1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

AVIC Y-20

Diskurzus a(z) 'Szállító- és légi utántöltő repülőgépek' témában - Mackensen által indítva @ 2013. január 26..

 1. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Túlbecsülöd vagy alábecsülöd kb ez a szitu. Viszont az "idő" faktort nagyjából csak így tudod legyőzni.
   
 2. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hogy áll az Antonov a legfejlettebb ötvözetek, kompozitok terén? Ugyanilyeneket használnak civil utaszállítókban is ott meg az Airbus toppon van.
  Az előtanulmányt megrendelhették az Antonovtól, a továbbiakban mikor a gép belső szerkezetét kellett tervezni akkor lehet bevonták az Airbust. Mi ebben annyira hihetettlen?
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Mintha az Antonov tervezte és gyártotta volna az An-124 Ruszlánt, sőt utána az An-70-et is (az más kérdés hogy piaca már nem volt), szóval utána lehet nézni a felhasznált anyagoknak. Kérdés, hogy a kínaiak akartak-e műanyag-repülőt, mert annak nagyon sok és komoly ipari és energetikai feltétele van, főleg ilyen nagy gép esetében.
  Egyébként semmi hihetetlen nincs benne csak az egyikről van nyilvános dokument, és a másikról?!!
   
 4. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Ennyi erővel a Tiszai Vegyi Kombinátot is bevonhatták a fejlesztésbe. Pont annyi a bizonyíték rá, mint az Airbusos elképzelésedre. Az Antonov munkájára boki betette a bizonyítékokat. Tehát mint általában, most is van egy konkrét állításunk bizonyítékkal az egyik oldalról. A másik oldalról a nagy büdös csend némi sejtelmes moszolygásszal a kis kínai arcokon. Na meg a találgatások.
   
 5. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Boki betette a bizonyítékot amit az Antonov adott. Én erre felvetettem, hogy nem csak az Antonov, hanem az Airbus is segíthetett, mivel a civil iparban elég sok az összefonódás köztük.
  Az A320-ast Kínában is gyártják.

  Abból indulok ki, hogy az antonov egy előtanulmányt készített, ami egy amolyan térkép a célig, de, hogy oda eljuss még egy rakás egyébb dolog is kell.
  Szerintem kicsit túlgondoljátok.
  Ja, legalább a wiki bejegyzélst olvassátok el a gépről.
  https://en.wikipedia.org/wiki/Xian_Y-20
   
 6. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Szerintem nincs itt szó túlgondolàsról. Egyikünk sem mondta azt hogy az Antonov egy összeszerelèsre kèsz tervet adott el a kìnaiaknak.
  Te viszont, ahogy azt a Z-10 ès a Kamov esetèben is tetted, megpróbàlod úgy beàllìtani, mintha egy skiccről, egy sörözőben összedobott vàzlatról lenne szó mindkèt esetben. Ez inkàbb tűnik lekicsnylisnek a rèszedről.
  Az, hogy esetleg a kompozit anyagok felhasznàlàsàhoz szüksèges technológiàt az Airbustól vettèk, semmit sem von le az Antonov munkàjàból. kompozit anyagok ide , topon lèvő Airbus oda, egyelőre az Antonov az a cèg, amelyik hasznàlható teherszàllìtók egèsz nemzedèkèt tervezte ès èpìtette meg. ;)
   
  vilmoci likes this.
 7. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ámen
   
  ghostface likes this.
 8. grabo112

  grabo112 Active Member

  Az L-15 is hasonló eredetű (Jakovlev).
   
 9. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Naigen, csak ez nem utólag derült ki, hanem kezdetektől fogva tudni lehetett a két gyár kapcsolatáról. Viszont van a híreknek egy olyan csoportja mint ez is, ami mindíg utólag derül ki.
  Kína rendszeresíti a Z-10 harci helikoptert. A világ tudomást szerez róla és akkor megjelenik a sajtóban egy nyilatkozat, hogy ezt a Kamov tervezte.
  Kína rendszeresíti az Y-20 stratégigi szállítógépet. A világ tudomást szerez róla és akkor megjelenik a sajtóban egy nyilatkozat, hogy ezt az Antonov tervezte.
  Kína rendszeresíti az új Hosszú Menetelés rakétacsaládját. A világ tudomást szerez róla és akkor megjelenik a sajtóban egy nyilatkozat, hogy Kína orosz rakétahajtóműveket akar vásárolni a következő rakétacsaládjához, meg amúgy is ami most van azt tőlük másolták.
  Kínában tesztelni kezdik a Sharp Sword lopakovó UCAV-ot. A világ tudomást szerez róla és akkor megjelenik a sajtóban egy nyilatkozat, hogy ezt a Mikoyan Skatról másolták
  Kína egy hatalmas közös orosz hadgyakorlat keretei közt előrukkol a ZBD-03 ejtőernyős harcjárművel. A világ tudomást szerez róla és akkor megjelenik a sajtóban egy nyilatkozat, hogy ezt a szovjet BMD-2-ről másolták (aztán hamarosan megjelennek közeli képek és egyből csend lesz).
  Kínában redszeresítik a Type 039A tengeralattjárókat. A világ tudomást szerez róla és akkor megjelenik a sajtóban egy nyilatkozat, hogy ezt a Kilo tengeralattjárókról másolták.
  Részemről ezek mind egy szálig igazak is lehetnek, de miért mindig utólag szerzünk róluk tudomást? Nem lehetne egyből?
  Miért nem látok egyik orosz gyártótól sem semmilyen marketinganyagot róluk? A Kamov miért nem reklámozza, hogy milyen pöpec harci helikoptert képes tervezni? Nézzétek a rajzanikat! Pár év és meglátjátok élőben is!
  Ugyanúgy az Antonov esetében is. Kűszködnek a megrendelésekért és csendben ülnek a babérjaikon.
   
 10. grabo112

  grabo112 Active Member

  Én ebben mondjuk nem látok semmi rosszat. A kínaiaknak már van pénzük de még nincs technológiájuk, az oroszoknak már nincs pénzük és még van technológiájuk, jobb híján kicserélik amijük van és mindenki örül. Business as usual.
  Mindez akkor lesz érdekes, ha Kína egyszer majd bekopog és technológia helyett visszakéri Szibériát, pofán-nem-verésért cserébe.
   
 11. ghostface

  ghostface Well-Known Member

  Szerintem az lehet, hogy Kína anno felvásárolta ezeket a terveket, de azt nem kötötték az eladók orrára, hogy fel is használják-e, s ha mégis igen, akkor azt milyen formában teszik majd. Illetve, mint tudjuk, a 90-es évek elején-közepén elég fura viszonyok uralkodtak az ex-szovjet államokban, így Ukrajnában és az oroszoknál is.
  Talán azért is csinálták meg és adták olyan könnyen ezeket a terveket, mert lebecsülték a kínaiakat, s úgy voltak vele, hogy úgysem lesz ezekből semmi. Persze tévedtek.
   
 12. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Hova másoljam ezeket a hozzászólásokat? Oroszország biztpol jó lesz?
   
 13. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Érdekesek a hajtóműgondolák
   
 14. boki

  boki Well-Known Member

 15. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 16. Roni

  Roni Well-Known Member

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  Python and tonyo like this.
 17. Roni

  Roni Well-Known Member

  Photos: German KUKA taken over by Chinese now serving Y-20
  Chinese completed the 5 billion takeover of Kuka begin 2017.

  Német robotok rakják össze az Y-20-ast?

  [​IMG]

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 18. misinator

  misinator Well-Known Member

  Mackensen likes this.
 19. Mackensen

  Mackensen Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha igaz, akkor jövőre saját hajtóműveket építenek a gépbe
   
 20. Terminator

  Terminator Well-Known Member


  Az ilyen jármű nem akkor kell, ha nem rámpás a gép? Vagy ez most jött ki a gépből? Vagy hogy van ez? Nem értem.
   

Ezen oldal megosztása