1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - szekely2020 által indítva @ 2013. március 18..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. joker

  joker Well-Known Member

  "Másrészről a kiköltözés kockázata jóval nagyobb, mint az ittmaradásé" - akkor meg milyen jogon küldözgetsz te másokat el az országból, hogy ha nem tetszik nekik itt vagy ott vagy akárhol, akkot húzzanak el?
   
 2. desertfox

  desertfox New Member

  <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-5/" rel="nofollow">therob</a>: Hát abból 250.000 Nem sokan , de Angliába is szerintem ugyan úgy befoglyák vonni őket.
   
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  És szerinted a szüleim ne adóztak soha? Szerinted én nem adózom most...? Messze a magyar átlag felett adózok, mert a fizetésem is magas és a cégem minden fizet utánam. Szóval szerintem kicsit kisebb arccal kommentelgess...
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Baszod, egyesek azt írják itten, hogy félelemben élnek, fegyverrel kell járni, meg csendes népirtás folyik. Akkor náluk ez a kockázat. Nálam mi...? Stabil állásom van, hónapokra előre munkával lekötve, jól megfizetnek. Miért ugrak egy olyan környezetben, ahol nagyobb a kockázat...?

  Félelmegtes, hogy mennyire hülye vagy...
   
 5. eSeM

  eSeM New Member

  "Képzeld a kormány hirtelen nem tud mit csinálni csak egy ilyen röghöz kötéssel itt tartani a fitatalokat."

  nettó fasság az egész, inkább itthon tart minket, úgy, hogy se munka se pénz, dögöljünk csak éhen, minthogy engedné, hogy dolgozni tudjunk máshol, szakmailag fejlődni meg a többi, kérdem én kinek volt jó, hogy 6-7 hónapig munka nélkül voltam? persze nem kerültem egy fillérjükbe sem, mert a diplomás pályakezdő munkakeresőnek nem jár egy forint sem, de ez a szitu kinek jó? miért jó, ha otthon malmozik valaki, a helyett, hogy kimehetne máshová, miért megoldás ez, ha nem tudok munkát adni akkor inkább kibaszok a honfitársammal, hát normális? eddig is mentek ki, az mehetett, pedig itthon tanult mint én vagy más, neki miért lehet, nekem miért nem? azért mert most a nettó balfasz politikusok még jobban elkurták? ez miért én fizessem ki, miért nem a parlamenti maffiózók a havi millás fizujukból?
   
 6. joker

  joker Well-Known Member

  Méghogy én vagyok a hülye, mindenki aki mozdul azt azért teszi, hogy jobb legyen. Tökmindegy, hogy mitől rosszabb jelenleg. Uh csak visszább az arccal, h te miért nem mozdulsz és más miért tegye. De már megint rajtad kívül mindenki hülye ezen a világon. Csoda, hogy nem lettél még öngyilkos a nagy magányodban.
   
 7. desertfox

  desertfox New Member

  Azt hiszem te kezdted. Én vegyek vissza ? 

  <a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-5/" rel="nofollow">eSeM</a>: Azért jó , mert megprobál időt nyerni és addig munkahelyet termeteni. Aki ma elmegy az 80% nem jön vissza. Max egy ideig küld haza pénzt aztán megy utána a család. 
  Te mit tennél hogy ne hulljon darabjaira ? ?  Én várnák más megoldást.
  Audi és Opel az időnyeréssel újra bővitet. Az építőipart Stadion építéssel probálják életben tartani, meg meghossszabítják 3.-as metrot kápra.
  Javaséat ?: 
   
 8. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Szerintem a kutya nem ellenörzi, hogy kimész e vagy sem. Nem is hiszem, hogy tudná.
   
 9. eSeM

  eSeM New Member

  "Azért jó , mert megprobál időt nyerni és addig munkahelyet termeteni."

  Teremti,már 3 éve, negatív irányba, mindenkiből nem lesz mérnök vagy szalagmelós az opelba, mindenki nem lesz kubikus a metróépítésnél, azon meg el lehet gondolkozni, miért nem jönnek haza, ahogy azon is, hogy mi a jobb, elbaszni a pénzt a stadionépítésre, vagy elkezdeni vele valami értelmes dolgot. Beleinvesztálni az iparba vagy a mezőgazdaságba, ágazatot talpra állítani vagy újraépíteni, fejleszteni és korszerűsíteni, gyönyörű lesz nézni, ha bezárják majd pl márkushegyet, pedig még termelhetne, ahogy a többi bánya is, aztán majd megy a vájár utcát seperni havi 47-ért, amikor ledolgozott több évtizedet a föld alatt a keménybe. Ezek nem kivárásra játszanak, hanem fogalmuk sincs mit csináljanak, elképzelésük sincs, hogy hozzák helyre amit elkúrtak, a múltban élnek és tönkreteszik sokak jelenét és jövőjét, és ezen ezer kényszermunka sem segít a stadionépítések alatt, miért van ennek az egésznek olyan kommer íze vajon? látszatberuházás és látszatmunka, de itt maradsz és ülsz a seggeden.
   
 10. therob

  therob Active Member

  Lám mennyi indulatot szül annyi év után Trianon. Mikor lehet már ezen túltenni magunkat? Hány 100 év körüli hozzászóló van akiben maradandó nyomot hagyott ez? Vagy csak a történelem óráról hiányoztak páran?
   
 11. doca

  doca New Member

  Az elköltözés sem megoldás, mennyi adófornint és tudás fogja így gazdagítani az angolokat és mennyi adóforint és tudás fog hiányozni magyar kincstárból, ami miatt az itthon maradottak szívnak. Ez túl individualista megközelítés, ami ha egy sima kubikus individuum vagy, akkor ok, de egy államférfinak így nem szabadna gondolkodni, ezért tart itt az ország, mert ilyen Oxfordon képzett szabadbölcsész Orbán meg KISZ KB-s szabadbölcsész(sógor-bordiplomás) Gyurcsányok vezették 22 évig. Személy szerint örülök, hogy a határon túli magyarok többsége nem így gondolkodik és próbál megélni egyik napról a másikra egy amúgy teljesen gazdag természeti adottságokkal rendelkező területen.

  Mellesleg a románok már most érzik a hiányzó 7-9 millió emberüket, 5 éven belül jön a csőd emiatt náluk.(szerencsére nem a székelyek mentek el)
   
 12. panoz

  panoz Well-Known Member

  arcas: A legkorábbi ősöm akiről egyáltalán tudomásom van osztrák állampolgárként született, pedig ugyanolyan szabolcsi magyar ember volt mint én. Nevekhez ragaszkodunk egy olyan világban a

   

  Mindenesetre úgy gondolom, a nemzeti érdek most az kívánja hogy a külhoni magyarok nagyobb arányban költözzenek Magyarországra mert így is keserves a népesedési mutató úgy hogy vannak akik haza jönnek a szomszédból.

  Másrészt az EU-nak, Schengennek és a rossz hazai gazdaságnak köszönhetően minden eddiginél jobban integrálódtak az óhazával a szlovákiai magyarok, miután  rengeteg adóbevétel jut az országnak azzal hogy a hazai határmenti TESCO üzletek dugig vannak velük.
   
 13. ruckoj

  ruckoj New Member

  Aki azt hiszi, hogy a röghöz kötés megoldja a fiatalok elvándorlását, azt finom szólva naiv. Ezzel szvsz azt érik el, hogy még az se fog visszajönni aki netalántán tervezte volna. A másik nem lenne egyszerűbb olyan országot teremteni ahol a fiatalok maradni akarnak? Másrészt ugy nézz ki, hogy az egyik legalapvetőbb uniós alapelvbe ütközik(most vizsgálja az eu bíróság) a munkaerő szabad áramlásának elvébe.
   
 14. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Érdekes mikor rézbőrü barátaink indultak meg nyugatra, akkor meg nem vizsgáltak semmi munkaerő szabad áramlást csak valahogy visszatudják őket küldeni :D
   
 15. ruckoj

  ruckoj New Member

  Kanada mintha nem uniós ország lenne,de lehet, hogy tévedek... :D Másrészt aki élősködni megy ki és nem munkát vállalni az ne csodálkozzon ha hazatakarítják :)
   
 16. doca

  doca New Member

  Örülök, hogy a gazdaságra terelődött a téma, mert ez bizony a dolgok mozgatórugója.

  Én az állam aktívabb szerepvállalását látnám szívesen munkahelyteremtés terén. Igaz nem túl kapitalista, de a New Deal az volt ?

  Az adósság kinövése lenne a jó stratégia(lehetőleg minél kevesebb hitelből teremteni gyárakat,vállalkozásokat,állami konzorciumokat)

  Demján Sándorral van egy nagyon jó interjú, erről beszél benne:

  http://www.youtube.com/watch?v=-iHX-ZE8eMo

  Mint pénzember nagyon jól látja a dolgokat, annyi a helytelen állítás benne, hogy ő az Afrikából történő bevándorlást sürgetné, ami ugye nem hozna képzett munkaerőt Európába, pont ellenkezőleg.
   
 17. eSeM

  eSeM New Member

  mert nekik annyi közük volt a munkaerő fogalmához, mint nekem a részecskefizikához :)
   
 18. kaktusz

  kaktusz Well-Known Member

  Áhh a Francia misszióra gondoltam, igaz azok románok voltak, de ott még fizették a repülőjegyet is, csak hurcolkodjanak hazafele... Az már az Zunió :p
   
 19. arcas

  arcas Well-Known Member

  Kedves molnibalage, legalább a szavaimat ne forgasd ki, ennyivel én is megtisztellek.Amire utalni akartam az az,hogy olyan "összetákolt" államnak fizetek adót amely egyes törvényéivel és célirányosan próbál kárt okozni egyes kissebségeinek,a magyaroknak, teljesen egyértelműen etnikai alapon olyan régiókat alakit ki amelyek természetellenesek és a magyar tömben élő lakosságot megosztani hivatottak (ez a politikai részvételben érezteti hatását ill. a regionális fejlődésben hátráltatja a déli régiókat),gazdaságilag kedvezőtlenül épiti ki iparát szintén etnikai alapon (drágább gáz és villanyárak a magyarlakta régiókban,autópályák kizárólag északon, nagyberuházások,üzemek,autógyárak csak szlováklakta régiókban), a legrosszabb egészségügyi mutatók a délszlovákiai régiókban (inkább le se irom ami közbeszéd tárgya,de a statisztikák magukért beszélnek - valyon miért),minden választás legfőbb kampánytémája a "magyar kérdés",azaz ki gyűlöli jobban a magyarokat,a szl. média pl. csak is negativ hireket közöl MO-ról ha megfigyeled, és ahogy Te nem élted meg anno a Meciar érát úgy ha beutod a googliba a Fico nevet is találhatsz érdekes kijelentéseket a magyaroknak szánva - legutóbb hogy pl. milyen semmire kellők és engedelmetlenek vagyunk mi szlov. magyarok...Magyarveréseket nem is irom,jut több is mint amiről este a tévében alkalomadtán hallasz,a fóbiáikat meg kitalálhatod ha pl. magyar szót hallanak...

  Megszoktuk,és mi itt próbálunk csodát tenni,itt fizetek adót, itt nevelem gyermekem,itt próbálunk jelen lenni a politikában a magunk módján, itt szeretnénk megöregedni is. Semmi gond se volna ha a többségi nemzet nem károkozóként tekintene ránk vagy mielőbb beolvasztásra kerülö "közellenségre" hanem büszkék lennének a többnemzetiségű fiatal országukra, közös történelmünkre, és annak neveznék a dolgokat ami: ami magyar azt magyarnak ami szlovák meg szlováknak. Mivel ez nagyon odébb van,joggal ismétlem meg,hogy igenis, a többis szomszédos országgal együtt a kis-antant potenciális katonai veszélyt jelent MO-ra,mert a fejekben vana a probléma, sajnos mindkét oldalon.

   

  Arra kéne öszpontositani inkább - hamár biztonságpolitikáról próbálunk okoskodni - hogy ha eljön a pillanat, amikor OKa lesz lépni a magyar diplomáciának és a hadvezetésnek, legyen felkészülve a honvédség technikai téren ép úgy mint a "fejekben",hogy tekintélyt tudjon parancsolni és elegendő elrettentő ereje legyen. Nem kell óriási háborúkban gondolkodni - szerintem - ma már egy nap alatt le lehet fedni egy olyan országot mint pl. Szlovákia. Inkább olyan topik kéne, hogy "én igy foglalnák el egy országot" [​IMG]

   

  Személyeskedésektől mentes további szép napot kivánok mindenkinek, a liberális gondolkodású vándoroknak ép úgy mint az álmaikba feledkezett radikálisoknak.

  Kedves molnibalage, Tamási Áront idézénm: Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Az otthon nekem itt van,még ha most ép más is a foldesúr. Amiért apáim küzdöttek sosem hagyom veszni...
   
 20. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Kedves Therob......

  Ha végigolvasod az utolsó két oldal kommentjeit, közük nincs Trianonhoz. Megélhetési, népesedési, röghöz kötési kommentek. Aktuálpolitika.

  Lehet, hogy ideje lenne nyitni egy aktuálpolitikai topicot. Mivel ez haditechnikai oldal, így - a hozzászólások fényében - lehetne fegyvert is adni bizonyos számú like után. Pld.: Littlejohn, rangja: algebra, hozzászólása alapján: parittyával lőhet egyet....
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása