Az európai védelmi szektor (közös programok,cégek,csőd/egyesülés/pénzügyi jelentések...)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
Rheinmetall acquires 40% stake in digitalization specialist "blackned GmbH"...

Blackned GmbH is a German company specializing in mission-critical communications systems. The company has developed a next-generation connectivity solution called TacticalCore, which will now be integrated into Rheinmetall’s total architecture for networking existing systems. The TacticalCore is already an integral part of the "Digitalization of Land-Based Operations" (D-LBO) architecture as a "Tactical Platform Service". The objective of this project is to digitize Germany’s ground forces and to secure a lead capability in the “Division 2025” project, a major Bundeswehr formation that should be fully equipped and ready for action by 2025.
The digitalization of armed forces is also advancing internationally. Rheinmetall is currently involved in projects in Australia, Great Britain, Hungary and other countries.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
The Eurenco Group reorganizes to accelerate its growth...

EURENCO, European leader in the field of propellants and explosives for the Defense sector.
As the European leader in military explosives, propellants and fuels, EURENCO also supplies explosives for the civil sector (oil and gas drilling, mining) and has the world’s largest production capacity for 2-EHN (fuel additive).

Eurenco-reorganisation.jpg


 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
Strategic step in digitalization

The Düsseldorf-based technology enterprise Rheinmetall is entering a strategic partnership with Incooling B.V., a Dutch specialist for IT server solutions. Under the arrangement, Rheinmetall is acquiring a share in the company...
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
Airbus Helicopters performed steadily in a complex 2022...

“It is no surprise that security is currently a priority for many countries. This is reflected in our order book with an important contract for 27 H125s with our longstanding partner, the Brazilian armed forces. We launched a major upgrade of the Tiger helicopter for the French and Spanish armies and we are also progressing with the design of the H175M assembly line in Broughton should we win the New Medium Helicopter campaign in the UK,” continued Even.

Significant support and services contracts were signed for both the civil and military range. Highlights include an NHIndustries contract with NAHEMA for the French and German NH90s, a follow-on contract with the US Army for more than 480 UH-72A and UH-72B Lakota helicopters. The Helicopter Company signed In-Service HCare contracts for its fleet of 20 H145s and six ACH160s.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113

A Rheinmetall részvényei zuhannak az 1 milliárd eurós kötvénykibocsátás bejelentése után...

A Rheinmetall AG részvényei kedden zuhantak, miután a német védelmi vállalat kötvénykibocsátást indított azzal a céllal, hogy 1 milliárd eurót gyűjtsön a spanyol Expal Systems SA tervezett felvásárlásának jelentős részének finanszírozására.

11:00 GMT-kor a Rheinmetall részvényei 6,3%-kal alacsonyabban, 213,00 eurón forogtak.
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 085
33 340
113

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 921
73 342
113
The European Defence Fund (EDF) has just awarded a new project, 5G COMPAD – 5G Communications for Peacekeeping and Defence, in collaboration with EU-based 5G companies and researchers...

The project consortium members are Saab, Ericsson, Rheinmetall, Bittium, Nokia, Thales, Leonardo, Inster, Eightbells, Intracom Defense, CAFA Tech, Telenor, SINTEF, FFI (NO Gov), LMT, AIT, Synkzone, BHE and APR Technologies. Additionally, the 5G COMPAD project is supported by ten European governments and defence ministries, bringing geographical balance and diversity.


HU: BHE Bonn Hungary Elektronikai kft.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 348
46 150
113
Ezt inkább a Magyar fejlesztős topicba vagy a Gripen HU topicba kellett volna.
Egyrészt a 2+% lehetősége miatt, másrészt a mi Gripenjeink a Flygvapnet tulajdonába tartoznak hivatalosan. Tehát van rá esély, hogy annak ellenére, hogy a mi tulajdonunkba fognak kerülni 2026-ban a gépek, az upgrade 2029-ig le fog zajlani. De ami fontosabb, hogy a munka rövidesen indul.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby