• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 784
30 551
113
Nem tudom, hogy ez-e a legmegfelelőbb topik a hírnek, de a legutóbbi amerikai rakétaelfogó tesztje során nem találták el a célt, ami a harmadik mellőlövés sorozatban.

http://news.yahoo.com/key-u-missile-interceptor-test-fails-pentagon-says-011517918.html
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
joker

Ez bizony benne van a pakliban egy ilyen rendszernél...
Ezért is orbitális hülyeség, amit pár agyatlan nyomat úgy nemzetközileg, hogy ez az oroszok ellen van. Hogyan is lehetne a többezer visszatérőegység+csali ellen az a pár elfogó (ráadásul messze nem 100%-os aránnyal dolgozó) ERIS?
Amúgy itt vannak a folyamatosan frissülő tesztadatok: http://en.wikipedia.org/wiki/Ground-Based_Midcourse_Defense
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
na mimegy azért a szomszédok megint ügyesebben helyezkedtek:
http://biztonsagpiac.hu/elkezdodott-az-amerikai-raketapajzs-romaniai-bazisanak-epitese
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
"amit pár agyatlan nyomat úgy nemzetközileg, hogy ez az oroszok ellen van."

Ezt elsősorban az Oroszok nyomják.... :D
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
már a nyitó mondat überelhetetlen....
http://biztonsagpiac.hu/moszkva-csak-az-ellentetek-elezesere-jo-a-nato-raketavedelmi-programja
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
de ők nálam kompetensebbek a témában:
http://www.raketaezred.hu/index.php/hirek/szakmai-hirek/579-valoban-fenyegetes-az-europai-raketapajzs-oroszorszagra
 

doca

Member
2010. szeptember 14.
557
1
16
hiryu:
Én örülök, hogy nem nyertünk el ilyen dicső katonai feladatot a NATO-tól vagyis az USA-tól. A ruszkik kijelentették, hogy az új doktrínájuk szerint Iskanderekkel bármikor szétlőhetik majd ezeket a bázisokat, ha úgy tekintik jónak, mivel nincs kétoldalú megállapodás ebben az ügyben.
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
persze... nem is beszélve a dicső Acélember-ruháikról, ami 2020-ra kész lesz...
Bár durvára kiváncsi vagyok, hogy lő át egy Iszkandert komplett Ukrajnán keresztül...
 

hiryu

Active Member
2012. december 9.
4 661
8
38
vagy Putyin toppant egy nagyot, és mindjárt földrengés lesz az általa kiválasztott helyen.
Esélye ugyanannyi.
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
Fade

Na jó, de az oroszok okkal mondják, mert kell a népnek az ellenségkép, amivel indokolni lehet a katonai fejlesztésekbe ölt pénzt. Viszont akik meggyőződésből fújják ezt, anélkül, hogy végiggondolnák...
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Minek Romániának ez a rakétavédelmi rendszer? Poltikai célokat szolgál. Azzal , hogy kikonyorogték az amerikaiaktol a telepítését, azt hiszik , majd az oroszok nem fognak kozbe avatkozni , ha a románok megakarják valosítani Nagy Románia elképzeléseiket. Ez nem jelent veszélyt Oo-nak, amit az oroszok is beismertek(visszafogott orosz nyilatkozatok voltak).
Halkan megsúgom ...az oroszok dolgoznak az Iszkander legújabb típusán, ami túlhaladja az 500 km-es hatotávot.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 844
113
Boki

Az az R-500 Iskader-K lesz az új fejlesztés?
Arról régebben olvastam hogy a Romániába telepített ABM rendszer ellen fejlesztik.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 427
18 844
113
Amúgy meg a igazán nagy baj akkor lesz ha Ukrajnát beveszik a NATO-ba .
Szerinted ezt hagynák az oroszok Boki?
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Igen, az Iszkander-K-t fejlesztik.
Roni
Sok fugg attol, ki lesz az elnok 2015-ben UKrajnában. Ezt az EU társulási kampányt Ukrajnában is a Kyjevi USA nagykovetség irányítja. Rengeteg pénzt invesztálnak a nyugatiak arra, hogy Ukrajnát végleg elszakítsák Oo-tol.
Ha netán napirenden lenne a Nato tagság egyes forgatokonyv szerint az oroszok visszakovetelnék a Krím félszigetet. Ott a lakosság fele orosz, rendelkeznek orosz állampolgársággal. A tobbit ismered mi volt Dél-Oszétiában......
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
"Viszont akik meggyőződésből fújják ezt, anélkül, hogy végiggondolnák..."

o ha láttad volna mennyien nyomták anno itt ezt az orosz prt....
Megszámolni nem tudom hányszor irtam le a satanos pldat.

boki: Ehez nem volt Romániának erre szüksége. Oroszország és Románia között ott van Ukrajna. Amellyel még lehet idén életbe lép az EUs társulási szerződés. Ami nem NATO tagság, arról szó nincs de igen gazdaságilag leválasztja Ukrajnát OOról és sokkal közelebb hozza az EUhoz. És ez sokkal nagyobb dolog mint egy NATO tagság.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
"Arról régebben olvastam hogy a Romániába telepített ABM rendszer ellen fejlesztik."

na nesze.... nem irom le akkor se megint. :D
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Fade
Konkrétan a Moldáv Koztársaságra gondoltam, mivel nem titok, hogy Románia beakarja "kebelezni" Moldovát, a két ország még nem (22 éve ) ratifikálta a kozos határrol szolo szerzodést . (szerintem nem is fogja). Ennek akadálya a Dnyeszter menti Koztársaság. Személy szerint nem vagyok híve egy Nagy Románia létrejottének, mivel a torténelem során már hozzá jutott bizonyos teruletekhez(!)
A Nato tagsággal jovo idoben csak válaszoltam Roni kérdésére...:)
Vannak olyan hírek is, hogy elhalasztják Ukrajnával az aláírást, ha Janukovics nem engedi szabadon Timosenkot.....Édekes dolog ez, mert az ukrán ellenzék utasított el egy torvényjavaslatot, hogy kulfoldon kezelhessék. (ami azt jelenti, hogy félnek tole).