1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Akula-osztály (Projekt 971)

Diskurzus a(z) 'Nukleáris meghajtású vadásztengeralattjárók (SSN)' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 6..

 1. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Akkor es ott az oroszok is kenyszerusegbol mentek bele az uzletbe PENZ.

  Ma is van aki szallitson csak penz kerdes.
   
 2. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  "Ezenkívül az oroszok segítettek Indiának saját nukleáris meghajtású tengeralattjáróik tervezésében"

  Helyesen : Eladtak nekik nuki technologiat. Nem segitettek hanem eladtak.
   
 3. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Latod latod ! Van aki szinten szallitani akar nuki tengo technologiat. Az oroszoknak nem hiszem hogy sok valasztasuk lenne. Vagy nyelnek ( de szerintem nincs mit mert az indusok ezen a teruleten eleg korrektek ) vagy veszitik a piacukat.
   
 4. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Ennél azért árnyaltabb a kép. Bizonyos nukleáris technológiákat, hajóépítő eljárásokat lehet hogy van, aki eladna Indiának, de egy komplett, modern SSN-t senki mástól nem tudnának bérbe venni. Ha igaz a sztori, India is sokat kockáztat.
   
  nyugger, fip7 and fishbed like this.
 5. boki

  boki Well-Known Member

  Nem nuki tengo technológiát akarnak szállítani a franciák. El kell olvasni a cikket , utána írni. :)
   
 6. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Akkor csak figyelj. Vagy leszallitjak a masodik tengot a oroszok vagy mas fogja leszallitani. Anno azert nem szallitott sem a francia sem a brit hadiipar mert politikai nyomasra nem tehettek ( USA ) Nem akartak a helyi eroviszonokat felboritani. Most hogy kina nyomul ezerrel es oroszorszag bellt kina moge igy a jelenleg elnem kotelezett india megnyerese kulcskerdes. Most mar majdnem barmit megkaphatnak. F-35 EMALS M-777 C-130 C-17 nuki technologia AH-64 amit csak kivannak. Korabban ezeket a kategoriakat mind mind az oroszok szallitottak !!!

  Mondjuk furcsaljak hogy amit nyugatrol rendelnek az idoben erkezik es annyi az ara amennyi a szerzodesben volt sot meg mukodik is de azert hamar megfogjak szokni :)
   
 7. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  A franciak szerintem keszek nuki tengot szallitani ami csak hagyomanyos fegyverzettel szerelheto fel. Az oroszok anno azert mentek bele az Akula eladasaba ( pedig az USA probalta mondani nekik hogy nem kene ) mert penzre volt szukseguk. Igy viszont megint kiment a szellem a palkackbol es mar nem csak ok acsingoznak nuki tengo irant.

  Nagyon ugy nez ki hogy a Del Koreaiak sot mar a japok is dolgoznak rajta.
   
 8. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Nem adták el az oroszok, bérlés. A franciák talán az egyetleenek, akik szóba jöhetnének, de szerintem a vadonat új Suffren-osztályt nem adbák el, a Rubisok pedig élettartamuk végén járnak. Úgy látom, hogy Indiának az orosz bérlés az egyetlen út, amíg nem tudnak maguknak sajátot összerakni.
   
  nyugger, fip7 and fishbed like this.
 9. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Most eladni vagy 10+10 evre berbeadni hmmm nagy kulonbseg nincsen ugye? Csak mashogy hivjak.

  Az indusoknak meg szerintem a Rubis technologiaj is jo nemi upgradel. Plane ha csomagabn kapnak egy mar masodvonalasa de szamukra meg mindig uber szuper szonarrendszer es FC rendszert.
   
 10. dudi

  dudi Well-Known Member

  Nem vesznek másodvonalas technikát az indusok.
   
 11. deze75

  deze75 Well-Known Member

  Mondjuk furcsaljak hogy amit nyugatrol rendelnek az idoben erkezik es annyi az ara amennyi a szerzodesben volt sot meg mukodik is de azert hamar megfogjak szokni :)[/QUOTE]

  Jaja meg kolbászból van a kerítés meg aranyat fosnak az emberek....Dinamo...hiába az új név...a tartalom ua
   
  nyugger, szegcsab, fip7 and 1 other person like this.
 12. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Hogy lenne egy bérlés és egy vásárlás ugyanaz? A Chakra orosz tulajdon, India annyit csinálhat vele, amennyit a bérleti szerződés megenged, ha fejlesztést szeretne végrehajtani rajta, orosz engedély kell hozzá, és haza kell vinni, stb.
  A Rubisok közül a legfiatalabb is 25 éves már.
   
  nyugger likes this.
 13. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Ha nincs mas akkor vesznek azt is. Nagy ur a szukseg. Azt meg ok sem gondoljak hogy barki is eladna elsovonalas nuki tengot es technologiat
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

 15. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  Szerintem a Chakra az kikepzeshez es a sajat fejlesztes alapjahoz kell nekik elsodlegesen. Ahogy mar epitik is a sajat nukijukat. Egyedul nem fog menni kell nekik a technologiai segitseg. 10 evvel ezelott csak az oroszok voltak ilyen technologia eladasara. Ma mar szerintem meg az amerikaiak is szalitananak de a franciak sot a britek is biztosan.

  Rubis al kapcsolatban en technologiai transferrol beszeltem nem magarol a megepult hajorol.
   
 16. boki

  boki Well-Known Member

 17. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member


  Ahogy korabban irtam az indusok eleg korrektek haditechnikai titokvedelemben. Az eredeti orosz hirrel szemben akkor kiderult hogy

  Nem amerikai haditengereszeti tisztek hanem Brit hadiipari beszalito civilek neztek meg a hajot es nem kemkedni voltak ott hanem az indusok rendeltek tengeralattjaro mento egysegeket es ezek kompatibilitasat nezte meg a beszallito.

  Orosz uldozesi mania. Jobban jartak volna ha eloszor targyalnak az indusokkal es tisztazzak a helyzetet mert igy csak rugtak az indusokon egyet ok nelkul ami nem tesz jot a kapcsolatnak.
   
  Nagy Csaba likes this.
 18. boki

  boki Well-Known Member

  1.Nem orosz hír volt. Amerikai forrás jött azzal, hogy az oroszok megvádolták Indiát , hogy amerikaiakat engedtek a Csakrára. Ezt a hírt vették át az orosz lapok. Ezt a hírt egyébként hivatalosan az oroszok-tehát a Roszoboronexport, Rostech és az orosz VM nem erősítette meg és nem kommentálták.
  2. Később az orosz lapok jöttek azzal, hogy a franciák állhatnak ezen információ mögött mivel összeakarják ugrasztani az indiaiakat, oroszkat, amerikaiakat 1 hónappal a második Akula lízingszerződés aláírása előtt.
  3. Ha igaz a hír, hogy britek voltak több mint valószínü, hogy muszakilag képzett MI-6- nak dolgozó "civil" is volt a csapatban.
   
  szpg9 and nyugger like this.
 19. DINAMO

  DINAMO Well-Known Member

  boki

  Ezt irtad : Folytatódik a Chakra szága. Az oroszok megvádolták Indiát, hogy amerikaikat engedtek a tengeralattjáróra, hogy azok tanulmányozhassák. Sem franciak sem amerikaiak sem britek nem voltak a tortenetbe.

  Ez alapjan indult el a diskurzus.
   
 20. boki

  boki Well-Known Member

  A linket (direkt)kihagytad a hsz-ből amit idéztél.
  https://www.strategypage.com/htmw/htsub/articles/20171107.aspx
  Ez alapján (strategypage)indult el minden.
   
  nyugger and 70920 like this.

Ezen oldal megosztása