1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Airbus A400M Atlas

Diskurzus a(z) 'Szállító- és légi utántöltő repülőgépek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. kamm

  kamm Well-Known Member

  Marmint azok, akiknek tucatnyi Atlas van szolgalatban es ami az elsoszamu igaslovuk?

  Mert errol beszelunk itt honapok ota, csak neked valamiert beakadt ez a ruszlanos okorsg, mint onallo megoldas...
   
 2. kamm

  kamm Well-Known Member

  Te hany eves vagy, megkerdezhetem? A kommentjeid szinvonala 16 korul sejtet.
   
 3. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Első számú igásló... na persze... Úgy érted a Herky, még mindig... :D Vissza fogják még őket sírni, miután eladják költségcsökkentés címszó alatt. Majd rájönnek.

  Nincs itt beakadva a Ruszlán, csak a nagy többség használja a fejét, akármennyire sem akarod beismerni. De te csak hord a szemetedet az Atlasszal mindenhová, fordulj jó sokat, de mind a 3 tervezett gépünkkel egyszerre, hogy minden eszközt/felszerelést célba juttass értékelhető időn belül, had égjen az üzemanyag, a repidő, meg az adófizetők pénze. Már ha fel tudnak szállni és nem alkatrészre várva, vagy a reptilalom miatt a földön vesztegelnek... Mindenki más meg akinek nagyobb az IQ-ja, mint egy marék száraz lepkének, az meg jól megpakolja a bérelt Ruszlánt. :)

  Ha már igásló, amúgy a britek mért a Foxhoundot meg a MAN-t próbálgatták a Ruszlánba? Ezeket az Atlasz is el tudja vinni... Mért nem mondjuk az ASCOD-ot, vagy Boxert? :p
   
 4. kamm

  kamm Well-Known Member

  Pont az ellnekezoje: konkretan az mondjak, hogy legszivesebben az osszeset csereltek volna, de annyi penz a vilagon nincs.

  Szoval a "Herkyd" szepen eltunik, max megmarad arra a par csokkentett feladatra, amire meg jo marad.

  Kiveve, hogy military szinte alig hasznalja. Nem baj, a te fejedben rend van, az alenyeg, hogy te elhidd. :D

  Mit szeretnel mondani? Az Atlast reptetik minden vilagvegi helyre, tekerj vissza par oldalt, ki lett mar vesezve, kepezd magad a temaban kicsit.
   
 5. tacticool

  tacticool Well-Known Member

  Igen? :D Ez azelőtt, vagy azután volt, mikor Mark Francois felszólalt tavaly ilyentájt a parlamentben a gépek rossz hadrafoghatósága miatt? Azt is mondta, volt időszak, hogy csak 2 gép állt bevetésre készen a 20-ból. The Telegraph-ot is megjárta.

  Itt is van mért próbálgatták a britek a Ruszlánt:
  https://www.janes.com/defence-news/news-detail/uk-paratroopers-deploy-to-bosnia

  És egy Herky vitte a katonákat. Biztos mind a 20 Atlasz valami a világvégi helyen haknizott... :D
  A katonaság alig használja? Hány példát kell még felhoznom? Tele van az internet vele. Tudom, van az a pénz, amiért segget csinál bárki a szájából, de te már teljesen hitelteleníted magad ezzel.
   
  fishbed, formosa1 and molnibalage like this.
 6. emel

  emel Well-Known Member

  [QUOTE="kamm, post: 728743, member: 2439"
  Pont az ellnekezoje: konkretan az mondjak, hogy legszivesebben az osszeset csereltek volna, de annyi penz a vilagon nincs.
  .[/QUOTE]
  Értjük.
  Mivel a vételár nagyjából tudható és az nem túl HÚHA "egyesek" szerint, és az ángliusoknak még a C-17-re is tellett, itt az derülhetett ki hogy valami okból rohadt drága lehet az Atlas üzemeltetése - "ha annyi pénz a világon ninc
   
 7. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Úgy látom újra előkerült a téma az A400 használhatatlanságárol csak olvas vissza kicsit a topikban és lesz egy két cikk felrakva amelyben pont a RAF hajózói cáfolják meg ezt mítoszt.Ami meg a hadrafoghatóságot illeti az csak a karbantartás kérdése érdekes módon a franciáknak a spanyoloknak törököknek és még a malájoknak sincs ilyen problémája az Atlassal.Pedig elég rendesen reptetik a gépeket.
   
  Chima3ra and Ratamahata like this.
 8. Littlejohn

  Littlejohn Well-Known Member

  Ha jól értem, akkor itt mindenki szeretne egy KC-390-est az Atlas teherbírásával és a Herky hajtóműveivel és egy Cessna 152 árában. Egyébként egy Boxer a zsebemben is elfér. Ha pedig a harcjárműre gondoltok, mindegyikbe befér a felfújható változat. Itt az ideális gép!!! :) :) :)

   
  gacsat, Luthero and alfa74 like this.
 9. kamm

  kamm Well-Known Member

  Te olyan szinten vagy tájékozatlan, hogy az röhejes.
  Az meg az arrogancia teteje, hogy még a topicot sem vagy hajlandó vegigolvasni, csak az innen-onnan osszeguglizott, szazszor kitargyalt hulyesegeket tolod, ami passzol a prekoncepciodhoz. Tipikus gyomorbol érvelés, az egyik dolog, ami nagyon nem hianyzik az otthoni kulturabol...
   
 10. kamm

  kamm Well-Known Member

  Hagyd, nem éri meg. Láthatóan lövése nincs az egész témáról avagy lepereg róla minden teny, mint blogenrol.
   
 11. kamm

  kamm Well-Known Member

  Huh? A vételár 10 eve meg valani $175-180M volt, megis 20-30 geprn tul szerinted hanyra lenne penze annak a UK hadseregnek, amelyik a hajoin Windows NT Embeddedet futtatott meg 4-5 eve is...?
  Ennek semmi értelme. Világosan elmondta az akit ideztek, hogy barcsak lenne annyi penz, hogy levaltsak mindet egyszerre, de annyi a vilagon nincs.
   
 12. kamm

  kamm Well-Known Member

  A KC egy kiherelt kompromisszum, akkor van csak értelme, ha lemondunk a valóban nehéz technimarol, de megkapjuk mondjuk az Atlas feléért, akkor megeri a kockazat, mert akkor hatom Atlas helyett akar 4 KC is johet és meg mindig olcsobban jottek.
   
 13. Wilson

  Wilson Well-Known Member

 14. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 15. Parapitecus

  Parapitecus Well-Known Member

  LMzek 2.0 likes this.
 16. kamm

  kamm Well-Known Member

  Diohejban annyi, hogy ugyan eddig is gyakoroltak a hrlikopteres tankolast, de most eloszor teszteltek ugy, hogy valoban nyomtak at uzemanyagot. Szerintem meg iden meglesz a certificatiom erre is - ez nekunk is fontos lesz majd, ha Atlast veszünk a végén, a franciak is Caracalt
  tankolnak-tesztelnek vele...
   
 17. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  NATO alapító tagok. Nem félek, hogy egy percig is kihasználatlanul állnak majd..
   
 18. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Ilyen kicsi volt ez az "óriásgép"
   
 19. Wilson

  Wilson Well-Known Member

  Ha jól vettem ki az az elképzelésük,hogy Benelux szállítóflottaként akarják üzemeltetni őket,amúgy az a 7 belga gép még egy A400-l fog kiegészülni ugyanis Luxemburg egyetlen A400-a is Melsbroekban a vadi új hangárban lesz elszállásolva.
   
  gacsat likes this.
 20. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása