A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
Status
Not open for further replies.

szekely2020

Member
2013. február 8.
163
0
16
tudom sokan azt gondolják hogy nincs köze a haditechnikához, de igenis van köze, fel kell ébredni az álomból, mert ha nem még ti is a kis csonkahonban , nem lesz itt rend és fegyelem, még az is lehet hogy megszünik  Magyarország véglegesen....becsületes hadiipart de azonnal, mert ha nem  román, szerb, ukrn, és még Isten tudja milyen állampolgárok lesztek ti is, ez a legroszabb forgatókönyv ami bekövetkezhet de ha nem lesz   meg ami kell sajnos bekövetkezhet...
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
11 955
6 349
113
Nem hogy mi de a németek is töketlenek és tehetetlen teszetosza nép mint mi, lesznek még ők török állampolgárok .

Azért ez a triaononozás erős túlzás.
 

GrGLy

Well-Known Pofa
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 390
54
48
Nohát, nohát, lett trianonos topikunk is.

Nekünk, szerkesztőknek annyira nincs ellenünkre ennek a topiknak a léte, mivel biztonságpolitikai szempontból vizsgálva érdekes a téma, DE
aki elkezd vesszen Trianonozni, büdös franciákozni, meg egyéb, az oldalon sajnos már tapasztalt megnyilvánulásokat alkotni, azt figyelmeztetés nélkül és örökre tiltjuk az oldalról.


Tehát a topikban lehet nyugodtan elmélkedni józan fejjel és objektívan, de ha ez tömeges mértékben nem teljesül, úgy a topikot töröljük és semmilyen körülmények között nem adunk teret neki a jövőben.


További jó fórumozást.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 479
113
Szerintem inkább zárjátok le. Az internet hatalmas, rengeteg hely van ahol a múlt sebeit lehet nyalogatni.
 

GrGLy

Well-Known Pofa
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 390
54
48
@Mackensen

Egyelőre fogjuk fel kísérleti jelleggel a dolgot. Tisztában vagyunk vele mennyire kényes téma ez, de a játékszabályok le lettek fektetve. Aki nem ezek szerint játszik, annak mennie kell erről az oldalról, de hátha a többi normális körülmények között meg tud maradni ebben a témában. Ha ehhez a fél oldalt ki kell bannolnom ám legyen, legalább csak a tényleg normálisak maradnak itt. Ha meg tömeges mértékben hülyülnek meg az emberek, akkor teljes radír, a topiknak még az emlékét is kitöröljük erről az oldalról.

Szóval egyelőre nyugalom, a topikot megfigyeljük, az első ballépésnél be fogunk avatkozni, drasztikus módszerekkel.
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
163
0
16
Moderálva a <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt (spam).
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
163
0
16
eléggé nehéz ehez a témához valami értelmeset mondani, ha valakinek van valami mondani valója a témában, hajrá ! az idegen lelkűek amikor csak meghallják e téma nevét máris  höbőrögnek...tabú téma, aki erről probál beszélgetni azonnal  le antiszemitázzák, fasisztázzák, hát lássunk csodát nem vagyok sem antiszemita, sem fasiszta, mégis a téma érdekel, érdekes nem ?
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
163
0
16
Moderálva a <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt (spam).
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
163
0
16
Moderálva a <a title="Fórumszabályzat" href="http://htka.hu/forumszabalyzat/">Fórumszabályzat</a> megsértése miatt (spam).
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 217
4 992
113
Na akkor itt is megjelenek :D

Szerintem lehet és kell is Trianont hadügyi, biztonságpolitikai, és technikai oldalról nézni. Elemeznünk kell, és levonni a tanulságokat, majd ezeket átültetni napjaink harcászatára.

Az első világégés harctéri eseményeiről amúgy sem tudok túlontúl sokat, inkább a második nagy háború szemszögéből nézném a dolgokat. Mert a 2. vh-ban lett "véglegesítve" (tudom tudom, de ne kössetek bele) a mai határ és közép-európai hatalmi struktúra, s mert az elsőben leginkább árulás és belső gondok áldozatai lettünk.

Első problémának a hadvezetés alkalmatlanságát látom. Kivinni a Donhoz 200k embert, s őket egy másik hadszervezet logisztikájára bízni?

(Tessenek folytatni a gondolatmenetet, majd belejövünk.)
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
163
0
16
vissza akarjátok venni erdélyt ?még beszélni sem lehet trianonról, sajnos az idegenlelkűek nem akarják , és nem engedik nektek még azt sem ,hogy nyilvánosan beszélgessetek rola ! az ők érdekük az ,hogy az unokáitok is 80 ezer forintért dolgozzanak, ez volt trianon igazi terve és ma is az  , hogy a Magyart rabszolgasorba taszitsák örökre , de nagyot tévedtek, és ahogyan Mo  a függetlenség útján halad nagyon höbörögnek az idegenlelküek, hol itt ,hol ott , hol brüszelben...
 

szekely2020

Member
2013. február 8.
163
0
16
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/" rel="nofollow">silurusglanis</a> a Magyar hadsereg sehol  a fronton ,1914-ben nem szenvedett vereséget, teljes fegyverzetben , felszereléssel, az összes hadosztályok éppen tértek vissza a frontról,amikor a  Székely katonákat leszerelő tiszt közölte velük ,hogy leszerelik  a maros folyóba akarták fojtani ...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 479
113
A trianoni "békeszerződés" nem csak Magyarországot érintette, hanem a németeket és a törököket is. A biztonságpolitikai hatásairól annyit, hogy szinte előkészítette a terepet a következő világégéshez. Az amerikaiak mikor látták, hogy mi folyik ott, haza is mentek. 

kell is Trianont hadügyi, biztonságpolitikai, és technikai oldalról nézni

-Hadügyi oldalról a fegyverzetkorlátozásokat nézheted és azt a trükközést ami azt követte, hogy kijátszák azt.

-Biztonságpolitikai oldalról nekem a legszimpatikusabb Törökország és Atatürk.

-Haditehehnikai oldalról nincs mit nézni, mivel egy békediktátum volt (értsd nem volt igazi párbeszéd, a győztesek diktáltak a legyőzötteknek) és az egész a Párizs környéki palotakomplecumokban zajlott.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 050
9 479
113
Székely, pont az ilyen hangnem miatt kéne lezárni a topikot.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
4
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/" rel="nofollow">Mackensen</a>: " -Hadügyi oldalról a fegyverzetkorlátozásokat nézheted és azt a trükközést ami azt követte, hogy kjátsztoták azt."

Azért teljesen nem tudtuk kijátszani , annyi hogy szabadidői szakkörökben voltak pilótaképzések ,de semmi gyakorlatozás nem volt haditechnikával  A II. VH egyik fő oka , szerintem a Magyar hadsereg gyatra szereplése pont ezek a korlátozások, tehát a Trianon békeszerződés , biztonságpolitikai kihatása, hogy sebtébe kellette egy hadsereget verbuválni , aztán a fronoton jöttünk rá hogy páncél vadásznak vett svéd kütyü nem igazán jó páncélvadásznak 
 


<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/" rel="nofollow">molnibalage</a>: Tisztelek mert te elégé elmélyülten értesz  haditechnikához, de csak a technikához , egyetlen ilyen jellegű témában nem látok tőled egy konstruktív hozzászolást , szerintem azért mert Te ezekhez nem értesz nem kell bezárni egy topicot.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
4
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/" rel="nofollow">GrGLy</a>  "Nohát, nohát, lett trianonos topikunk is. "

Szakadok a röhögéstől 
 
Csak ésszel mindenki persze. 
 

therob

Active Member
2012. december 26.
875
162
43
szekely2020

 

"vissza akarjátok venni erdélyt ?még beszélni sem lehet trianonról, sajnos az idegenlelkűek nem akarják , és nem engedik nektek még azt sem ,hogy nyilvánosan beszélgessetek rola !"

 

Nem erről van szó. Miért lenne megtiltva? Ez is a történelem része. Vesztes oldalon álltunk akkor, így jártunk. Szerintem felesleges egy 5. topicot  is indatanod ahol ugyan az fog menni mint az előzőekben. Ugyan azt az elvakult szöveget látom itt is. Miért jó ez? Lehetne erről normálisan is beszélni nem úgy, hogy "hogy a Magyart rabszolgasorba taszitsák örökre".
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 965
4
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/" rel="nofollow">therob</a>: Ez nem a székely2020 ugassuk le topic, ha hozzáfűznivalód lenne Biztonságtechnikai legyen Trianonnal kapcsolatosan. Pont az ilyenek miatt csap át mindig személyeskedésbe.
Kérlek használd a privát üzenet gombot.
 
Status
Not open for further replies.