1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Anonim Alkoholisták Klubja, minden ami alkohol! :)

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - sulyid által indítva @ 2013. január 9..

  1. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

  2. nyugger

    nyugger Well-Known Member

    Pár éve itthon is lehetett kapni és meg kell valljam nem volt rossz. Viszont ha vodka akkor nekem a Parliament a favorit :D
     
  3. migfun

    migfun Well-Known Member

    Én a "lengyel-magyar két jóbarát" alapon a zubrowkára szavazok, annak is a fekete változatára :hadonaszos:
     
    nyugger likes this.
  4. rappali_

    rappali_ Well-Known Member

    Kadarissimo? Vagy csak én vagyok itt boros?
     
    antigonosz likes this.
  5. migfun

    migfun Well-Known Member

    Borból is van olyan, amire nem mondok nemet ;) Sörből is ;) A jó pálinkáról nem is beszélve...
    "Bolti" kategóriában a Lagavullin vezet :)
     
  6. rappali_

    rappali_ Well-Known Member

    Cimbora házi birset adott tavaly...na az hibátlan volt! Litere olyan 10-12 e errefelé.
     
  7. blogen

    blogen Well-Known Member

    Újabb adó jöhet a nemzeti italunkra meg a kolbászra. :eek:
     
  8. zeal

    zeal Well-Known Member

    Abbol forradalom lesz. :hadonaszos:
     
    Nemerson, papajoe and silurusglanis like this.
  9. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Kolbászra? Arra hogyan? Zárjegyet akasszak rá? Pálinkából meg nem kell annyit bejelenteni, maradt tavalyról, meg amúgyis gyorsan fogy.
     
  10. papajoe

    papajoe Well-Known Member


    Megadóztatják a csapvizet?:eek::D
     
  11. torsen

    torsen Well-Known Member

    Miért, nem a kumisz a nemzeti italunk?
     
  12. fapp_supervisor

    fapp_supervisor Well-Known Member

    Haverom felesége mongol. Egyszer volt Ulánbátorban meg vidéken valahol a hegyekben a nő rokonainál. Ott ivott is többfélét(bolti és házi), hozott is haza. Nos... én még sose láttam őt annyira szétfolyva pedig gyakorló fogyasztó és itthon sem a mentes sört issza. :D
     
  13. rappali_

    rappali_ Well-Known Member

    Van, ami beüt ám :D Jégbor volt ilyen nálam...fél demizson után.
     
    fapp_supervisor likes this.
  14. jani22

    jani22 Well-Known Member

  15. misinator

    misinator Well-Known Member

    antigonosz and jani22 like this.
  16. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Srácok, el kell mondanom jó dolog ez az ENSZ. Isznak minden spéci piát ezek mint a ló. Amit meg már megbontottak azt elvileg kukázzák az ENSZ palotából. Na de bármilyen jól fizetnek azért az osztrák se hülye, hazahordja a maradékot. Na így életemben először én is jól jártam az ENSZ-el, olyan spéci italokhoz volt szerencsém ma a világ több tájáról amik nagyon nem kaphatók kereskedelmi forgalomban itthon pl, ha meg mégis hát a 100 eurót közelíti az áruk. :)
     
    tonyo and papajoe like this.
  17. antigonosz

    antigonosz Well-Known Member

    Azon gondolkozom vajon bodzaborbol milyen palinkat lehet fozni? Bort szoktunk csinalni 10-15 litereket, jo utos de fogalmam nincs hany szazalekos. Mondjuk 50 l bodzabor mennyi palinkat adhat le? Lehet kicsit kaparos lesz a sok cukor miatt, de szerintem kiprobaljuk.
     
  18. tonyo

    tonyo Well-Known Member

    Azért vigyáz vele hogy a sok cukortól a metanol tartalma fel ne menjen ;)
     
  19. zeal

    zeal Well-Known Member

    Leci majd ird meg a topikban az eredmenyt. Szerintem sokakat erdekel az ilyen k + f. :)
     
  20. Szittya

    Szittya Well-Known Member

    Hamar meg fog hanytatni :) egy feles meg nem de ha tobbet iszol akkor igen... /egyebkent konmyen kiszamolhato :) mennyit ad a "cefre" kb. Ha mar sukrot erjesztesz valami finomabbal legalabb ;) de ha cefrezesen gondolkodsz a cefre savassaganak a beallitasa es folyamatos szabalyzasa a legfontosabb. /ha keves a sav a cefrebe az kijavitja magat e teren es hamar megindul ecetesedni ha sok a sav benne szinten az ecetesedes lessz a foszereplo. /homersehkleten is sok mullik a folyamatos meleg lenne a jo de ha ez nem biztosithato inkabb legyen huvosebb de stabilan allandoan mint egyszer meleg egyszer hideg /a cefrenek az a veszte az ecetbakteriumok alacsonyabb homersehkleten kezdenek el szaporodni mint az alkoholt kepzok ezert ha lassan melegszik fel a mar megtermelt alkohol egy jo reszebol ecet lessz mire az alkoholtartalom ujra generalodna.../ a savassag vele eggyutt az ecet viszont nagyon fontos. /probald ki egyszer hogy egy poharba ontesz kommersz szesszt egy masikba a legfinomabb hazi palinkabol./ hagyd kinn az asztalon par napig meleg helyen. Az alkohol elillanasa utan kostold meg mindkettot... A komerszbe aroma es ioncserelt viz lessz. A hazibaleszba meg enyhe ecet /meg ihato nem annyira osszerantos..,/ ha cukrot es vizet raksz a cefrehez minden fele keppen rakjal melle savat is mert mind a vizzel mind a cukorral megboritod a ph t ez az erjedesnek nem fog jot zenni se ecetesedes se metil szempontjabol.../a szaharoz amugy is sok metilt termel.../
     

Ezen oldal megosztása