1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai

Diskurzus a(z) 'Biztonságpolitika' témában - szekely2020 által indítva @ 2013. március 18..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. arcas

  arcas Well-Known Member

  Egyébként pont trianon következményit olvashatod az előző két oldalon, kedves litlejohn.[​IMG] Próbáld meg még1x
   
 2. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

   

  Ez marhaság ! Pecsétet bárkitől vehetsz, nem erről van szó, hanem arról , hogy 10 év tapasztalat és 2 diplomával a kezedben nem vesznek fel , csak a kezdő szintre , amit egy Angliában végzett huszonéves indiai csitri is játszva megkap! A referencia smafu , ha egyszer nincs olyan képesítésed , amit nekik előírnak. Teljesen más a normarendszer . Nézzél már meg egy UK állás hirdetést ! Ember , egy 54 éves horvát programozó főnöke vagyok már vagy 4 éve, úgy , hogy tizenX évvel fiatalabb vagyok nála és sokkal tapasztalatlanabb! Van diplomája , van 25 év tapasztalata , de nem fog soha feljebb jutni , pedig már nem egyszer próbáltam őt feljebb tolni , de nem , nem lehet , mert csak "high-school graduate" a hivatalosan legmagasabb végzettsége!
   
 3. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Littlejon, pont ezért jevasoltam a topik átnevezését. Trianon túl szűk, lehetne egy bővebb téma.
   
 4. panoz

  panoz Well-Known Member

  A problémát a mai felsőoktatásban végzett fiatalság számára az EU-s egységesítés megoldotta: Bolognai-rendszer, Europass-rendszer, stb. Még a diploma is tartalmaz angol nyelvű példányt.
   
 5. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  2 vagy 3 éve működik a spagetti rendszer ezen része? ->vagy elfogadják vagy nem ! Miért vennék fel egy friss diplomás románt a Sicicumbun egyetemről , ha még az életben nem hallottam róla, nincs adatbázis , amiben ellenőrizhetném, semmi sincs, ami engem biztosítana arról, hogy 3 hónapig nem csak a pénzt meg az időmet pazaroltam el  !?[​IMG] Persze próbálkozni lehet ! Sok szerencsét hozzá! Csak nehogy később jöjjön a sok panasz, hogy ott sem lókolbászból van a kerítés!
   
 6. panoz

  panoz Well-Known Member

  bartinieffektus: Azt írom amit ismerőseim tapasztaltak: Ha ott akar élni az ember és nem mondjuk lakást gyűjteni minél hamarabb akkor igencsak korrekt körülmények között lehet élni még egy mosogató fizetéséből is. Szóval az csak a gyávák menedéke hogy nagyot koppan a legtöbb ember aki megpróbálta a kinti életet. E tekintetben abszolút mindegy hogy atomfizikusnak tanul csillió évig az ember az egyetemen, egyszerűen jobb életet nyújt számára egy angliai alja munka mint ha megbecsült diplomás munkanélküliként tengetné itthon az életét vagy kubikolna egy stadionépítésen.

  Egyébként meg a szánalom netovábbja hazánk részéről hogy egy külhoni magyar fiatalt jobban vonzza az angliai és az írországi élet mint hogy letelepedjen az anyaországban. Ismerek olyat aki erdélyi magyarként családot alapított angliában és esze ágában sincs a kárpátokon belül élni újra.
   
 7. nekerdez

  nekerdez Well-Known Member

  Látom itt mindenki bölcs :) Jó szokás  szerint Vessze e Trianon? Szerintem már régen nem ez a kérdés. Lesz e még magyar a Kárpátokba holnap.

  Európassz hasznos dolog, valamint hallgatói szerződés is minden év 2000 euró. Mind a kettőm van. Haza szerető fiatal vagyok de én is nagyon elgondolkozok rajta mér is maradjak.

  Nyugdíjam úgyse lesz 50 körül adott esetbe munkám se.

  Elmúlt napokba nézegettem az európai statisztikai adatok és előrejelzéseket.  2025 minden második 20 év alatti roma lesz kis hazánkba. Innentől 11 évre! Ilyen kilátások mellett ki akar itthon családot alapítani? Mikor Nyugatra és Keletre Kazahsztán fele is jobb élet kilátások és biztosabb jövő vár.
   
 8. boki

  boki Well-Known Member

  Ha valaki szeretne keleten mondjuk Oo-ba dolgozni tudok segíteni. :) Zoldet kapott más országogbol mérnokok (konstruktorok, technologok)  felvétele az orosz  hadipari gyárakba mivel  20-40  % -os hiány van. Biztosítanak lakást is.....
   
 9. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  Ez ugy 5-10 eve volt igaz, hogy te az ilyen munkakbol megeltel . Viszont inkabb huzzon le itthon 3 evet valamit a szakmalyaban. Aztan ha kimegy , a csicskas munkaval megkeres anyit , hogy egy ottani egyetemet elvegez ! Nos akkor kaphat egy olyan allast , ahol nem kell naphosszat galyaznia orankent 4 font netto-ert ( ha szerencses!). Egyebkent nincs bebiztositva a jovoje , mert jon egy alban , aki fele anyiert is mosogat. Igy ott sem lehet huzamossabb ideig megelni.

  Erdekes , en peldaul elhuztam onnet . Nekem nem hianyzik eleg sok oknal fogva ! Akinek itthon van egy allasa , haza, csaladja ... megha szukosen is elnek... nem fog tiszta lelkiismerettel boldogulni! Nem hiszek az "odaviszem a csaladot" dologban sem . Tul sok ilyen hazaspart lattam felbomlani.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mindenki nem, de hogy te igen, arra azért feltennék némi pénzt...
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Mellesleg a románok már most érzik a hiányzó 7-9 millió emberüket, 5 éven belül jön a csőd emiatt náluk.(szerencsére nem a székelyek mentek el)

  ????

  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Romania-demography.png

  Ha ennyi ember vándorolt volna ki, akkor az ország harmada ma üresen állan és szellemvárosokkal lenne tele az ország alá Detroit.
   
 12. joker

  joker Well-Known Member

  És mennyi tennél fel?
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A BME-n szerzett diplomámat tudtommal elfogadják kint és az iparban eltölött fél évtizeted munka után a felmérés alapján sanszosan rájönnak, hogy nem vagyok komplett idióta. Pont te igazolsz te zseni. A fickó dolgozik. Nem léphet előbbre. OK. És ki mondta, hogy én akarok...? Látom, hogy mekkora stresszel járt szakágvezetőnek vagy még fentebb lenni. A pénz nem minden... Tehát lehet, hogy nem lehetnék vezető tervező honosítás nélkül, de ki mondta, hogy akarok lenni? Több BME-s évfolyamtársam dolgozik és dolgozott külföldön. Tökéletesen leszarták, a papírt. Érteszt hozzá fiam? Ja, akkor gyere. Az egyik barátom 30+ országban járt az elúlt 5 évben és valahova őt hívták személyesen, hogy ha lehet választani, hogy ki menjen. Pont olyan kutyaközönséges BME-s diplomája van, mint nekem, csak nem gépész, hanem villamosmérnök... A szakmai tapasztalata döntött és nem a "papír". A srác külföldi nőt vette el, asszonnyal jött haza az egyik helyről. :)
   
 14. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Egy rekesz sörnyit simán. A kommentejeid alapján már összeált egy nem túl hízelgő kép rólad. Nem tudom felidézni, hogy mióta vagy itt, de az igen, hogy gyak. alig volt olyan kommented amin nem röhögtem vagy sírtam a tartalma miatt. A HTKA-n leközölt írásam viszonylag szemléletes képet adnak arról, hogy én hol vagyok. Azt, hogy te hol vagy, azt a kommentjeid alapján látom. Asztalverő turbó. Kb. ez vagy a szememben, nem több.
   
 15. Karesz

  Karesz New Member

  off:

   

  Gripen + Mi-8 a levegőben
   
 16. desertfox

  desertfox New Member

  Rekesz sör ? Beszállok Én is. :) 
  Hátrébb az agarakkal emberek.
  Hogy lehetne pl. egy ilyen témába is Magyarországon egységet teremteni , botrány milyen széthúzó egy népség vagyunk.
  Mindenkit bánt a téma , de attól még harcolunk egymással.  Amennyi energiát feccöltem polgártársaim meggyözésébe. Ennyi energiából a fél Román infrastrukturát tönkre tehettem volna ( elvágni vezetékeket, kátyukat varázsolni vagy kigursztani a hatoságokat kamu címekre fogyjon a benzin vagy stb. ) 
  Ezzel legalább az Enemynek ártottam volna.
   
 17. joker

  joker Well-Known Member

  Egy rekesz sört? Hátez kurvanagy magabíztosságra utal, hogy egy egész rekesz sörnyi összeget feltennél valamire, amiről két sorral fennebb még sziklaszilárdan meg voltál győződve. Egy igazi kislány veszett el benned. Nem kell felidézd, hogy mióta vagyok a fórumon, ha a nevemre kattintasz, akkor a megjelenő kis ablakban írja. Az, hogy minden kommentem vagy röhögést vagy sírást váltott ki benned, nagyon komoly idegproblémákra utal nálad, javaslom, hogy egy átfogó pszichátriai kivizsgálásnak vetesd alá magad (röviden menj dilidokihoz mert szükséged van rá). Az írásaid egy dolog, az szakmai és objektív és nem téged ír le, hanem pl egy F-15-öst. De a hozzászólásod téged jellemeznek, azok alapján egy bunkó paraszt vagy, és a lenéző stílusoddal próbálod leplezni a kissebbségi komplexusodat vagy valami más elfolytott bajodat.
   
 18. doca

  doca New Member

  molni:

  Tényleg nagy szám, lehet félreolvastam és ez egy esetleges Schengeni-csatlakozás utánra vonatkozik. Azért az nem semmi, hogy elveszítené a lakosság harmadát-felét. Mondjuk előttem van egy 90-es évekbeli kartográf amin 23 milliós Románia van, ehelyett 2011 -ben már csak 19 milliós és a folyamat haladt azóta is. Ez egy hajlandósági statisztika alapján készült. Tájegységenként változó, talán súlyozás is volt benne pl. egy székely kevésbé megy majd Spanyolországba stb.
   
 19. desertfox

  desertfox New Member

  Úristen azt kell hogy mondjam.  Te naivozod le azt aki a röghöz kötéssel szeretné itt tartani az embert? ! ? 

  "A másik nem lenne egyszerűbb olyan országot teremteni ahol a fiatalok maradni akarnak?" 

  Hogyan , magyarázd már ?? Elveszed Harry Pottertől a varázs pálcát és csiribu csiri bááááá 50.000 jól fizető munkahely vagy mi ? ? 
  Mesélj mi jár a fejedben ? 

  Nem gátolja a szabad munkaerőt. MEhetsz csak fizesd ki a tandíjad vagy 20 évből 10 itt 10 ott. Olvasatok már el gazdasági cikkeket és ne Blikkből táplálkozatok.
   
 20. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

         Lehet neked ez eleg . Valakinek viszont nem!

   

  Egyebkent eppen az ellenkezoje az igaz ... alacsonyabb pozicioban meg a hetvegeket is legalyaztam , fele penzert!.. a 2-3 honapos kikuldetesekrol nem is beszelve!.. Hany eves vagy 27-28 ? Van csaladod ? Fel sem fogod , hogy mirol beszelek! Inkabb elek szerenyebben , mint ahogy elhetnek, de legalabb van idom a csaladomra is ! Ez a fontos , nem az , hogy szaros 200 fonttal V euroval pluszba jojjek ki havonta nettoban!
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása