Az európai védelmi szektor

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
23 571
41 942
113
Helmut Rauch, a Diehl Defense vezérigazgatója Jan Zeitler, Überlingen polgármestere jelenlétében tette le az új raktár- és irodaház alapkövét a Diehl Defense überlingeni főhadiszállásán. Ezek a bővítések, azért váltak szükségessé, mert a Diehl Defense überlingeni telephelyén meglévő kapacitásai már nem elegendőek, különösen a fejlesztéshez és a gyártáshoz.

Pressemeldung_Grundstein.jpg
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
4 009
7 430
113
Ezek az urak igazán nálunk is lapátolhattak volna...úgy látszik lemaradtunk erről.

Esetleg magyar "urak" lapátolhatnának egy(-2-3-...) saját kutató fejlesztő központot, nem pedig többségében alárendelt szerepet/függőséget bebetonozó, elcsábítható szakembereket képző, hazai erőforrásokat, negyedfizetéses hozzáadott-értéket/szellemi tőkét képző együttműködéseket avatgatnának.

Jut eszembe, ahhoz többet kéne dolgozni...
Óóóó, B+, elnézést, visszavonom, Bocssss!

(...nem vonom vissza: ironikus hsz. volt!)
 

speziale

Well-Known Member
2016. február 25.
2 588
2 524
113

elég érdekes, különösen ez a része:

" But also to establish new ones, in particular in " terrestrial and aerial matter ”. This could give rise to an Italian participation in the battle tank of the future [MGCS], currently carried out in cooperation with Germany"

lehet a franciák már készülnek arra a scenario-ra ha kútba esne az MGCS....

ez az MGCS különösen nagy ütközőpont lehet, mert az RM 130 a Nexter meg 140mm-es ágyút fejlesztett...szóval valamelyiknek mennie kell majd a levesbe....
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
23 571
41 942
113
2021.01.06.
Újra tárgyalnak az Iveco eladásáról


2021. december 27.

Az Iveco járműgyártó önálló vállalattá válik

Az egyesült királyságbeli székhelyű
CNH Industrial konglomerátum részvényesei jóváhagyták azt a tervet, hogy a járműveket gyártó Iveco Group-ot különálló, nyilvánosan működő vállalatként különítsék el – jelentette be a CNH december 23-án.

Az Iveco 2022. január 1-jén önálló entitássá válik, és részvényeivel két nappal később az Euronext milánói tőzsdén, az „IVG” szimbólummal kezdik kereskedni – közölte a CNH. A részvényesek minden öt birtokukban lévő CNH-részvény után egy Iveco-részvényt kapnak.

Az új cég védelmi és haszonjárműveket, valamint buszokat és tűzoltóautókat gyárt majd. Székhelye az olaszországi Torinóban lesz, és 36 országban mintegy 33 500 embert foglalkoztat majd. Célja, hogy 2026-ban 16,5–17,5 milliárd euró (18,7–19,8 milliárd USD) bevételt termeljen, szemben a 2019-es 11,8 milliárd euróval. Gerrit Marx, a CNH vezetője lesz az Iveco vezérigazgatója.

A CNH 2019 szeptemberében mutatta be a szétválási tervet, amely szerint az Iveco független vállalatként hatékonyabban teljesíthet. Remélte, hogy 2021 elejére befejezik a folyamatot, de a Covid-19 világjárvány késleltette.