Az európai védelmi szektor

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

R

rejsz felügyelő

Guest
@endre @fip7
Ugye nemrég bejelentették hogy a KMW+Nexter közösen csinálja a következő európai MBT-t Leo3 néven(vagy valami hasonló). Gondolom a közös munkát "gyakorolják".
 
R

rejsz felügyelő

Guest
Megcsodálhatjuk ezt a hibridet másik szögből is.
643e44ac841a809c81648ecadbdef24244a90b5a99022cc45baa533fca93784c.jpg

557937d5ef65a70740d3fcabf0935cf6f5bac53700d678912e8303c04395c1ae.jpg
 
 • Tetszik
Reactions: endre

Telak2

Well-Known Member
2016. október 28.
1 098
1 221
113
Egyébként a leo 2 testére a britek is terveztek másik tornyot azt hiszem a 90-es években. Vickers Ml VII talán
 

andris.7

Well-Known Member
2016. szeptember 17.
77
413
53
Igen, méghozzá érdekes koncepció volt. A Leopárd 2 tank teknőjére terveztek egy saját és egyedi a Challenger tankokéhoz hasonló tornyot Chobham páncéllal és a megrendelő választhatott, hogy német sima csövű vagy angol huzagolt csövű 120 mm-es ágyút akar-e hozzá. De nem vett belőle senki sem valamiért.
http://www.military-today.com/tanks/vickers_mk7.htm
 

Telak2

Well-Known Member
2016. október 28.
1 098
1 221
113
Mondjuk mert aki tankot akart vett leot challengert, Abramst, vagy csinált sajátot. Nem is tudom ki lett volna a célközönség.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 143
4 996
113
 • Tetszik
Reactions: fip7 and svajcibeka

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
5 532
12 296
113
T

Törölt tag 1526

Guest
Az első európai védelmi innovációs díjnak két nyertese lett. A Clover Technologies olyan Swarm multi-robot rendszert fejleszt aminek blokklánc alapú védelme van. Az AITEX pedig textil alapú hordható védelmi rendszert amiben a környezeti és személyi szenzorok a textilbe vannak integrálva, pl. textilbe szőtt grafén oxidos vegyi fegyver azonosító és mérő rendszer.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
A Rheinmetall és a BAE Systems ma bejelentette, hogy megállapodást írtak alá egy közös, brit székhelyű katonai járműtervezési, gyártási és támogatási vállalkozás létrehozására.
Az új közös vállalat székhelye a BAE Systems Angliában, Telfordban található telephelyén lesz. A cég több mint 400 dolgozót fog alkalmazni az Egyesült Királyságban, valamint megőrzi a cégben meglévő technológiai és mérnöki képességeket.
A Rheinmetall 55%-os részesedést vásárol a BAE Systems UK harci járművek üzletágában, a BAE Systems 45%-ot tart meg.
A vegyesvállalat neve Rheinmetall BAE Systems-Land (RBSL) lesz.
A vállalkozás célja a meglévő harci jármű üzletág kezelése és bővítése mellett a brit hadsereg új, Mechanised Infantry Vehicle (MIV) és más stratégiai harci járművek programjainak megvalósítása lesz.
Bár az RBSL eredetileg ezekre a nagy brit programokra hozták létre, a vállalkozás a Rheinmetall Járműrendszer Osztályának szerves részét képezi, és részt vesz a különböző más megrendelések teljesítésében is.

Megjegyzés:
Komoly centralizációnak vagyunk szemtanúi az Eu.i harcjármű piacon. Szerintem ez örvendetes és esélyt ad arra hogy csökkenjen az Eu.i hadseregek által alkalmazott harceszközök sokfélesége és egészséges méretű megrendelések szülessenek egy-egy technikára.
A Rheinmetall egyértelműen egyeduralkodói szerepre tör a katonai járművek Eu.i picán
November végi hír volt hogy a Rheinmetall megszerezte a KMW-t (Krauss Maffei Wegmann) és mivel korábban a KMW már megvette a Francia Nexter céget ezáltal a Rheinmetallnak minden esélye megvan hogy a három leg jelentősebb haderővel rendelkező Eu.i országban a legnagyobb katonai jármű gyártó legyen.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az elmúlt két évben létrejött az egyesített uniós védelem alapja, a közös védelmi költségvetés elérte a 30 milliárd eurót. Mindezt nem a tagállami védelem helyett, hanem a tagállami védelem mellett hoztuk létre és nem is a NATO helyett, hanem a NATO mellett. Nincs tervben az EU militarizálása, viszont a saját védelmünkhöz való komolyabb hozzájárulás elkezdődött.
Ebbe beletartozik az új eszközök beszerzésének támogatása is, tehát a mi páncélos, tüzérségi és légvédelmi beruházásaink is részben ebből valósulhatnak meg.