Az európai védelmi szektor

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
25 169
45 669
113
A Rheinmetall új adatközpontjának avató ünnepsége Unterlüssben...

"A digitális világ új kapuja itt Unterluessben jön létre" - hangsúlyozta beszédében Volker Schwarz, a Rheinmetall IT Solutions GmbH ügyvezető igazgatója és a Rheinmetall AG informatikai igazgatója (CIO).

A Rheinmetall a Hohenriethben épülő adatközpont mellett egy második épületet is tervez Hermannsburgban.
 
 • Tetszik
Reactions: Kim Philby

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
4 535
8 380
113
A Rheinmetall új adatközpontjának avató ünnepsége Unterlüssben...

"A digitális világ új kapuja itt Unterluessben jön létre" - hangsúlyozta beszédében Volker Schwarz, a Rheinmetall IT Solutions GmbH ügyvezető igazgatója és a Rheinmetall AG informatikai igazgatója (CIO).

A Rheinmetall a Hohenriethben épülő adatközpont mellett egy második épületet is tervez Hermannsburgban.

Van miből megépíteni, "Jól tejel a magyar marha!"

Tovább a Lenini Viktori úton! :hadonaszos:


.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
2 719
6 279
113

Hackerek feltörték Európa legnagyobb rakétagyártóját, az MBDA-t – 60 GB adatot loptak el SAM-okről, rakétarendszerekről és szerződésekről​

https://gagadget.com/en/152685-hack...on-sams-missile-systems-and-contracts-stolen/

Az Adrastea hackerei feltörték Európa legnagyobb rakétagyártójának adatbázisát. A szóban forgó cég az MBDA.

Ami ismert

A hackerek azt állítják, hogy 60 GB adatot loptak el. Hozzáfértek az MBDA azon alkalmazottaival kapcsolatos bizalmas információkhoz, akik érzékeny katonai projektekben és az Európai Unió Védelmi Minisztériumának projektjeiben vettek részt.

A hackerek kezükben rajzok, fotó- és videóanyagok, prezentációk, szerződéses megállapodások, rakétarendszerek, föld-levegő rakétarendszerek és parti őrségi rendszerek tervdokumentációi vannak. Az Adrastea emellett hozzáférést kapott más cégekkel, köztük a Netcomgrouppal, a Rafael-lel, a Thales-szel és a Rampini Carlóval folytatott MBDA-levelezésekhez is.

A hackerek pénzt akarnak a cég ellopott adatcsomagjáért, és készek egyeztetni az összegről. Az MBDA még nem kommentálta a feltörést.

Forrás: Security Affairs
 

kamm

Well-Known Member
2019. február 23.
14 148
19 748
113
Nem lesznek hosszú életűek a hackerek.
Vagy az oroszok veszik meg az egészet. Mondjuk mindegy, mert egész életedben a hátad mögé nézni utána... mert az is biztos, hogy a franciák, britek nem fognak soha megallni, majd pár év múlva lesz pár egysoros, ahogy valaki kiugrott valami szallodaablakon, másik alaesett a metronak, harmadikat elutottek, megfullad a saját kadjaban stb.