1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2018. február 9..

 1. phaidros

  phaidros Well-Known Member

 2. Fade

  Fade Well-Known Member

  [​IMG]
   
  zeal and fip7 like this.
 3. Fade

  Fade Well-Known Member

  Eltaláltad, elég gyakori, hogy túltermelés esetén a tankereket tárolónak használják. Idén pl rengetegen tároltak be a 10$os áraknál.
   
 4. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Napi Elon Musk:

   
 5. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Tóvmá szombaton. :)
  De tényleg elképesztő. Maga az egész jelenség. Teljes áhítattal bámuló és kérdező riporterek, üvöltöző, "meeeeeeeeeeeeeegcsináljuj" promóterek és az összes többi idióta. Sanszosan középiskolás fizikából is buknának, de azért mondják a tutit. Egy kicsit okosabb középiskolás meg ránéz az egészre és elröhögi magát, hogy mekkora ökörség az egész. És erre pénzt adnak, meg befejtetés.

  Úgy, hogy 8 éve megy hype ekörül a fos körül...
   
  fishbed and Ooorky like this.
 6. SilvioD

  SilvioD Well-Known Member

  Életbe lépett a megváltozott forgalmi rend a VII. kerületben.

   
  fip7, Kurfürst and bolneroll like this.
 7. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  cikksorozat készül erről ez átverésről...
   
  fishbed and molnibalage like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Hol?
   
 9. bolneroll

  bolneroll Active Member

  [​IMG]

  Csak hogy jól értem-e? A Városliget felől nem lehet csak a Wesselényi vagy az Andrássy-n átjutni? Mondjuk a az Andrássy forgalma is csökkeni fog amikor a ligeten se lehet majd keresztül menni. Kíváncsi vagyok, hogy az M3 bevezető felől hogy fogják az ingázók megközelíteni a várost?
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az autópálya forgalmához képest az, hogy ezek kis utcák iránya merre megy, kerekítési hiba.
  Ha csak leáll egy autó rakodni vagy bármi kis gikszer 4 perc alatt az egész környék beáll. Tudom, mert sokszor láttam már. Olyan szinten beáll, hogy bringával sem fértem el, leszálltam és járdán tekerve tudtam csak busz meg más nagy jármű mellett elmenni. Persze ilyen helyzetben is ment a szokásos viselkedés. 30 centi helyre is autó orrának betolása és a többi...
  Ezeket az utcákat nem a motorizált korszakra tervezték. A célforgalmat leszámítva nagyon nem kéne oda beengedni senkit. Most még turisták sincsenek és így sem megy...
   
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 12. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Pedig egész jól működött amíg el nem imbecilis emberek piszkálni. De most legalább sokkal jobb az ott lakóknak.

  Ja, nem. De hamarosan ez lesz az egész városban, szeptemberben visszajönnek az emberek szabiról és a balcsiról, kezdődik a suli és az egész város beáll köszönhetően a ‘fejlesztéseknek’.
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Melyik részét nem érted meg annak, hogy mindig ilyen a forgalom ott? Tökmindegy mikor mész. A COVI előtt gyalog nem lehetett folyamatosan menni, mert az emberek a járdáról lefolytak, az úton meg a fémdobozok mennek.
   
 14. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha már közlekedés
  [​IMG]
   
  Tcat, fishbed, fip7 and 7 others like this.
 15. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Meg szeretném kérdezni, hogy az kit érdekelt, amikor az 5. kerület Szabadság tér körüli részét sikerült teljesen "szétcseszni"?
  Javasolnék egy pillantást a térképre!
  Ha valamikor bejutsz Lipótváros északi részébe (Rakpart-Szent István krt.-József A. u.- Bajcsy utcák által határolt terület) északról, akkor azt kizárólag ugyan arra tudod elhagyni. Ugyan délről egyetlen Ho-Shi-Minh ösvényen (Október 6./Sas u. - Hercegprímás-Hold utca-Nagy Ignác-Balaton) átmehetsz, de közben őszülsz vagy 2 évet.
  Ezen a területen megszűnt az átmenő forgalom. Ha észak-dél irányban akarsz mozogni, akkor marad a Rakpart, és a Bajcsy.
  De volt nekem olyan szitum, amikor tavaly nyáron az épülő Corvin negyed miatt elkezdtek egy daruzást, és olyan ügyesen oldották meg a táblázást, hogy ott konkrétan egy csapdát hoztak létre a Szigony-Tömő utca környékén. Be lehetett hajtani, de a táblák miatt az egyirányú utak egymásba (elhagyhatatlanul) zárultak.
  Ilyen forgalmi rend változások miatt a megszokásból vezető emberek miatt alakulnak ki ilyen tumultuózus jelenetek.
  Én is káromkodtam mikor rájöttem, hogy nem fogok tudni északról átjutni Szabadság tér környékén, aztán már tudom, hogy felesleges is arra mennem. Mondjuk nekem azért kellemetlen, mert gyakran kell oda és onnan mennem.
   
 16. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Azóta is áldom azt a barmot aki ezt a rendszert kitalálta, ugyanis ott lakok a szomszédban és minden nap látom ahogy a Nádor-Bank utca környéke délután konkrétan teljes hosszában bedugul. Miután ezeket a kis menekülő útvonalakat a Vértanúk terének felújításával beszántották (a Honvéd utca elejének irányváltását nem is értem, ott lehetett pl lezárásokkor is egyet kerülni) jóval gányabb lett a forgalom mint előtte...
   
  fishbed and pöcshuszár like this.
 17. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Sosem ilyen. Veled ellentétben 20 éve vezetek pesten, és tudom, hogy ez sosem volt egy neuralgikus szakasz. Aki mást mond az meg nem tudja mit beszél.

  Ilyen eszement dugóban mint ami most látszik a videón sosem álltam a belső hétben, pedig vezetek, gyaloglok arra is, legfeljebb átmeneti feltorlódás van egy két forgalmasabb, lámpás kereszteződésben, pl. Király-Kiskörút kivezető vagy a Dohány - Nagykörúti része, amíg tart a piros lámpa.

  Ezzel a résszel semmi baj nem volt mostanáig, mesterségesen elkúrták, nem kicsit, nagyon.
   
  zeal likes this.
 18. bolneroll

  bolneroll Active Member

  A gyalogos barát felület mit jelent? Tegnap sétáltam arra, és behajtani tilos kivéve engedélyel tábla volt kirakva, persze még mentek autók erre. Vicces ha az Erzsébet krt. felől jövünk a Király utcán a Deáktér felé, akkor a Dohányutcai Zsinagógánál találjuk magunkat előbb utóbb.
   
 19. Loken

  Loken Well-Known Member

  fishbed, fip7, Ooorky and 1 other person like this.
 20. Loken

  Loken Well-Known Member

Ezen oldal megosztása