1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Autó-motor, elektromos járművek, közlekedés

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - molnibalage által indítva @ 2018. február 9..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Nagy Csaba likes this.
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

 3. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  fip7 likes this.
 4. Ooorky

  Ooorky Well-Known Member

  Mentőknek a Dózsa György út 9-be kellett volna jönni, de a diszpécser valamiért a 90-hez küldte őket, szerencsére az ott lakó tudta kiről van szó és eligazította őket, különben "kamu hívás" lett volna.

  Cigóknál rokonság összegyűlt, éjjel fél kettőkor valószínűleg részegen kiállnak 5 lakásnyival arrébb az út közepére, letekerik az összes ablakot és elkezdik teljes hangerőn üvöltetni a "zenét", majd hazasétálnak. Szomszédot kis híján összeverik mikor szól nekik, rendőrség másfél óra múlva jön ki, de mivel 40 perc után az egyik józanabb hazavitte a járművet ezért "kamu hívás".

  Ugyanez a cigó család, magyar feleség hazamenekül a szüleihez, férje éjjel részegen érte megy és végigvonszolja az utcán, néha beleverve a fejét a bitumenbe és meg is rugdossa. Rendőrség hazaérkezésük után 45 perccel ér ki, addigra az asszonyt meggyőzte a rokonság, hogy ez mind az ő hibája volt, ezért azt mondja elesett út közben. Újabb "kamu hívás".


  De lehetne sorolni, néha olyan érzése van az embernek, hogy keleten a rendőrség direkt arra játszik, hogy ne találjon semmit.
   
 5. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ooorky

  A cikkben azért ott van az a második videó is, ami "valós" segélyhívásokat tartalmaz. Nem semmi mikkel hívják őket.

  "Ugyanez a cigó család, magyar feleség hazamenekül a szüleihez, férje éjjel részegen érte megy és végigvonszolja az utcán...."

  Erről meg ugyan az a véleményem, mint arról, amikor a "migráns hátterű barátja leszurkálta": "Ki mint vet, úgy arat."

  "De lehetne sorolni, néha olyan érzése van az embernek, hogy keleten a rendőrség direkt arra játszik, hogy ne találjon semmit."


  Nem csak arra. Nekem kb. 10 éve volt olyan, hogy egy barátommal elmentünk feljelentést tenni, megtettük, nem történt semmi. Megoldottuk mi a gondunkat, utána elmentünk vissza vonni a feljelentést. Csak aztán kiderült, hogy nem volt mit vissza vonni :D
  Szóval ismerős ez a hozzá állás.
  Viszont én is láttam olyat, hogy a cigók felmásztak a fára aztán kihívták a tűzoltókat, hogy szedjék le őket, miközben le tudtak volna jönni maguktól is. De nekik ez poén volt.... :mad:
   
 6. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor


  (A fórum beágyazza, de itt nem játszható le, át kell kattintani a youtube-ra.)

  A filmanyagban szereplő Vörösmarty-n, mint a MAHART legnagyobb hajóján 1979-2000 között lobogott a magyar zászló, majd a 2000 őszi tulajdonoscserét követően 2001-ben szétvágták. Kapcsolódóan: http://www.hajoregiszter.hu/hajoadatlap/yong_kong_exvorosmarty_/525
   
  arbalest likes this.
 7. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Nagy a forgalom:

   
 8. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Azért na... :) Pörgessetek bele, de kb a 9. perctől pöfög a menet
   
  fishbed, antigonosz, Pocok75 and 2 others like this.
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 10. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Móvárról ki Feketeerdő felé van kirakva egy ilyen monstrum ha valaki arrafelé tévedne.
   
 11. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member  Minek busz... Vannak páran a járgányban
   
  Nagy Csaba and Nemerson like this.
 12. anonim999

  anonim999 Well-Known Member

  Mi van az Innotrans-kosárban?
  A ma Berlinben nyitó szakvásár kiváló alkalom arra, hogy a szép szavakon túllássunk, és megismerjük közlekedésiparunk valós pozícióját Törökországhoz és Fehéroroszországhoz képest. A nagy, közismert, a világtrendet irányító cégóriásokon túl most szemügyre vesszük az Innotrans egzotikusabb kiállítóit és az általuk eladni szándékozott termékeket.

  http://iho.hu/hir/mi-van-az-innotrans-kosarban-180918
   
 13. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Végül is a Toyota Camry nem is kicsi autó..... :)
   
  ozymandias likes this.
 14. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Info a debreceni BMW project-el kapcsolatban.
  Pár hete itt járt Fehérváron a BMW egy Dél Koreai beszállítója, aki jön Debrecenbe is, mint beruházó. Gyártott alkatrészéhez aluminium biz-baszt akar velünk csináltatni (pontosabban annak az alapanyagát). Mindennel elégedett, valószinüleg lesz bolt.
  Nem is ez a lényeg, hanem az elhangzott dátum.
  2021-re tervezi a gyártás beindítását. Ebből az autóipari láncot ismerve azt lehet megfejteni, hogy próbaüzem valahol 2021 elején, teljes széria gyártás 2021 közepe vagy ősz, nem-nagyon előbb..... (persze igazodva a BMW sorhoz, így az is így kalkulálható)
  A létszám feltöltés az eddigi tapasztalatok alapján úgy indul majd számolhatóan, hogy mérnökök és sorvezetők toborzása már idéntől, a felvételük és a betanitásuk (a gyártási project indítása) valahol 2019-től. Sori melósok felvétele és betanításuk 2020 elejétől kalkulálható.
  A beruházás fizikai megvalósításához szükséges project mérnökök meg már lehet hogy részben házon belül, vagy minimum HR interjúkon...
   
  fip7 and ozymandias like this.
 15. emel

  emel Well-Known Member

  Mindössze annyi korrekcióval hogy nem hidroplán, hanem amfíbia, vagyis kétéltű repülőgép ami képes üzemelni vízről is és szárazföldi repülőtérről is.
   
 16. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Sok sikert a projekthez.

  Humán oldal: kemény lesz, mert embert találni a legnehezebb. Friss kimutatás szerint a germánok

  - 46%-a úgy gondolja, hogy a dolgozót nem kell iskolázni belépéskor.
  - 13% szerint max 1 hónap
  - 13% szerint 1-3 hónap
  - 9% szerint 3-6 hónap
  - 9% szerint 6-12 hónap
  - 10% szerint több, mint 1 év.

  A gond az, hogy egy másik kimutatás szerint 74%-nak megterhelés a dolgozót iskolázni.

  Szóval ez így nehéz lesz. Sok szakmában 3-5 év a betanulás, de vannak kollégák, akik 10 évvel számolnak. Az a szint, ami után el vagy fogadva...
   
  molnibalage and Nagy Csaba like this.
 17. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Ez java részt Magyarország és személyautók. Nézz meg egy itthon székelő nagy kamionflottát üzemeltető céget, és meg fogsz lepődni. Ráadásul az EURO 6 nem csak azt jelenti, hogy kisebb a káros anyag kibocsájtás, hanem azt is hogy hatékonyabb a gázolaj munkává alakítása (részben e miatt is kisebb a kibocsájtás).
   
 18. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Az a félelmetes, hogy idehaza a sors minél magasabbra segít valakit, annál inkább darabra nézi a melóst és nem tudásra..... gáz.
  Tudod, volt valaha az a közmondás, hogy aki vezető beosztást kap, annak a jóisten észt is ad hozzá. Mi ezt kollégákkal úgy aktualizltuk, ha manapság valaki ideheze a sors vezető beosztásba juttat, annak a jóistan pénzt is ad hozzá.
   
 19. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Nekem pont egy 2015-ös összkerekes dízel A 4-em van Magyar manuállal..... Minnő csoda, német beleszámolja a kocsi üres súlyába a vezetőt is.... A nélkül 1590 kiló, és a 2016-os újabb széria már ennél is kisebb önsúlyú.
   
 20. hunter85

  hunter85 Well-Known Member

  Nekem pont egy 2015-ös összkerekes dízel A 4-em van Magyar manuállal..... Minnő csoda, német beleszámolja a kocsi üres súlyába a vezetőt is.... A nélkül 1590 kiló, és a 2016-os újabb széria már ennél is kisebb önsúlyú.


  Mennyinek számolják a német kocsikban a vezetőt?
   

Ezen oldal megosztása