1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Az európai védelmi szektor

Diskurzus a(z) 'Egyéb, vegyes haditechnikai témák' témában - Tcat által indítva @ 2014. július 2..

 1. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 2. danielblack

  danielblack Guest

  Uram atyám sokan mekkora álomvilágban éltek Németországgal kapcsolatban. El kell árulnom, hogy van német államadóság még mindig, tehát ha annyi pénzük van miért nem fizetik vissza? Itt élek 3 éve és az ország megtelt, kinőtte magát. Egy helyi buszberlet egy kisvarosba 100 euro havonta, akar bundes, akar autobahn mindenhol dugok, balesetek, nincs eleg ovodai hely, mar szuleteskor be kell a gyereked egy ovis helyre regisztralnod.... Nemet kollegamnak 10 km re kellett vinnie oviva a gyereket 1 even keresztul. Gimnaziumok, ilyen olyan iskolak minden tele bevandorlokkal. Az Echte németek az ország lakosságának a felét teszik ki kb. Az itt született német állampolgárok nagyja keverék. Nagyja olasz-nemet, torok-nemet, orosz-nemet keverek.
   
  ozymandias, fip7, antigonosz and 3 others like this.
 3. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  EATT17 - European Air Transport Training
  Brit, francia, német, portugál, holland, lengyel, román gyakorlat a portugáliai Bejában.

   
 4. danielblack

  danielblack Guest

  Amúgy még jó is lehetne egy az egységes európa projekt, ha meglennének nyugaton a minimális védelmi reflexek. Ha nem lenne elfeketülve, elmuszlimosodva fél Európa, és valami egyenlőség lenne a cél a tagországok között akkor simán benne lennék egy Európai Egyesült Államokba.

  Mindenesetre a jelenlegi USA fejsúlyos NATO nem kedvező európának mert a fejünknél fogva vezet...
  Személy szerint azt támogatnám, hogy az EU létrehozzon egy európai katonai stratégiai és koordinációs központot amelyben a tagállamok választott katonai vezetői képviselik az adott országot. Amolyan európai pentagon lenne ez, amely gyakorolná a haderők egy égisz alatt történő irányítását, közös fejlesztési, egységesítési programokat dolgozna ki.
  Megmaradnának a szuverén haderők, azonban minden ország jobban járna ha a közös szabványokból és fejlesztésekből választana. Képes lenne a központ helyzet esetén az összeurópai haderő irányítására, minden tagállam katonáinak rendszeres angol képzésekkel, szintentartással.
  A LEGFONTOSABB PEDIG EZEK UTÁN:
  Az EU tagállamai ezt követően kilépnének a NATO bol és az EU egy egységes gazdasági és katonai unióvá vállna, azonban az országok nem elvesztve szuverén képességeiket és vezetésüket...
  Ezek után kölcsönös megnemtámadási szerződés az USA val és az Orosz Föderációval.
   
  blitzkrieg, Luthero and fip7 like this.
 5. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az Egységes Európai Légtér kezdeményezés és technológiai programja a SESAR (Single European Sky Air Traffic Management Research) azon dolgozik, hogy a katonai és civil légi irányítást egy közös rendszerbe integrálják és amitől azt várják, hogy mind a katonai mind a civil légi közlekedés hatékonysága és biztonsága növekedni fog.
   
  danielblack likes this.
 6. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  A külügyi és biztonságpolitikai főképviselő beszéde az Európai Védelmi Terv tárgyalásán.
  https://eeas.europa.eu/headquarters...mogherini-european-defence-plan-and-future_en

  Az Európai Védelmi Terv nem az EU militarizálását jelenti, hanem egy integrált megközelítést, a civil és katonai szektor együttműködését, a soft és hard power együttes alkalmazását, a nemzetközi partnerekkel való együttműködés és a stratégiai autonómia egymást kiegészítő kihasználását.
   
 7. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Ez már megvalósult, nem rég nyílt egy parancsnoki központ amely ezeket a feladatokat látja el.
  http://www.consilium.europa.eu/press-releases-pdf/2017/6/47244660399_en.pdf
   
  danielblack likes this.
 8. danielblack

  danielblack Guest

  Ezek most nem ördögtől való kezdeményezések szerintem.
   
 9. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az Európai Védelmi Ügynökség helikopteres képzése brit-német-osztrák-svéd-cseh részvétellel az alábbi típusokkal.
   
 10. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Az EDA fejlesztési részlege anyagtudományi hetet tart, az egyik műhely az okos textilek felhasználásával foglalkozik a védelmi szektor terén.

  Az okos textilek számos célra felhasználhatóak a katonák számára: testhő kontroll, vérzés kontroll, fizikai védelem, UV védelem, baktérium védelem, öntisztítás, adaptív álcázás. Az EDA uniós pénzügyi alapja biztosítja, hogy ezekre a fejlesztésekre jusson finanszírozás a továbbiakban.
  https://www.eda.europa.eu/info-hub/...-week---workshop-on-smart-textiles-in-defence
   
 11. Szittya

  Szittya Well-Known Member

  Miert angol nyelvtanfolyamra kuldened a katonakat hamarosan irorszagon kivul egy eus orszagba se lessz hivatalos nyelv. Szlav vagy ujlatin jobb lenne. Pl olasz vagy francia vagy spanyol.

  Eu hadseregnek en egy a tagalamok nemzeti seregei.mellett mukodo oszfegyvernemi hadtestet latnak szivesen. Egy hadosztalyni szarazfoldi erovel szetszorva europaba (2-3 allam kozoshataran letrehozott bazisokon.) Egy hadosztalyni legierore es legvedelemre vadasz tanker ew radar es szallitao gepekkel helikkel. Onallo legidesszanttal.vagy legiszallitasu csapatokkal. Objektum vedelemre. Es egy hadosztalynyi haditengereszetet tengereszgyalogsaggal. Es az egesz pluszba megtamogatva Par logisztikai ezreddel es zaszloalj szintu szakcsapattal. Kezdesnek eleg lenne
   
 12. krisss

  krisss Well-Known Member

  Amúgy az EU hadsereg vezetési nyelve egyenlőre az angol. Mert midnenki azt beszéli.
   
 13. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Szerintem az is marad függetlenül attól, hogy Nagy-Britannia kilép az EU-ból. A légi irányítás nyelve is az angol, ez sem fog megváltozni a brexit miatt és az sem, hogy a legszélesebb körben beszélt nyelv marad.
   
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Európa védnökei egy képen: a német, francia, olasz, spanyol védelmi miniszterek és a biztonságpolitikai főképviselő.
   
 15. ulippo

  ulippo Well-Known Member

 16. speziale

  speziale Active Member

  Kövezzetek meg, de szerintem ez a közös európai 5. generációs vadász a 2030-as évek elejére baromság.
  Egy 5. gen gép kifejlesztése alsó hangon lesz 20 mrd. eur és a gépek egységára is baromi magas lesz egy F35-höz képest.

  Szerintem akkor inkább rendeljék meg az EF-ből a tranche 3b-t, a tranche2-őt meg retrofitteljék az AESA radarral. Illetve menjenek rá az UAV-ok fejlesztésére.

  Ezen túl én kifejlesztenék a METEOR hajtóművét felhasználva egy új ARM rakétát. Szerintem egy HARM méretűre felskálázott Meteor földi, álló célpont ellen tudna kb. 150 km-es hatótávot.Az azért a legtöbb mai korszerű orosz SAM ellen elég volna. Megjegyzem egy ilyen ARM fegyver az F35-re integrálva lenne igazán overkill.
  De egy szorosabb katonai együttműködés esetén azt is csinálhatnák az európai államok, hogy ha a hollandok/belgák/dánok/norvégok/olaszok úgy is rendszeresítik az f35-öt, akkor azok lesznek a légvédelmi lefogók, a Rafi+EF meg lehetne a "nehéztüzérség".

  Továbbá én inkább azt csinálnám a németek helyében, hogy kukáznám ezt a MEADS-ot, és inkább beszállnék az ASTER 30 block2 (AMB) fejlesztésébe, harcászati repülők ellen meg egy Meteor+Iris-t SLM kombóval játszó NASAMS-ot rendszeresítenék.
   
  fip7 likes this.
 17. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Honnan veszed, hogy ez az említett gép 5G lesz? Ezt nem említették. Szerintem Európában akik akarnak 5G gépet és meg is engedhetik maguknak azok már eléggé benne vannak az F-35 programban, belefektettek a fejlesztésbe, rendelésbe, beszállító üzembe vagy összeszerelő üzembe, nekik már elég értelmetlen lenne kiszállni egy valamikori európai 5G repülő miatt. Rajtuk kívül meg ki rendelne ilyet és mennyit?

  Szerintem ha már újabb közös európai vadászt akarnak, akkor egy könnyebb és olcsóbb gépet kéne fejleszteni az EF-nél, olyat amilyet az átlagos európai országok is megengedhetnek maguknak, olyat amivel tényleg egységesíteni lehetne az európai flottát és amiből lenne reális esély nagy számú rendelésre, ebből állhatna az európai flotta derékhada. A pénzesebb államok meg csiszolgassák csak tovább a Typhoon-t. Akik meg úgy érzik, hogy 5G-re van szükségük azoknak ott az F-35, EU és NATO tag országok előtt nincsen politikai akadálya a rendelésnek.

  Reméljük nem csak arról van szó, hogy Merkel és Macron a stratégiai együttműködésüket egy presztízsberuházással akarja megkoronázni, egy olyan 5G géppel amiből ketten vennének 100-200 darabot. Egy fejlett, de gazdaságos európai igásló kéne amivel akár Szlovákia, Horvátország vagy Bulgária is felválthatná a kiöregedő típusait.
   
 18. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

   
 19. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Juncker: Why English is 'losing EU clout' - BBC News


  Nah, akkor ennyit az egységről. Vagy a német lesz a kötelező nyelv, vagy bye-bye EU.
   
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Amíg azt is angolul mondja, hogy english is loosing importance addig a közönség is csak nevet rajta. Nincs és nem is lesz kötelező nyelv, az EU-nak 24 hivatalos nyelve van és egyik sem kötelező. Az, hogy az angol a közös nyelv nem egy döntés eredménye és ezt nem is lehet egy döntéssel megszüntetni. Amíg az emberek ezt használják mert ezzel értik meg egymást a legjobb eséllyel addig így marad. Ha angolul beszélsz egy észthez, vagy dánhoz vagy szlovákhoz azt jó eséllyel megérti, németül vagy franciául jóval kisebb az esély.
   
  vilmoci and Veér István like this.

Ezen oldal megosztása