1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ausztrália újabb Super Horneteket akar

Diskurzus a(z) 'Hírek a katonai repülés világából' témában - Phoenix által indítva @ 2012. december 16..

 1. Fade

  Fade Well-Known Member

  fip7: A Svéd modell egyszerűen teljesen életképtelen lenne USban. Azaz egy Svéd modellel ~mindenki sokkal rosszabbul járna. Kultúra.

  Olyan ez mint a melyik az egy ország ahol müködik/"működik" a kommunizmus? Mért?
   
 2. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  <i>Ebben igazad van, USA-ban ciki ha nincs 100 centis TV-d vagy üres a hűtőd.</i>

  Éltek/élnek kint jenkiknél és Kanadában is rokonaim. Én nem ezt hallottam tőlük...
   
 3. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  Nekem ezt mondta az aki az USA-ban élt.
  Kanadában több ismerősöm él kényszerűségből, ott erről nem hallottam.

  Fade

  Senkit nem akarok átnevelni semmire. De a tény attól még tény, Reagen alatt alakult ki a mai USA jóléti modell. Előtte magasabb adók voltak és többet költött az állam a polgáraira.
   
 4. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  @Kuruc71:

  "Az emlitett novekede a felso ” tizezernek” novekedes es nem az atlag orosz polgarnak."

  Ezt honnan vetted? Komolyan érdekelne, hol terjesztik ezeket a baromságokat, mert olyanok is elhiszik, akiknek azért több esze van, mint egy marék lepkének... (De legalább tudható, hogy az elmúlt pár évben nem jártak Oroszországban, ha mégis, max. az orosz "Bivalybasznád Alsó-Kertvárosig" jutottak.)
  A nagy büdös - és esetlegesen kellemetlen - valóság az, hogy az átlag orosz életszínvonala igen látványosan és stabilan nőtt az elmúlt időszakban. Biztosíthatlak, hogy az átlag magyar polgár az elmúlt évek után bármikor szívesen cserélne velük: ott van meló és a fizetések is egyre jobbak. (Még a takarítónőknek is, ahogy azt már Dima is írta. Ha én nem is, ő csak tudja, miről beszél.)
   
 5. szittya88

  szittya88 New Member

  Azért a Svédeket se kell félteni ha pénzkőltésről van szó mert értik ők is a módját (a különbség inkább az hogy egy skandináv nem hitelkártyával fizet hanem bankkártyával) így addig nyújtózkodik csak ameddig a takaró ér. Egy átlag Usa állampolgár meg nem is ismeri a bankáttyát csak a hitelkártyát.
   
 6. duckdodgers

  duckdodgers Active Member

  Az USAban szerintem leginkább a feketékkel babráltak ki, mert leginkább Ők vannak tömegesen a társadalom peremén. Hatalmas gond az USA-ban hogy sokan nem is akarnak beilleszkedni és leginkább miattuk nem működne a svéd modell. Egyébként az én véleményem az hogy bármilyen morbid is de valójában hálásak lehetnének az egykori rabszolgatartóknak, mert az óhazában Cadillac helyett max bivalykordén parádézhatnának.
   
 7. szittya88

  szittya88 New Member

  A skandinávok a tévhittel ellentétbe nem skótok (csak a házaikra mit kívül mint bellül keveset költenek) értsd nem vakólnak vagy csak nagyon vékonyan (hatalmas összeg egy ház építésénél amit meg spórol, alacsony a házak belmagassága eléred a plafont olcsó a fűtésszámla, az autóikat nemigen szervizelik csak nagy szervizkor de akkor totál, a házak berendezése minimalista egy TV egy kanapé egy dohányzóasztal szőnyeg egy egytagos üveges szekrény max a hálószoba ágy és egy szekrény (nem sor)... ) Mások az igények de a pénzét épp úgy elkölti mint akárki más nagyon keveset raknak félre kivétel ha spórolnak valamire. (biztos nekik a következő havi fizetés így ha nincs mire nem spórolnak ők se)
   
 8. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  cinikus


  "Ezt honnan vetted? Komolyan érdekelne, hol terjesztik ezeket a baromságokat, mert olyanok is elhiszik, akiknek azért több esze van, mint egy marék lepkének… (De legalább tudható, hogy az elmúlt pár évben nem jártak Oroszországban, ha mégis, max. az orosz “Bivalybasznád Alsó-Kertvárosig” jutottak.)"


  A kollegaim meselik hogy a legutobbi hazalatogatasuk ota semmi nem valtozott es ezt a rokonok mar eredmenynek konyvelik el. Az az hogy nem lett roszabb.

  Ha ismeretseged van akkor minden konyu. Ha nincs akkor meg kuzdesz mint az alat hogy egyaltalan szinten maradj.
   
 9. szittya88

  szittya88 New Member

  De ha hitelről van szó mint ha a bőrüket nyúznák...
   
 10. Fade

  Fade Well-Known Member

  cinikus: "ott van meló és a fizetések is egyre jobbak."

  Soha nem ez jött le az Orosz munkatársaktól. Ha fent vagy jó. Nagyon jó. Akik viszont nálunk voltak mind keresték, hogy tudnának még még maradni kiküldetésen, tartósan MOon maradni, mert itt lehet élni, müködnek a dolgok, nincs korrupció... veheheh.
  De majd Dima elmondja.
   
 11. Fade

  Fade Well-Known Member

  fip7: Nem is mondtam át akarsz nevelni. Éppenséggel amiből elindult ez az egész, ott ~téged támasztottalak alá, csak mellékesen jegyeztem meg, hogy a svéd(német...) rendszer az USben életképtelen.
  Ahogy véleményem szerint, ahogy látom MOon is.
   
 12. Kuruc71

  Kuruc71 New Member

  Fade

  "Soha nem ez jött le az Orosz munkatársaktól. Ha fent vagy jó. Nagyon jó. Akik viszont nálunk voltak mind keresték, hogy tudnának még még maradni kiküldetésen, tartósan MOon maradni, mert itt lehet élni, müködnek a dolgok, nincs korrupció… veheheh.
  De majd Dima elmondja."


  Szorul szora ! Csak itt nallunk a cel valahogy kintmaradni latogatas utan ( eselytelen ) vagy akarmilyen munkaltatoi vizumot szerezni.
   
 13. szittya88

  szittya88 New Member

  Maon köze sincs a Svéd vagy Skandináv rendszerhez (kiemelnek pár részletet belőle hogy jaj Skandináv rendszer de nem az mert minden mást ba..nak átvenni ami a háterét adja (ennek a rendszernek az elemei szoros összefüggésbe/kapcsolatba vannak a rendszer többi elemével nem lehet csak úgy háttér nélkül kivenni egyet eggyet mint pl az oktatás hogy egy időbe ment hogy skandiváv rendszerű svéd példa egyebek... meg a nagy ló... kiragadtak egy elemet a rendszerből se a hátert nem vették át hozzá se újat nem taláűltak ki hozzá ugyan úgy ahogy a jövőjére is sza..t mindenki mert az a rendszer alapja a teljes életen át való tanulás....)
   
 14. szittya88

  szittya88 New Member

  Tehát hiába ingyenes a felsőoktatás az emberek nagy része inkább más alternatívát választ egy diploma megszerzése után. Kivétel aki skandinávián kívül akar elhelyezkedni de az ritka. (othon meg elég nagy divat volt az ingyenes rendszer kihasználása egyikből a másikba meg a büfé szak stb. a kreditezésről nem is beszélve...
   
 15. Fade

  Fade Well-Known Member

  szittya: Én a környezet/kultúrában keresném elsődlegesen a difit és utána második körben venném elő a rendszert.
  Hiába emelnéd az egész Svéd rendszert MOon egyszerűen nem működne.

  off de nagyon érdekes, hogy lokálisan viszont egy multi mennyire meg tudja változtatni a dolgokat. Konkrétan 2hónapja vki elhagyott a sorunknál 2000Ftt. Be lett szólva portára ha keresné vki, és kiraktuk az asztalra. Több műszak van csak az adott szárnyban dolgoznak 300an, azaz ennyien mennek el nap mint nap mellette. Bárki jelentkezhetne odaadnánk neki. Este meg alig dolgoznak simán elvihetné bárki kérdés nélkül is.
  Az a nyomi 2000Ft, meg egy hónapja ott van, nem viszi el senki, a takarítók! minden este odébblökik, hogy le tudja tisztítani az asztalt de még ő sem. (teszem hozzá kamera nincs sehol a teremben, ~lebukni se lehet.) Szóval érdekes.
   
 16. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  @Kuruc71
  @Fade

  Senki nem azt mondta, hogy az ott a Kánaán, de minket lehagytak, az tény. (Mondjuk ez nem csak rajtuk múlt...) Az is tény, hogy rohadt sokat fejlődtek. Ettől még lehetnek, akik lelépnének onnan, ez viszont baromira nem cáfolja a fejlődést.
   
 17. szittya88

  szittya88 New Member

  Fede mesélek én is egy sztorit másfél éve amikor otthon voltam nyaralni a beugrottam a mekibe (ami szokás szerint tömve volt) a pénztárcám valahogy ottmaradt majdnem 100e ft-al már a szomszédos bevásárlóparkba voltam (kb-fél órája) mikor észrevettem hogy hoppá valami hiányzik visszamentem és a tárcám után érdeklődtem mire vissza is kaptam állítólag 5 percel azelőtt hozta be az egyik asztal törlő (és páran meg fordultak az asztalnál azóta...) Itt kint a telom hagytam el egyszer (azt hiszem a lábtörlőt ráztam ki) a főutcán... egy teljes napig kerestem csörgettem még le nem merült és csak másnap reggel mikor mentem volna futni vettem észre hogy rajta állok (egész este kint hevert a főutcán a járda majdnem közepén. de senki nem nyúlt hozzá.) Ja meg egysze buxáztam gyerekekkel de 2 óra alatt csak egy kis srác rugott bele :D (mondjuk ebből az is adódik hogy annyi segítőkészség nincs bennük hogy felvegyék és jelentsék valahol)
   
 18. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Fade szerint:
  2012. december 17. hétfő @ 19:38

  Oké. De annyit javítanálak, hogy: "hogy a svéd(német…) rendszer" a svéd és a német rendszer különbözik. Mégpedig annyira, hogy a svéd neve: Szociáldemokrata jóléti állam, A német neve pedig: Korporatív-Etatista jóléti állam. A harmadik ugye az USA féle liberális jóléti állam. Több nincs, ez a három fő modell.
   
 19. bartinieffektus

  bartinieffektus Well-Known Member

  12 évvel ezelőtt jártam először Oroszországban . Azóta olyan változás ment végbe , mint nálunk 30 év alatt. Ráadásul , Moszkván kívül , még az emberek is barátságosabbak.
  Svédországban egyszer lerobbantunk a kocsival , valami lepusztult halászfaluban , megkérdeztem az első "hajléktalannak" látszó bácsit , hogy van e egy szerviz a közelben . Erre tökéletes angolsággal elmagyarázta , hogy legyünk nyugodtak , szól az öccsének, annak van vontatója és abban a pillanatban előhúzta az akkori csúcsmodell Ericssont.
   
 20. Montezuma

  Montezuma New Member

  Nem értek egyet Molni véleményével a kelet bölcsességéről.

  A Kelet nem volt rest tanulni a Nyugattól, méghozzá igen gyorsan és hatékonyan, ha jól látom.
  Vajon erre képes lesz a Nyugat is visszafelé? A tendenciák alapján ugyanis nagy szüksége lesz rá.
  Addig persze, amíg mi vagyunk a fejlettebbek, felvilágosultabbak, okosabbak és ebből eredően természetesen a felsőbbrendűek is, aligha tanulunk meg bármit is.

  Nem értek egyet Roni Indiával kapcsolatos lesújtó véleményével sem.
  India legalább annyira a barátja az oroszoknak is (sőt), mint az USA-nak. India egy külön univerzum. Szerintem a világ további jövőjének az egyik kulcsa lesz.

  Egyetértek Fade véleményével a kultúra és a történelem alapvető fontosságáról (tradíciók).
  Amikor valaki Oroszországról beszél, akkor az újkori Bizáncról beszél.

  F-15 és Ausztrália. Szerintem nem is kértek ilyen gépeket, mert minek?
  De lehet, hogy kértek és az USA megtagadta ezt a színfalak mögött.
  Ha volt is esetleg ilyen, akkor is inkább finoman „rábeszélte” őket a Hornetre egy barátibb árcédulával, feltéve, ha a környék tyúkszemére olyan nagyon vigyázni akart volna.
  Az USA-t én nem ilyennek ismerem. Van aki igen?
   

Ezen oldal megosztása