[HUN] Magyar katonai pilóták képzése

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 277
7 737
113
Vajon mi lenne az ára a Pc-9 nek, hát az An-32? Érdemes egyáltalán foglalkozni velük? Mennyit repülhetnek még?
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 096
113
Ne felejtsük el, hogy a Pc-9-esek és a Pc-9M gépek mások. utóbbiak COIN gépek, tehát egy csomó nem irányított rakéta, bomba, Lézerirányítású bomba, sőt még Sidewinder is integrálva van. Tehát nem csak kiképzésre, hanem szegény ember légitámogatására is alkalmazható. És ezekből is 3 eladó lesz, a másik három a gyakorlógép. A PC-9M-el lehetne gyakorolni a JTAC-osoknak is, jóval olcsóbban mint Gripen levegőbe emeléssel. Igaz nincs Liteningjük a Pilatusoknak..
 

Star Trek

Active Member
2010. április 19.
1 252
6
36
AMD és egyéb segítség miatt most ide adhatnák puszira a gépeket:)
Szerintem meg majd Albánia, Szlovénia jelentkezik első sorban. Vagy még szegényebb országok.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Ugyan akkor biztosan előnyös lenne egy Jak-52 -nél korszerűbb gép, ami viszont olcsóbban üzemeltethető, mint egy sugárhajtású!

Nem, a Jak-52 rendben van, mint alap kiképzőgép. Azt le lehet cserélni hasonló kisgépekre. Grob, Cessna, etc. De kell egy köztes gép a modern kiképzési folyamatban, ami a kisgép és a sugárhajtású gép közé ékelődik, mert túl nagy az ugrás. Nálunk nagyon sok pénzbe kerül a hiánya, mert a sugárhajtású gép a kiküldött újoncaink jelentős részénél meghaladja a képességeiket és ki kell fizetnünk utánuk a képzési költségüket, akkor is, ha hazaküldik őket alkalmatlanság miatt. Ez a köztes típus a PC-9 méretű kiképzőgép, ami ezt megspórolná és ami nélkülözhetetlen is lenne.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
AMD és egyéb segítség miatt most ide adhatnák puszira a gépeket:)
Szerintem meg majd Albánia, Szlovénia jelentkezik első sorban. Vagy még szegényebb országok.

Nem kapták meg a fegyvereket anno, csak az első részletet, viszont mi megkaptuk a teljes pénzt tőlük érte. Lényegében átvertük őket és még egy évtizedig ment a pereskedés a pénzükért a magyar vállalkozókkal.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
A 4db PC-9 -el ,életét lehetne lehelni mondjuk a Dongó szd-ba! A probléma viszont eléggé sokrétű!
Pl.nem tudjuk, hogy mi a MH koncepciója a pilóta képzés terén.
Nekünk még annyi pénzünk sincs, mint a horvátoknak.
Ugyan akkor biztosan előnyös lenne egy Jak-52 -nél korszerűbb gép, ami viszont olcsóbban üzemeltethető, mint egy sugárhajtású!
Szerintem semmi, kb a minden ok és a bla-bla-bla ami elképzelés van.
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Akkor egy kicsit ünneprontó leszek, de a Magyar Honvédség sok dologban fejlesztésre szorul, de ha valami megoldott, az pont a pilóta képzés. A kanadai kiképzést, ha kihasználjuk, ha nem kifizetjük, ahol ennek megfelelő gépekkel is repülnek, akkor miért is kellene elkölteni a MH amúgy szűkös fejlesztési kereteit? A másik a technikailag és erkölcsileg is teljesen elavult An-26-osainkat tényleg az ugyanolyan, de talán még nagyobb fogyasztású An-32-re kellene cserélni, miközben az összes volt VSz-tag (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Románia, Bulgária) már korszerű közepes szállító repülőgépeket rendszeresített, vagy döntött erről?

Sajnos az a HM egyik rákfenéje, hogy nem egy tudatos fejlesztés folyik, hanem ha van valami "akciós" akkor azt gyorsan vegyük meg. Így kerültek hozzánk a BTR-ek, a MiG-29-esek, a belorusz T-72-esek, vagy éppen a Rábák helyett, az amúgy akkor tényleg nagyon kellő használt Bundeswehr teherautók.

Szóval szerintem ma a MH-nak normális személyi felszerelésre, helikopterekre, lövészpáncélosokra, önjáró tüzérségre, a jelenleginél korszerűbb harckocsikra és páncéltörő rakétákra, közepes magasságú csapatlégvédelemre, van szüksége és nem ilyen "akciós" termékekre.

TG.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 583
63 950
113
ambasa szerintem mindenre szükség van, talán a griffek és a btr-ek a kivételek még pér évig. Az ára a kérdés, vagy jó 2 millió dollárért röffentünk be most egy sok éve napon rohadó AN-26-osunkat. Ami csak megint pár évre lesz megoldás (szvsz max 5)
 

shornet24

Active Member
2011. július 7.
272
65
28
Ambasa: csak félig értek veled egyet! A pc-9-re az albák és a hindek kivonása után csak most vennénk igazán hasznát, ugyanis egyrészt olcsóbbá lehetne vele tenni az NFTC-t, illetve mivel úgy se lesz harci helikopterünk ezért egy viszonylag "olcsón" de jól felfegyverezhető eszközt lehetne kapni (most nem pont a horvát gépekről beszélek) illetve vannak pilóták akik elvégezték az NFTC-t de nincs hely gripenen azok most hawk-ból jak-52-be ülnek vissza akár több évere! A többibe maximálisan igazat adok!
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Antigonosz!

miért, szerinted egy használt An-32-es amelyek közül az egyik 22, a másik 24 éves kell jelenleg az MH-nak, csak azért mert akciós. Tényleg megint egy kifutó típust kellene rendszeresítenünk, amelynek a hajtóművét a MH-nál senki sem ismeri (de talán nem túlzok nagyon, ha azt mondom, hogy ma Magyarországon is csak néhány Malév nyugdíjas).

Egyébként én továbbra is azon a véleményen vagyok (akárcsak a helikopter kérdésben), hogy egyáltalán azt kellene tisztázni, hogy milyen szállítási feladatok végrehajtását is várjuk el a jelenlegi MH-tól és nem abban kellene gondolkodni, hogy az An-26-os helyett kell egy gép. Lehet, hogy akkora kell de lehet az is hogy kisebb, vagy nagyobb.

Véleményem szerint, pont a csökkenő nemzetközi szerepvállalásaink mellet és a szerintem sokkal fontosabb honvédelmi képességeink javítása érdekében, nem éppen az An-26-osok leváltásának kérdésével kellene foglalkozni.

Mellesleg azzal sem értek egyet, hogy nem kell foglalkozni a BTR-ekkel, szerintem, meg pontosan sokkal fontosabb lenne egy zászlóaljat normális lövészpáncélosokra átfegyverezni, pl Patriára, mint akárhány ordító egeret, vagy valamilyen annak megfelelő C-295, vagy C-27-et beszerezni.

TG
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Shorner!

Nem lesz olcsóbb a NFTC, mert fix összegű, akár hány növendéket is küldesz oda.

Egy harci helikoptert egy COIN gép soha sem fog helyettesíteni.

Mennyivel jobb a Hawkból, a Jak-52 helyett egy Pilátusba ülni?

Nem tudok egyet érteni azzal a felfogással, hogy ugyan helikopterre kellene pénzt költenünk, de arra úgysem fogunk, így hát az arra szánt pénzt költsük el másra. Nem, helikopterekre van szükségünk, akkor azt vegyünk, és a meglévő keveset se szórjuk el mindenfélére, csak mert "akciós".

Vajon a TECSÓ-ban Te is azt veszed meg ami akciós, vagy azt amire szükséged van?

TG
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Mellesleg azok akik, mint felfegyverzett géppel számolnak, azok számba veszik azt, a tényt, hogy MH, a már meglévő gépekhez sem rendszeresített elegendő fegyverzetet, illetve régebben úgy tartott rendszerbe eszközöket, pl a Mi-24P-ket, hogy évekig nem volt hozzájuk 30 mm-es lőszer? Miért gondolja mindenki, hogyha megvennénk ezeket a gépeket, akkor a MH szakítva a régi jó szokásaival venne ezekhez fegyverzetet, ráadásul olyat, amely még nincs rendszeresítve?

TG
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 075
10 695
113
Szvsz. a JAK-52 volt az egyik utolsó értelmes beszerzés, ha nem az utolsó eddig.
Egyszerű, mint a faék, olcsó, jóindulatú gép. Ennél több egy alapképzésre nem kell.
De.
Szerintem is nagy az ugrás a HAWK és a JAK-52 közt.
Lsd. RAF, Tucanoból ülnek HAWKba.
Ha nem is megvenni a gépeket, rendszerbe állítani stb, de a annak talán volna értelme, hogy Horvátországtól időt béreljenek a gépeken.
Így vagy a maradék flotta lenne nagyobb kihasználtságú, vagy akár 1-2 gépet meg is tarthatnának.

A JAK-ot Cessnára cserélni nem látom értelmét. Már, ha a 150-152-170-172 és hasonszőrű barátairól van szó. Múzeumba valóak. Akkor inkább DA-20, DA-40
 

ambasa

Active Member
2010. április 18.
661
77
28
Borisz!

a magyar pilóták a kanadai NFTC-ben nem Hawkon kezdenek, hanem T-6-oson.

http://www.nftc.hu/

TG
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
a magyar pilóták a kanadai NFTC-ben nem Hawkon kezdenek, hanem T-6-oson.

Igen és a kanadai rész egy egységes második csomagot alkot, ahol mi fix árat fizetünk, tehát ha valaki nem tudja befejezni mondjuk ott már a COMMON PHASE II-t, akkor is kifizettük potyára. Ez itt a baj.
 

ms07

Well-Known Member
2012. október 19.
3 587
5 190
113
Küldtünk ki egyáltalán mostanában valakit? Én úgy hallottam, hogy egy ideje nem
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 413
44 018
113
Jak-130

Nagyon szép kis gép, ez is, meg az olasz változata is letisztult, egyszerű, olyan kis "ügyes" gépnek tűnik. Elnézném őket magyar felségjellel, ha ezt a polkorrektség miatt jelenleg nem vehetjük meg, az olasz változat is pont tökéletesen megfelelne, kéne belőlük vagy dupla annyi, mint a gripenekből, aztán utána lehetne reptetni eleget a pilótáinkat. Gyanítom, légtérrendészetre ez is elég lehet, nem?
 

kelepisti

Well-Known Member
2010. május 5.
2 880
8 096
113
Légtérrendészeti feladatra csak szuperszonikus repülőgép alkalmas, mivel a korszerű polgári repülőgépek utazósebessége is nagy magasságban elérheti a 900-960km-t. A légtérrendésznek pedig el kell fogni, vizuálisa azonosítani, és különféle intézkedést tenni.
A régebbi nagysebességű elfogóvadászgépek rossz alacsony repülési tulajdonságai miatt kiegészíthetik harci helikopterek és/vagy felfegyverzett gyakorló repülőgépek készenlétben tartásával (pld. Franciaországban még mesterlövésszel a fedélzeten Equriel hehlkopterek is készültségben vannak.)
 

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 033
24 590
113
Szerintem Mo.-nak igen nagy szüksége volna az országban telepített kiképző,- földi könnyű támogató repülőgépekre, legyen az olasz vagy orosz, nem ennek kellene számítani.