Közlekedés (infrastruktúra, vasút, autó-motor, elektromos járművek, ...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
http://www.origo.hu/auto/20180515-e...-lesz-az-onjaro-autok-zalai-tesztpalyaja.html

Már elkészült a zalaegerszegi tesztpálya egy részének aszfaltozása, továbbá az önvezető járművek fejlesztéséhez szükséges 5G-s informatikai hálózat megvalósításának első lépéseit is megtették.
A tavaly májusi alapkőletétel után az összesen 250 hektáros terület azon részén készült már el az aszfaltozás, ahol egy okosvárost imitálnak majd - írta az Autó-Motor. Ittminden olyan forgalmi helyzetet ki lehet próbálni, amellyel egy önvezető vagy elektromos jármű a közlekedésben találkozhat.
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
https://index.hu/gazdasag/2018/05/16/tesla_elon_musk_csod_veszteseg_model_3_autogyartas_forradalom/

Ehhez képest a fos, ōskövület, szerencsétlen, ócska németek gyárai meg a Vasember 9. Az autógyár tömegtermelés, az egzotikum nem. Egy Pagani Zonda készülhet kézzel, semmi gond, nem lett kijelölve az ipart fejtetōre állító csodának, sem árazzák a Ford fölé..

Hosszú ideje nem kereskedek, emiatt. Nincs olyan, hogy érzed az alját vagy a tetejét valaminek. Ezek a mai, olcsó pénzbōl felpumpált papírok ilyenek. Vicc, hogy egy Exxon-t, egy Bayer-t lesajnálnak, de a Tesla meg a Facebook az isten. Tesla meg Facebook nélkül elvoltunk eddig is, de ha egy Exxon vagy egy Bayer kiesne, azt mindenhol megéreznénk, azonnal.

A fantáziátlan csordaszellem és az olcsó pénz... Ez viszi a hülyéket a bitkojin-ba, a Tesla-ba, meg az ingatlanba. De nem baj, a piac mindig odaüt, ahol legjobban fáj
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Érdekes cikk:
https://totalcar.hu/magazin/kozelet/2018/05/28/nagyon_bejott_az_ingyen_bkv_tallinnban/
Persze nincs ingyen, az államnak évi 320 ezrében van forintban, ami olyan mintha itthon 3 éves bérletet venni mindenki/fő.... Azt nem tudom, hogy mekkora itthon az állami szubvenció a jegyárakhoz képest.
Ha nem is a teljesen ingyenes tömeg közlekedés, de egy sokkal olcsóbb állam által támogatott tömegközlekedés biztos jót tenne. Meg az is jót tenne, ha a bérletek legalább megyei szinten lennének érvényesek, minden alap szintű szolgáltatásra. Mert azért az vicc, hogy egy HÉV bérlet drágább, mint egy Budapest bérlet....
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
zeal

"Az elovarosi es a helykozi kozlekedes ott sem ingyenes."

Nem is ezt állítottam, hanem, hogy 10-20 ezer egy HÉV bérlet ami 1 vonalra jó, közben meg 10 ezer egy BP bérlet amivel BP-n belül bárhova és bármivel mehetsz. Enyhén szólva aránytalan szerintem....
Ráadásul Budapest olyan nagy, Pest megye meg hozzá képes olyan kicsi, hogy szerintem lehetne a megyének egységes tömegközlekedése. Egy cég és egy bérlet a megyén belül mindenre.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal
M

molnibalage

Guest
zeal

"Az elovarosi es a helykozi kozlekedes ott sem ingyenes."

Nem is ezt állítottam, hanem, hogy 10-20 ezer egy HÉV bérlet ami 1 vonalra jó, közben meg 10 ezer egy BP bérlet amivel BP-n belül bárhova és bármivel mehetsz. Enyhén szólva aránytalan szerintem....
Ráadásul Budapest olyan nagy, Pest megye meg hozzá képes olyan kicsi, hogy szerintem lehetne a megyének egységes tömegközlekedése. Egy cég és egy bérlet a megyén belül mindenre.
Igen az. A BKV bérlet a fővárosi keresetekkel nézni erős túlzással ingyen van a vidéki bérletek árához képest. Mondjuk én még ezt sem veszem meg, bringa rulez. Karbantartással is 35k-ból kijön a bringa évente.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 121
53 697
113
Jó dolog a bringa, főleg vidéken. Csak kevés a bicikli út, nagyon kevés...
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 959
113
  • Tetszik
Reactions: fip7
T

Törölt tag 1945

Guest
Ennek kellene lennie az autózás jövőjének...

20194384_530ef1035f4b639a7a78cd0d33e3e46f_wm.jpg
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 067
9 178
113
Októberben újraindul a Szingapúr - New York közvetlen járat:

Ahogy nézem a kabin konfiguráció olyasmi lesz, mint ahogy anno nyitott ezen az útvonalon a Singapore Airlines: prémium túrista és üzleti székezés. Ezt anno a járat 4. évében, 2008-ban átvariálták, hogy csak business székekkel repültek az útvonalra rakott A340-500-asaik.
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 761
17 817
113
Olcsó Tesla részvény lesz sztem nem sokára bőven eladó!
Majd a kamatemelés elintézi. Amíg olcsó a pénz a csűrhének, addig van rally a tōzsdén. Ha nincs, akkor megy és csengeti a váltakozó kamatozású lakàshitelt, mert a pénzügyi tudomány oda már nem volt elég...