1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Az IRIS-T SLM-el váltja az RBS-70-est Svédország - a Saab elégedetlen

Diskurzus a(z) 'Hírek a szárazföldi erők világából' témában - AIM-120 által indítva @ 2013. január 4..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Marhaság az egész úgy ahogy van. Az F-14-nek jenki színekben nemigen volt sikersorozata, mert a két líbiai gépen kívül csak helit lőttek le velük jenki színekben.
   
 2. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  "Ha még ez is magas, akkor még lejebb, általános iskolás szintre."

  Molni most tulajdonképpen lehülyézte Aerophylt is?
   
 3. aerophyl

  aerophyl New Member

  Urak, meg kell tanulni azt, hogy forráskritikát alkalmazzunk. Az itt kommentelőkkel szemben sokak bizalmatlanok, néha okkal, néha ok nélkül. Az "ismeretlen" linkeket meg sokan készpénznek veszik. A dudi által idézett szöveg tragédia, totális dilettantizmus és tévedések tárháza.  Az ominózus eseményt már sokszor feldolgozták, magyar nyelven is megjelent több alkalommal több szerzőtől a történet, ezek nyakát "tekerte ki" a fenti szöveg megálmodója. Ugyanis ilyen adatokat nem olvashatott az esettel kapcsolatban. Nem használtak AIM-7-est (keveri az 1989-es hasonló esettel, amikor 23-asoktat szedtek le), 12 sec utánégetővel még a Raptor sem képes 2 Mach fölé gyorsulni. Az F-14-esnek sikersorozata pedig kizárólag a mozikban volt.
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Molni most tulajdonképpen lehülyézte Aerophylt is?

  Nem. Arról szólt a komment, hogy még spec. impulzus és semmi más sem kell ahhoz, hogy belássa az ember, hogy a történet nem kerek. Azt kb. mindenkinek illene tudni, ha már kiáll egy bizonyos vélemény mellett, hogy az AIM-9L/M egy M0.9-es sebesség mellett indítva M2.2 tájára gyorsul fel közepes magasságban. (Az F-15 cikkben ott van a HMZ manőverező cél ellen.) Az égésidő ott a cikkben. --->átlagsebességet lehet becsülni + mozgó platform = kijön, hogy egy AIM-9L/M 0 sebességről indítva földről 3,5 km magasságot sem ér el úgy, hogy a rakéta szuperszonikus maradjon. A legalapvetőbb formulákkal és becsléssel kijön az eredmény.

  Ha az embe felteszi, hogy kétszeres az égésidő., stb. Ha az ember meg hullaprecíz akar lenni, akkor nekiáll számolni és modellezni a CD-t, a gyorsulást, stb. legalább egy kereskedelmi repszimmel, aminek valódi fizika motorja van, még ha kisebb gikszerekkel is.
   
 5. aerophyl

  aerophyl New Member

  Molni, szép dolog az elmélet, de a gyakorlat néha nem hajlandó tudomást venni róla. Pl. a lódarázs sem repülhetne, aerodinamikialg lehtetlen, oszt mégis.  A Mica VL függőleges indítás után hogy érhet el 20 km-re lévő célt? Hogyan lehetséges, hogy a 120D egyelőre a C-7-es hajtóművével 50%-os hatótáv növekedést ért el kizárólag röppálya optimalizálással? Van egy pár tényező, amelyről nem tudunk. A németek egyébként nagyon jól állnak a hajtóanyag technológia terén, pl. a Meteor-ét is ők csinálják.
   
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Molni, szép dolog az elmélet, de a gyakorlat néha nem hajlandó tudomást venni róla. Pl. a lódarázs sem repülhetne, aerodinamikialg lehtetlen, oszt mégis

  Ez egy tipikus mondat, csak soha sehol nem láttam se lemérve se lemodellezve, hogy miért is ne repülhetne. Ez egy városi legenda áramlástani ismeretenim szerint, semmi több.

  A MICA VL esetén is a 20 km-es táv indítási távolságnak szuperszonikus cél ellen, ami pont az üteg felé tart, az reális. Más esetben marketing...

  Az AIM-120D hajtómű szekciója nem lett nagyobb ahogy a rakéta is?
   
 7. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  És még azt se tudjuk, amit tudunk. Dezi az egész.
   
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  A városi legenda alapja meg itten van.

  http://www.sciencenews.org/view/generic/id/5400/description/Flight_of_the_Bumblebee

  Akkor szimplán nem tudták modellezni a jelenséget. Ma lehetne, de kinek van erre ideje...?
   
 9. aerophyl

  aerophyl New Member

  A 120D mérete és hajtóműve azonos a C-7-esével. Nem lehet hosszabb, hiszen ehhez lettek méretezve a belső fegyverterek.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Az 50%-os növelés pusztán röppályával elég hihetetlennek hangzik úgy generálisan.
   
 11. hiryu

  hiryu New Member

Ezen oldal megosztása