye , Borsodról már ne is beszéljünk...

   

  Személyes tapasztalatom szerint ezek nem tudnak , nem akarnak és nem is fognak normális társadalmi életet élni . Távol állnak az embernek nevezhető lénytől ...

  Ezt látnotok kell , ha még nem láttátok ! Azt nem kívánom hogy éljetek is körülöttük , mert az senkinek se kívánom.

   

  Csak egy példa még a múltból:

  Körzeti orvostól kérdezi egy ismerős , hogy hány várandós kismama van mai nap xy(1800fős) kis községünkben ?

  Orvos: 63...

  Kérdező: Ebből mennyi magyar ?(nem cigány)

  Orvos: úgy 3-4....(mi lesz itt 20 év múlva ha ezek már 14 évesen szülnek, és nem állnak meg 4-5 gyerekig???)

   

  No comment[​IMG]
   
 16. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Na, Molni.... ezt megkaptuk...... :) :)

  Engem egyedül a "Ti" kitétel zavar :) :) Hozzászólásaim nagy része a témával foglalkozott, ami nem, az pedig tompítani igyekezett az aktuális "elferdülést".....

  :) :) De vettem az adást :) :)
   
 17. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása