1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Arleigh Burke-osztály

Diskurzus a(z) 'Rombolók' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 5..

 1. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Singapore Investigation Blames USS John S McCain’s Crew for Deadly Collision With Merchant Ship

  A szingapuri hatóságok vizsgálatának eredményeképp a USS John S. McCain legénysége hibázott, mikor 2017 Augusztusában romboló összeütközött egy kereskedelmi hajóval Szingapur partjainál.

  [​IMG]

  Eddig nem tudtam, hogy a hajó a nevét két McCainról kapta. Mindketten a második világháborúban szolgáltak. Idősebbik McCain Sr. repülőgép horfozó kapitánya volt, míg fia McCain Jr. tengeralattjáró kapitány. Az ő fia, a mostanság nem éppen hőstetteiről ismerté vált John McCain szenátor. Nem biztos, hogy apa és nagyapa büszkék lennének rá.
   
  endre, svajcibeka, fishbed and 2 others like this.
 2. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Korábbról én sem tudtam, így tavaly én is meglepődtem, hogy igazából a McCain famílián belül 2 személy után van elnevezve a hajó.

  Mindenesetre nem sok olyan hajó lehet, amit több személy után neveztek el. Én korábban csak a "The Sullivans"-ról tudtam. Ezt a nevet, immár második hajóként egyébként perpill szintén egy Burke osztályú romboló viseli. (Guadalcanalnál 1942 novemberében torpedótalálattól elsüllyedt USS Juneau (CL-52) könnyűcirkálón odaveszett 5 Sullivan testvér után van elnevezve. https://en.wikipedia.org/wiki/Sullivan_brothers)
   
  endre, sirdavegd, fishbed and 3 others like this.
 3. beta

  beta Well-Known Member

  Mondjuk a legifjabb is elég rendesen megjárta Vietnámot.
   
  endre, sirdavegd and Nagy Csaba like this.
 4. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Ezért írtam, hogy "mostanság" . :rolleyes:
   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az, hogy szenátorrá vált eltörli érdemeit? Vagy most akkor mi van? Az egész koment lezárást nem értem.
   
  Nagy Csaba likes this.
 6. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Nem azzal van a baj, hogy szenátor lett. És még az érdemei sem csorbulnak. De attól még az is igaz, hogy mostanában inkább ártalmas a "működése".
   
 7. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  fishbed and endre like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  Mi lenne helyette?Így is kevés hajójuk van.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az OHP osztályt is kivonták utód nélkül és az AB-re testálták feladatát.
  Az, hogy hány hajó van és mennyi kéne és hány éves a meglevő az nem jelent semmit. A Tico-k egy részét asszem tartalékba küldik. A VLS nélkülieket meg kiszórták.
   
 11. dudi

  dudi Well-Known Member

  Így hogy lesz 300(ha jól emlékszem valami ilyesmi számot emlegetett Trump)hajós flottájuk?
   
 12. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Azt olvastam, hogy 35 éves élettartammal számolnak az AEGIS cirkálóknál és rombolóknál, ez 2026 lenne az Arleigh Burke esetében. Ez összecsengene a Flight III-as programmal, az első egységnek valamikor 2022-25 körül kellene majd szolgálatba állnia, illetve akkorra már jönniük kellene az új fregattoknak is, amiket elvileg nemsokára kiválasztanak.
   
  endre likes this.
 13. Fade

  Fade Well-Known Member

  Kérdés, hogy itt is megy ami F-15/F-16nál, hogy ki tudják e tolni a tervezett élettartalmat és ha igen mennyire gazdaságosan.Van az a pont amikor jobban megéri az új. imo konstrukciója nagyon masszívak avval nem lesz gond.
  Volt arról is szó, hogy DDG-51 több modernizálást nem kap és "kiképző" hajót csinálnának belölle, ne "új/éles" hajók ideje menjen kiképzéssel. Kiderül.

  statisztika: 91ben ált első rendszerbe 66van rendszerben 2 átadás alatt. Átlagban 66/27=2.5+t adnak át belölle évente.
   
  endre likes this.
 14. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  A tervek jelenleg arról szólnak, hogy a régebbi (Flight I. és II.) egységeket 35 év szolgálat után, az újabbakat (Flight IIA és III) 40 év után vonja majd ki.
  Ha a tervek nem változnak, akkor a DDG-51 2026-ban menne nyugdíjba, míg a Flight III első egységei kb. 2025-2026 körül fognak hadrendbe állni.
  Tehát a Flight I. első egysége akkor lenne kb. kivonva, amikor a Flight III. első egysége hadrendbe áll...

  Persze ha kell a matek miatt (355 hajós flotta ugye), akkor feltehetően a DDG-51 maradhat 40 évig is...

  Ez még mindig nem dőlt el. A NAVY szeretné, hogy a fele aktív állomány elmenjen pihenni, és reaktiválnál őket, ahogy a másik fele végleg kiöregszik.
  A gond az, hogy ez dettó nem fér bele a 355 hajós flottatervbe. Ha viszont aktív marad mind, akkor a 2020-as évek közepére szépen leépül mind...

  Még a Flight IIA újraindítás egységei is 2024 körül készülnek el, egy új radaros, áttervezett Flight III kétlem, hogy 2025-2026 előtt hadrendbe állna...
  Az új fregattok a másik irtó mókás esetek. Jelenleg még ott tartunk, hogy az FY18-ba belepaszíroztak még egy plusz LCS-t, több, mint 500 millió dollárért...
   
  fip7, endre, fishbed and 2 others like this.
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  A Flight III-asok beérkezésével elkezdhetik kivonni a régieket, érdekes kérdés, hogy milyen állapotban lesznek, elég intenzíven használják őket.
  Ezekre a fregattokra nagyon kíváncsi vagyok, továbbra is olyan érzésem van, hogy a következő rétestészta történet kibontakozásának lehetünk majd a tanúi.
   
 16. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Mia a fene kerül abba a nyavajás LCSbe annyiba,miközben a tervezett képességeknek lassana felét törölték?Independenc osztály az eredeti képességeivel egész potens kis "érdekszféra-járőr"(gyarmati ágyunaszád) lett volna,felszabaditva a komolyabb hajókat más célra.De igy,inkább csak ppénzkidobás,És ha bevetik öket,mindeggyiket egy ABnak kell fedeznie.
   
 17. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Lehet, hogy most csak nagyot mondok, de én bennem van egy olyan érzés, hogy a NAVY arra játszik, hogy inkább felújítja és tovább üzemelteti a Burke-öket, minthogy fregattokat rendszeresítsen. Töketlenkedés redux. Az új Burke-ökön már nincs vontatott szonár, az LCS-eken még nincs...
   
  endre and fishbed like this.
 18. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ma teljesen véletlenül belebotlottam egybe. :) Ez is egy Burke, a USS Roosevelt (DDG 80). Bár ez annyiban sántít, hogy ennek a két személynek csak házasság révén volt azonos a vezetékneve. Viszont extra érdekesség, hogy férj és feleség után kapott nevet a hajó. (Franklin D. Roosevelt és Eleanor Roosevelt.) Ez egyébként azt is jelenti, hogy a tágabb Roosevelt család tagjairól 2 aktív hajó is el van nevezve a Navy-nél, hiszen ott van ugye a USS Theodore Roosevelt (CVN 71) is. (Franklin D. Roosevelt Theodore Roosevelt távoli, oldalági rokona, konkrétan ötöd-unokatestvére volt.)

   
  endre and ghostface like this.
 19. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 20. wankel

  wankel Well-Known Member

  [​IMG]

  https://www.contra-magazin.com/2018...-von-den-russen-wieder-kampfunfaehig-gemacht/
  USS Donald Cook-ot a hírek szerint ismét sikerült harcképtelenné tenni, most a szír partok közelében. Most Larnaca (Ciprus) felé hajózik. Személy szerint nem nagyon hiszek az ilyen "párszor elrepülünk a romboló mellett és lefagy az AEGIS", de valami lehet a háttérben. Háborús helyzetben (ne adj Isten), pedig úgysem engednék közel magukhoz az ellenséges gépeket.
   
  fishbed likes this.

Ezen oldal megosztása