A trianoni békeszerződés biztonságpolitikai hatásai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
"Másrészről a kiköltözés kockázata jóval nagyobb, mint az ittmaradásé" - akkor meg milyen jogon küldözgetsz te másokat el az országból, hogy ha nem tetszik nekik itt vagy ott vagy akárhol, akkot húzzanak el?
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-5/" rel="nofollow">therob</a>: Hát abból 250.000 Nem sokan , de Angliába is szerintem ugyan úgy befoglyák vonni őket.
 
M

molnibalage

Guest
desertfox said
Képzeld a kormány hirtelen nem tud mit csinálni csak egy ilyen röghöz kötéssel itt tartani a fitatalokat.
Képzeld ha téged kiképzel súlyos milliókért az állam mint mérnők az Én adómból amit több cégemen keresztül fizetek. IGEN képzeld el hogy szeretném ha Magyarországon legyen kamatoztatva.
Ki lehet fizetni a taníttatás aztán GYÍ nagy világ , senki sem mondta hogy börtön, csak fizessék ki így is van benne. 
Kicsit szed össze magad mérnők úr , mert ilyen embereket alakamazzok kb. , tehát főnököd lehetnék.
És szerinted a szüleim ne adóztak soha? Szerinted én nem adózom most...? Messze a magyar átlag felett adózok, mert a fizetésem is magas és a cégem minden fizet utánam. Szóval szerintem kicsit kisebb arccal kommentelgess...
 
M

molnibalage

Guest
joker said
"Másrészről a kiköltözés kockázata jóval nagyobb, mint az ittmaradásé" - akkor meg milyen jogon küldözgetsz te másokat el az országból, hogy ha nem tetszik nekik itt vagy ott vagy akárhol, akkot húzzanak el?
Baszod, egyesek azt írják itten, hogy félelemben élnek, fegyverrel kell járni, meg csendes népirtás folyik. Akkor náluk ez a kockázat. Nálam mi...? Stabil állásom van, hónapokra előre munkával lekötve, jól megfizetnek. Miért ugrak egy olyan környezetben, ahol nagyobb a kockázat...?

Félelmegtes, hogy mennyire hülye vagy...
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
"Képzeld a kormány hirtelen nem tud mit csinálni csak egy ilyen röghöz kötéssel itt tartani a fitatalokat."

nettó fasság az egész, inkább itthon tart minket, úgy, hogy se munka se pénz, dögöljünk csak éhen, minthogy engedné, hogy dolgozni tudjunk máshol, szakmailag fejlődni meg a többi, kérdem én kinek volt jó, hogy 6-7 hónapig munka nélkül voltam? persze nem kerültem egy fillérjükbe sem, mert a diplomás pályakezdő munkakeresőnek nem jár egy forint sem, de ez a szitu kinek jó? miért jó, ha otthon malmozik valaki, a helyett, hogy kimehetne máshová, miért megoldás ez, ha nem tudok munkát adni akkor inkább kibaszok a honfitársammal, hát normális? eddig is mentek ki, az mehetett, pedig itthon tanult mint én vagy más, neki miért lehet, nekem miért nem? azért mert most a nettó balfasz politikusok még jobban elkurták? ez miért én fizessem ki, miért nem a parlamenti maffiózók a havi millás fizujukból?
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Méghogy én vagyok a hülye, mindenki aki mozdul azt azért teszi, hogy jobb legyen. Tökmindegy, hogy mitől rosszabb jelenleg. Uh csak visszább az arccal, h te miért nem mozdulsz és más miért tegye. De már megint rajtad kívül mindenki hülye ezen a világon. Csoda, hogy nem lettél még öngyilkos a nagy magányodban.
 

desertfox

Active Member
2012. szeptember 18.
1 966
9
38
Azt hiszem te kezdted. Én vegyek vissza ? 

<a title="Profile" href="http://htka.hu/forum/biztonsagpolitika/trianon/page-5/" rel="nofollow">eSeM</a>: Azért jó , mert megprobál időt nyerni és addig munkahelyet termeteni. Aki ma elmegy az 80% nem jön vissza. Max egy ideig küld haza pénzt aztán megy utána a család. 
Te mit tennél hogy ne hulljon darabjaira ? ?  Én várnák más megoldást.
Audi és Opel az időnyeréssel újra bővitet. Az építőipart Stadion építéssel probálják életben tartani, meg meghossszabítják 3.-as metrot kápra.
Javaséat ?: 
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 188
13 468
113
Szerintem a kutya nem ellenörzi, hogy kimész e vagy sem. Nem is hiszem, hogy tudná.
 

eSeM

Member
2012. június 12.
719
13
18
"Azért jó , mert megprobál időt nyerni és addig munkahelyet termeteni."

Teremti,már 3 éve, negatív irányba, mindenkiből nem lesz mérnök vagy szalagmelós az opelba, mindenki nem lesz kubikus a metróépítésnél, azon meg el lehet gondolkozni, miért nem jönnek haza, ahogy azon is, hogy mi a jobb, elbaszni a pénzt a stadionépítésre, vagy elkezdeni vele valami értelmes dolgot. Beleinvesztálni az iparba vagy a mezőgazdaságba, ágazatot talpra állítani vagy újraépíteni, fejleszteni és korszerűsíteni, gyönyörű lesz nézni, ha bezárják majd pl márkushegyet, pedig még termelhetne, ahogy a többi bánya is, aztán majd megy a vájár utcát seperni havi 47-ért, amikor ledolgozott több évtizedet a föld alatt a keménybe. Ezek nem kivárásra játszanak, hanem fogalmuk sincs mit csináljanak, elképzelésük sincs, hogy hozzák helyre amit elkúrtak, a múltban élnek és tönkreteszik sokak jelenét és jövőjét, és ezen ezer kényszermunka sem segít a stadionépítések alatt, miért van ennek az egésznek olyan kommer íze vajon? látszatberuházás és látszatmunka, de itt maradsz és ülsz a seggeden.
 

therob

Active Member
2012. december 26.
923
248
43
Lám mennyi indulatot szül annyi év után Trianon. Mikor lehet már ezen túltenni magunkat? Hány 100 év körüli hozzászóló van akiben maradandó nyomot hagyott ez? Vagy csak a történelem óráról hiányoztak páran?
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Az elköltözés sem megoldás, mennyi adófornint és tudás fogja így gazdagítani az angolokat és mennyi adóforint és tudás fog hiányozni magyar kincstárból, ami miatt az itthon maradottak szívnak. Ez túl individualista megközelítés, ami ha egy sima kubikus individuum vagy, akkor ok, de egy államférfinak így nem szabadna gondolkodni, ezért tart itt az ország, mert ilyen Oxfordon képzett szabadbölcsész Orbán meg KISZ KB-s szabadbölcsész(sógor-bordiplomás) Gyurcsányok vezették 22 évig. Személy szerint örülök, hogy a határon túli magyarok többsége nem így gondolkodik és próbál megélni egyik napról a másikra egy amúgy teljesen gazdag természeti adottságokkal rendelkező területen.

Mellesleg a románok már most érzik a hiányzó 7-9 millió emberüket, 5 éven belül jön a csőd emiatt náluk.(szerencsére nem a székelyek mentek el)
 

panoz

Well-Known Member
2011. szeptember 3.
1 464
142
63
arcas: A legkorábbi ősöm akiről egyáltalán tudomásom van osztrák állampolgárként született, pedig ugyanolyan szabolcsi magyar ember volt mint én. Nevekhez ragaszkodunk egy olyan világban a

 

Mindenesetre úgy gondolom, a nemzeti érdek most az kívánja hogy a külhoni magyarok nagyobb arányban költözzenek Magyarországra mert így is keserves a népesedési mutató úgy hogy vannak akik haza jönnek a szomszédból.

Másrészt az EU-nak, Schengennek és a rossz hazai gazdaságnak köszönhetően minden eddiginél jobban integrálódtak az óhazával a szlovákiai magyarok, miután  rengeteg adóbevétel jut az országnak azzal hogy a hazai határmenti TESCO üzletek dugig vannak velük.
 

ruckoj

Member
2013. február 11.
74
0
6
Aki azt hiszi, hogy a röghöz kötés megoldja a fiatalok elvándorlását, azt finom szólva naiv. Ezzel szvsz azt érik el, hogy még az se fog visszajönni aki netalántán tervezte volna. A másik nem lenne egyszerűbb olyan országot teremteni ahol a fiatalok maradni akarnak? Másrészt ugy nézz ki, hogy az egyik legalapvetőbb uniós alapelvbe ütközik(most vizsgálja az eu bíróság) a munkaerő szabad áramlásának elvébe.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 753
113
Érdekes mikor rézbőrü barátaink indultak meg nyugatra, akkor meg nem vizsgáltak semmi munkaerő szabad áramlást csak valahogy visszatudják őket küldeni :D
 

ruckoj

Member
2013. február 11.
74
0
6
Kanada mintha nem uniós ország lenne,de lehet, hogy tévedek... :D Másrészt aki élősködni megy ki és nem munkát vállalni az ne csodálkozzon ha hazatakarítják :)
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
Örülök, hogy a gazdaságra terelődött a téma, mert ez bizony a dolgok mozgatórugója.

Én az állam aktívabb szerepvállalását látnám szívesen munkahelyteremtés terén. Igaz nem túl kapitalista, de a New Deal az volt ?

Az adósság kinövése lenne a jó stratégia(lehetőleg minél kevesebb hitelből teremteni gyárakat,vállalkozásokat,állami konzorciumokat)

Demján Sándorral van egy nagyon jó interjú, erről beszél benne:

http://www.youtube.com/watch?v=-iHX-ZE8eMo

Mint pénzember nagyon jól látja a dolgokat, annyi a helytelen állítás benne, hogy ő az Afrikából történő bevándorlást sürgetné, ami ugye nem hozna képzett munkaerőt Európába, pont ellenkezőleg.
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 280
7 753
113
Áhh a Francia misszióra gondoltam, igaz azok románok voltak, de ott még fizették a repülőjegyet is, csak hurcolkodjanak hazafele... Az már az Zunió :p
 

arcas

Well-Known Member
2013. március 20.
6 881
22 272
113
Kedves molnibalage, legalább a szavaimat ne forgasd ki, ennyivel én is megtisztellek.Amire utalni akartam az az,hogy olyan "összetákolt" államnak fizetek adót amely egyes törvényéivel és célirányosan próbál kárt okozni egyes kissebségeinek,a magyaroknak, teljesen egyértelműen etnikai alapon olyan régiókat alakit ki amelyek természetellenesek és a magyar tömben élő lakosságot megosztani hivatottak (ez a politikai részvételben érezteti hatását ill. a regionális fejlődésben hátráltatja a déli régiókat),gazdaságilag kedvezőtlenül épiti ki iparát szintén etnikai alapon (drágább gáz és villanyárak a magyarlakta régiókban,autópályák kizárólag északon, nagyberuházások,üzemek,autógyárak csak szlováklakta régiókban), a legrosszabb egészségügyi mutatók a délszlovákiai régiókban (inkább le se irom ami közbeszéd tárgya,de a statisztikák magukért beszélnek - valyon miért),minden választás legfőbb kampánytémája a "magyar kérdés",azaz ki gyűlöli jobban a magyarokat,a szl. média pl. csak is negativ hireket közöl MO-ról ha megfigyeled, és ahogy Te nem élted meg anno a Meciar érát úgy ha beutod a googliba a Fico nevet is találhatsz érdekes kijelentéseket a magyaroknak szánva - legutóbb hogy pl. milyen semmire kellők és engedelmetlenek vagyunk mi szlov. magyarok...Magyarveréseket nem is irom,jut több is mint amiről este a tévében alkalomadtán hallasz,a fóbiáikat meg kitalálhatod ha pl. magyar szót hallanak...

Megszoktuk,és mi itt próbálunk csodát tenni,itt fizetek adót, itt nevelem gyermekem,itt próbálunk jelen lenni a politikában a magunk módján, itt szeretnénk megöregedni is. Semmi gond se volna ha a többségi nemzet nem károkozóként tekintene ránk vagy mielőbb beolvasztásra kerülö "közellenségre" hanem büszkék lennének a többnemzetiségű fiatal országukra, közös történelmünkre, és annak neveznék a dolgokat ami: ami magyar azt magyarnak ami szlovák meg szlováknak. Mivel ez nagyon odébb van,joggal ismétlem meg,hogy igenis, a többis szomszédos országgal együtt a kis-antant potenciális katonai veszélyt jelent MO-ra,mert a fejekben vana a probléma, sajnos mindkét oldalon.

 

Arra kéne öszpontositani inkább - hamár biztonságpolitikáról próbálunk okoskodni - hogy ha eljön a pillanat, amikor OKa lesz lépni a magyar diplomáciának és a hadvezetésnek, legyen felkészülve a honvédség technikai téren ép úgy mint a "fejekben",hogy tekintélyt tudjon parancsolni és elegendő elrettentő ereje legyen. Nem kell óriási háborúkban gondolkodni - szerintem - ma már egy nap alatt le lehet fedni egy olyan országot mint pl. Szlovákia. Inkább olyan topik kéne, hogy "én igy foglalnák el egy országot"
sf-laugh.gif


 

Személyeskedésektől mentes további szép napot kivánok mindenkinek, a liberális gondolkodású vándoroknak ép úgy mint az álmaikba feledkezett radikálisoknak.

Kedves molnibalage, Tamási Áront idézénm: Azért vagyunk a világon, hogy valahol otthon legyünk benne. Az otthon nekem itt van,még ha most ép más is a foldesúr. Amiért apáim küzdöttek sosem hagyom veszni...
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Kedves Therob......

Ha végigolvasod az utolsó két oldal kommentjeit, közük nincs Trianonhoz. Megélhetési, népesedési, röghöz kötési kommentek. Aktuálpolitika.

Lehet, hogy ideje lenne nyitni egy aktuálpolitikai topicot. Mivel ez haditechnikai oldal, így - a hozzászólások fényében - lehetne fegyvert is adni bizonyos számú like után. Pld.: Littlejohn, rangja: algebra, hozzászólása alapján: parittyával lőhet egyet....
 
Status
Not open for further replies.