1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anonim Alkoholisták Klubja, minden ami alkohol! :)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - sulyid által indítva @ 2013. január 9..

  1. emel

    emel Well-Known Member

    Jó lenne neked is, igaz?!!
     
  2. jani2

    jani2 New Member

    Tutira, hogy más gondolsz a cikkről. :)


    Csodás felfedezésekhez vezet a whiskyzés
    http://index.hu/tudomany/2016/03/27/csodas_felfedezesekhez_ezet_a_whiskyzes/
     
  3. jani2

    jani2 New Member

  4. phaidros

    phaidros Well-Known Member

  5. zotyek78

    zotyek78 Well-Known Member

  6. Luthero

    Luthero Well-Known Member

    "Sörgyári trükkök: 220 forint alatt csak hígított sört kapni"

    "A magyar sörgyárakban előszeretettel használnak ipari enzimeket a főzéshez, amit a szakma nem tart aggályosnak, sőt, a fogyasztói igényekkel magyarázzák. Nagyobb baj, hogy a magyar sörökön általában nincs feltüntetve a szárazanyagtartalom, hogy abból következtetni lehessen a sör minőségére. Sokszor a prémium sörnek hitt sörökről is kiderül, hogy például kukoricadara az alapanyaga, az importsörökről pedig, hogy nálunk más recept alapján készül, mert úgy olcsóbb. Akárhogy is fáj, idehaza csak az ár alapján tudunk tájékozódni."

    http://hvg.hu/gazdasag/20160627_soruzem_sorfozes_ipari_enzimek_gyarlatogatas_fogyasztoi_megtevesztes

    Vigyázzni kell az olcsó sörrel. :(
     
  7. szuvorov

    szuvorov Well-Known Member

    Sajnos nem újdonság, ittam Kozel - t Prágában és itthon is köze sincs a kettőnek egymáshoz, de ez így van mással is (csokik, mosószerek , stb...)
     
    aquarell likes this.
  8. blogen

    blogen Well-Known Member

    250 alatt általában nem veszek sört és külön odafigyelek arra, hogy csak importsört igyak, ami általában cseh. Sajnos a Pilsner Urquellt elkezdték Magyarországon dobozolni, úgyhogy erről most voltam kénytelen lemondani. Amihez a magyar "sör"gyártásnak köze van, ahhon nekem nincs.
     
  9. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Jó a Soproni 1895 az tényleg egy jó sör, de ilyen időben a napi 6-8 doboz mennyiségnél nem fogok kiadni +200 ft -ot egy doboz sörért. Maradok a havi 5 láda Kőbányainál. :)
     
  10. dudi

    dudi Well-Known Member

    "A mennyiség átcsap minőségbe."

    Ahogy Karl mondotta.
     
    aquarell likes this.
  11. tarzaan

    tarzaan Well-Known Member

    Mi a helyzet a Löwenbraummal?
     
  12. jani2

    jani2 New Member

    http://sorfigyelo.blog.hu/
     
  13. jani2

    jani2 New Member

    Ja, én nem megyek. :)

    [​IMG]

    [​IMG]

    "Mostantól Észak-Korea egy nagyon picit kevésbé szörnyűséges hely
    Jó helynek azért továbbra se mondanám, de az első phenjani sörfesztivál csak dobhat a hangulaton. A pénteki nyitóünnepség 500 résztvevőjének a hangulatán például biztosan, akik ingyen sört is kaptak.
    A 20 napos eseményt hivatalosan Phenjan Taedonggang Sörfesztiválnak hívják, és a város saját söréről , a Taedonggangról kapta a nevét. Magát a sört pedig a Tedong folyóról nevezték el, amelynek a partján a fesztivált is rendezik.

    Csak remélni merjük, hogy Kim Dzsongun a sörfesztivált is a szokott alapossággal tekinti majd meg."

    http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/08/15/mostantol_eszak-korea_egy_nagyon_picit_kevesbe_szornyuseges_hely/
     
  14. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Nem tudja valaki esetleg hogy dinnyéből 100l cefre mennyi pálinkát ad le? :)

    Amúgy Kim mester meg a faterja már a gyárban le meózta a a sört.

    [​IMG][​IMG][​IMG]

    Póló is rendelhető:
    [​IMG]
     
  15. jani2

    jani2 New Member

    Már a gondolattól is pfuujjj. :D

    Google:

    "Akármilyen búfelejtőt dinnyéből is lehet erjeszteni, de az igazi, illatos, minőségi nedű elkészítéséhez isteni szerencse, vagy világszínvonalú biokémiai tudás és felszerelés szükségeltetik.

    Kiderült, hogy már a dinnyelé erjesztésekor el lehet rontani az egészet, mert ha butanol-2 vegyület is keletkezik, büdös és egészségtelen lesz a párlat.
    http://lhp.hu/cs_olvas.php?a=6856

    görög dinnye cefre (mert dinnyéből is lehet pálinkát csinálni)
    https://youtu.be/0KVTkPXewdM
     
  16. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Köszi! Az enyém is ilyen, az idei év teszt lesz ,ha kifőztem megírom mire jutottam vele. Kicsit necces lesz szerintem mert kevés a húsa , nem is forrt fel úgy ahogy vártam, csak ennyire mint a videón. Szeptember végén kiderül mennyit ér. :)
     
  17. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Na kérem kifőztem a dinnyét. 90l cefre kb 2,2 liter pálinkát adott le (3x0,75 üveg). Illatra, ízre viszont szerintem jó. Kis különlegesség,bár a csipkebogyót nem veri ez sem.
     
  18. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    Én mézsört főztem. Valamikor novemberre lesz kész (7X7 hét), ha minden igaz. Nem kentem meg a kenyeret annyi élesztővel mint írták, mert annyira nem szeretem ha érződik.
    Remélem jó lesz.
     
  19. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Emlékszem mikor kerested a receptet hozzá. :) A komlót szedted vagy vetted? Mert nálunk van egy halom és nekem is bolygatja a fantáziám mihez kezdhetnék vele.
    Tavasszal még bodzabort is csináltunk, 15 litert és meglepően jó volt, gyorsan elfogyott sajnos.
     
  20. Mackensen

    Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

    Nem tettem bele komlót. Ebben csak méz van és víz.
    Ezt a receptet követtem, kivéve, hogy nem tettem bele almát, meg vaniliaport stb. Szerintem a vikingek sem bonyolították túl a dolgot ilyesmikkel.
    http://biroszabolcs.blog.hu/2013/05/13/mezsor_258
     

Ezen oldal megosztása