1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Az MH17 légikatasztrófa

Diskurzus a(z) 'Egyéb katonai repüléssel, légi harcászattal kapcso' témában - ghostrider által indítva @ 2015. július 17..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. akagi

  akagi Well-Known Member

  Mi van ulippo?
  Nyomatnak a főnökeid? Az izraeli dezinformális szolgálatnál már csak így megy hiryu? Miért nem szakadsz már le?
  Ezerszer többre becsülök egy ÉRTELMES ellenséget!
   
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Elmar Giemulla, a német áldozatok családtagjait képviselő ügyvéd a The Sunday Timesnak azt mondta, hogy az ukrán hatóságok feltehetően nem akartak lemondani a légtérhasználati díjakból eredő bevételről, amely elérheti az évi egymilliárd dollárt. Giemulla szerint emellett politikai okok is közrejátszhattak, a légtér lezárása ugyanis a szuverenitás és az ellenőrzés bizonyos fokú elvesztésének beismerésével ér fel. Több más nagy légitársaság, köztük a British Airways már hetekkel a maláj repülőgép lelövése előtt módosította keletre tartó járatainak útvonalát, a Malaysia Airlines azonban nem - áll a vasárnapi brit lap írásában.hvg.hu/vilag/20141207_Lelott_malaj_gep_napokkal_korabban_kertek
   
 3. emel

  emel Well-Known Member

  Azért, mert egy ország területének egy részén harcok folynak, még nem kell lezárni az ország teljes légterét, csak az adott terület fölötti légteret, és más útvonalakat kell kijelölni a légiforgalom részére. Sokkal nagyobb szuverenitás-vesztést jelent a maláj gép lelövése - bárki is tette, mivel az ukrán légiforgalmi irányítás hatásköre és irányítása alatt repült ők feleltek érte - mint a biztonsági okból történő forgalom-elterelés. Még csak meglepetésszerű váratlanságra se lehet hivatkozni, hiszen a korábbi hetekben elég sok ukrán gépet lelőttek a területen.
   
 4. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Hát nem úgy néz ki. Igencsak korrepetálásra szorultok, tüntető barátaim. Becsülendők a heves kirohanásaitok, indulatos megnyilvánulásaitok, de sajnos nincs mögötte megfelelő mennyiségű tárgyi tudás és élettapasztalat. Ez utóbbi különösen hiányzik.
   
 5. ecso

  ecso New Member

  Érdekes ez a szakértői nyilatkozat, hiszen a 4 perces videóval kapcsolatosan azt írták, hogy nem hangzott el olyan megjegyzés, amely a szeparatisták bűnösségét bizonyítaná. Akkor ez a pasas mi alapján szakértett?
   
 6. formosa

  formosa New Member

  Panzerfaustnak: Én a rendszerváltás után születtem. Vagy szerinted a szüleim, nagyszüleim és a tanáraim nótórius hazudozók?!?
  A hazudozás az oroszokra jellemző, ez már az MH-17 lelövése kapcsán is teljesen nyilvánvaló. A koreai gép lelövéséről meg apámtól hallottam, és így olvastam utána.
  És tetszik vagy sem, soha nem fogok a megszálló gyilkosok pártjára állni!!!
   
 7. emel

  emel Well-Known Member

  És hallottál már az iráni Airbus lelövéséről is, arról, hogy ki tette? Vagy ki lőtte le a Sinai-félsziget fölött a líbiai B-727-et? Vagy ki lőtte le a fekete-tenger fölött az orosz utasszállítót légvédelmi rakétával pár évvel ezelőtt? Vagy ki lőtte anno a Földközi-tengerbe a MALÉV-gépet Beirut előtt? Ezekben az ügyekben kinek a pártjára állnál, ha már ilyen jól tájékozott vagy?
   
 8. panoz

  panoz Well-Known Member

  Ne szégyelld a fiatalságod, te már tiszta erkölccsel születtél, nem a tomboló szovjet agymosás ideje alatt. Mi már abban a korban nőhettünk fel amikor szabadon lehetett beszélni az oroszok bűneiről. Az idősebb korosztály egy része nem tudta megfelelően kezelni a traumát és Stockholm szindrómában szenved.
   
 9. zeal

  zeal Well-Known Member

  Vagy egy másik lehetőség: Fiatal, naiv és tapasztalatlan vagy aki még semmit sem tett le az asztalra de azért folyton jártatja a száját és butaságokat beszél. Csak úgy mondom, mert ugye ez is egy opció.

  Egészen eddig a pontig nem aggódtam a fiatalabb generáció miatt, de most rohadtul remélem, hogy nem formosa és panoz az átlag mert akkor bizony az a pohár inkább félig üres. :/
   
 10. comandante

  comandante Well-Known Member

  "amikor szabadon lehetett beszélni az oroszok bűneiről"
  Igen és simán el lehetett kenni minket érintő bűnöket. Én személyesen beszéltem olyan emberekkel akik ilyeneket emlegettek nekem. Értsd mi magyarok követtük el magunk ellen. De ez nemzetektől független hiszen a világ csendőre maga is egyben fő bűnös úgyhogy erkölcsi magaslatokat hagyjuk inkább.
  Inkább egy idézet: Annak a fának amelynek a koronája az égbe nyúlik, annak a gyökere minden bizonnyal a pokolba nyúlik le. Mint ahogy aki a fényben áll annak árnyéka is van , nem létezik a jó a gonosz nélkül, elválaszthatatlan mint a test és árnyéka. Aki a jóról papol annak ismerni kell a gonoszt is, akkor meg miről beszélünk hiszen el kell dönteni mi a jó és a rossz, az meg a pillanat erkölcsi megítélése, utólag meg ne ítélkezzen senki.
   
 11. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Rólad beszéltem és nem a szüleidről. Mások tapasztalatai, emberismerete nem pótolja a sajátot. Egyébként nem hiszem, hogy hazudoznak, maximum nem tájékozottak megfelelő mértékben, kivéve ha legalább szaktanári szinten ismerik a témát. Az újságolvasó szintet nem sorolnám ide.
  Továbbá, a tárgyi tudást a felmenőid sem tudják pótolni, értem ezalatt, hogy a közoktatásban megszerzett és innen-onnan összeszedett kipótolt infómorzsák nem helyettesítik a történettudomány fontos fejezeteinek alapos ismeretét. Már az abban tévedsz, amikor azonosítod Putyint a Szu-val, az oroszokat a kommunistákkal. Én töritanár is vagyok, de soha nem gondoltam azt, hogy bármiről kimerítő információim lennének, egy élet is kevés hozzá. Az iskolához és annak műveléséhez elsősorban alázat kell, de ahhoz el is kell jutni oda, megfelelő érettséggel, nem érettségivel. Anno én is ilyen voltam - nekem ne szövegeljen senki, majd én megmondom ... Hát persze.
  A képzavarban tájékozodván, nem tudom, az említettek voltak esetleg Oo-ban, Szu-ban, ismernek oda való embereket, tudják-e hogyan élnek, gondolkodnak, melyek az ország jellegzetes vonásai, hány népcsoport él ott, mit szeretnek és mit nem, találkoztak-e esetleg a szovjet hadsereggel, stb ... Ennek hiányában nem gondolom hogy objektív képet kaphatnál róluk, az anekdoták a történelemben nem képezik hiteles forrás alapjait.
  A hazudozás általában az emberre jellemző, tudok neked mondani ezer és egy példát az általad oly büszkén mantrázott nyugati világ politikusaitól, akár hetekig tudnám sorolni a dicső civilizált "igazmondók" a valótlanságait. Csak tudod az egy dolog, mi történt, a másik pedig hogy hogyan tálalják. Ezzel sem árt tisztában lenni. A vetítésben mellesleg szerény véleményem szerint a románok viszik prímet.
  Az MH-17-ről az igazságot sem te sem én nem tudjuk, de még az RTL Klub híradója és Kálmán Olga sem. A koreai gép leszedése 1983-ban történt, párhuzamot vonni közéjük enyhén is prejudikáció, ostobaság, köze nincs a kettőnek egymáshoz, időben, térben, sehogy. Ami az ukrán-orosz konfliktus sajtóháborúját illeti, hát ... Mindig az kiabál akinek a háza ég ... És bizony Kijevből mindennap jön a szózat a médián keresztül, nem kicsi mennyiségben. Van aki felül ezeknek, én viszont nem.
   
 12. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Ne szégyelld a fiatalságod, te már tiszta erkölccsel születtél, nem a tomboló szovjet agymosás ideje alatt. Mi már abban a korban nőhettünk fel amikor szabadon lehetett beszélni az oroszok bűneiről. Az idősebb korosztály egy része nem tudta megfelelően kezelni a traumát és Stockholm szindrómában szenved.</blockquote>

  Senki sem születik tiszta erkölccsel, csak ha azzal nevelik. Én szerencsére ilyen családban nőttem fel, és bármilyen hihetetlen az átkosban ... De kommunista-mentes övezetben ... Ha a rendszereket vesszük alapul akkor én a helyedben nem lennék ennyire elbizakodott, a rendszerváltás utáni morális üresség, értékválság, zagyva filozófiák eredményes munkája kiemelkedően és vastagon meglátszik azokon a korosztályokon.
  Tudod az agyakat nem a szovjetek mosták, hanem a magyarok, Kádár, Biszku, Apró, Aczél.
  Mi idősebb generációsok nem szenvedünk semmiben, nyugodj meg, csak azért mert te azt hiszed, egyáltalán nem úgy van, volt. (milyen jó, hogy az utánam születettek Marty Mcfly-ként egyből tudják, mi történt velem akkoriban ? :))) Például, hogy szabadon beszéltünk a nyolcvanas években bármiről, a szovjetek viselt dolgairól is. (bár a magyarokat jobban utáltuk) És nem csuktak le érte. Na puff. Meglepő, mi ?
   
 13. Montezuma

  Montezuma New Member

  Az új kor szülöttei..., menten lef..som a bokámat!

  Na meséljetek nekem kis madárkáim, hogy a ti családotokból ki hunyt el az oroszok jóvoltából, mennyi családtagotok volt a Gulágon, mennyi felmenőtök és lemenőtök végezte a NKDV vagy az ÁVH karmaiban?
  Vagy ilyen nem is volt, csak hallottatok olyanokról, akikkel ez történt, igaz fiúk?
   
 14. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  Hollandia augusztus 10-ére készíti el a MH17-jelentés végső változatát ami tartalmazza majd az érintett országok megjegyzéseit is.
  http://sputniknews.com/europe/20150721/1024873652.html
   
 15. ecso

  ecso New Member

  http://hidfo.ru/2015/07/az-ukranok-lohettek-le-a-malaj-utasszallito-gepet/

  Patrick Smith, az International Herald Tribune európai ügyekért felelős megbízottja szerint az esetről mindeddig nem ismerni olyan bizonyítékot, ami alapján egyértelműen kijelenthető lenne, ki volt felelős a katasztrófáért. Annak ellenére, hogy a nyugati sajtó az orosz felkelőket okolja a történtekért, máig nem sikerült bebizonyítani, hogy a donyecki milíciák lőtték volna le a gépet. Smith szerint az eddigi leghitelesebb, a felelősök kilétére utaló dokumentumok az Oroszország által nyilvánosságra hozott műholdas fotók, melyek alátámasztják, hogy a katasztrófa időpontjában az ukrán légierő két vadászrepülőgépe haladt el a kérdéses terület fölött.

  Kedden Olena Zerkal, Ukrajna európai integrációért felelős megbízottja kijelentette, hogy Kijev titkosítva tartja az esetről készített jelentéseket, – ami ukrán kormánytisztviselők körében is fokozott aggodalmat ébresztett azzal kapcsolatban; lehetséges, hogy tényleg az ukrán hadsereg lőtte le az utasszállító repülőgépet.
   
 16. emel

  emel Well-Known Member

  Nekem ezzel kapcsolatban egyetlen dolog gyanús, (de az nagyon), ugyanis nagyon sok dolog arra mutat, hogy a szakadárok lőtték le a maláj gépet (pl. azokban a hetekben sok gépet lőttek le a hadszíntéren, és mindig a szakadárok lőttek le ukrán gépet; miért lőttek volna az ukránok bármilyen repülőgépre, mikor a szakadároknak semmiféle repülőgépük nem volt? stb.). DE VISZONT ...!!
  A maláj gép lezuhanása után az ukrán hadsereg vadul elkezdett támadni és előrenyomulni Debalcevo térségében, és a kezdetben sikeres, de aztán befulladt támadást továbbra is minden veszteség ellenére vadul erőltették. Már innen a térképet nézve is gyanús volt, hogy azt a mély benyomulást a szakadárok előbb-utóbb el fogják vágni az ukrán hátországtól, az ukránok mégis tovább erőltették a végül katasztrófába torkolló előrenyomulást. Vajon miért volt ez nekik olyan fontos?! Csak egyre tudtam gondolni: a támadás iránya egyértelműen a lelőtt gép roncsainak irányába mutatott, vagyis az ukránok nagyon kézbe akarták kaparintani a lelőtt gép roncsait és fedélzeti adatrögzítőit, valamint esetleg a BUK rakétának valahol az erdőben/földeken megmaradt hajtómű-szekcióját, amiből elég sok konkrét dolgot meg lehetne állapítani az elkövető kilétére vonatkozólag. Szóval még egyszer: miért volt ez olyan fontos az ukránoknak, mikor a világ nagy része úgyis a szakadárokat és az őket támogató oroszokat már eleve, a vizsgálat befejezése előtt kikiáltotta bűnösnek?! Netán van/volt ott valami olyan tárgyi "emlék"/bizonyíték, amit jobb szerettek volna eltüntetni?
   
 17. Panzerfaust

  Panzerfaust Well-Known Member

  Nekem az érthetetlen, hogy a milicia minek támadott volna egy 10 km magasan repülő gépet, amikor őket jóval alacsonyabbról bombázták, Igla-hatósugáron belülről ? És két-három, netán négy, sebtében összeszedett, "a szovjet időkben, vagy valamikor légvédelmis szaki" egyszercsak a keze ügyébe kap egy ilyen rendszert és halálpontosan elsőre talál.
  Na igen, mondja Liszenko, mert az oroszok csinálták, átutaztak turistaként Ukrajnába, a bőröndben a rendszerrel és szépen profi módon lelőtték az MH17-et - Igaz, mert hát láttuk a tévében :)))
  Jó, jó, de ezt is miért ??? Mi értelme/haszna lett volna ? Az oroszok tudták, hogy a politikusok zöme, a világsajtó nem melletük fog állni, se a "semleges" nemzetközi szervek, gyakorlatilag mindenki őket fogja hibáztatni, ha civileket pusztítanak. (az ukrán légiirányítás felelősségét a mai napig senki sem pedzegette komolyan, holott bőven megállna, véletlen találat esetén is) Ennyire rövidlátónak gondolhatjuk őket ? Egy ex-KGB-és tisztet ?

  Az ukrán támadás hevessége a roncsok irányába nekem is feltünt, mi a túróért erőltetik ennyire ? Eközben más frontszakaszon meg teljes nyugi volt, javarészt.
   
 18. Montezuma

  Montezuma New Member

  <b>Emel: </b>

  Sajnos kevesen gondolkodnak, pedig ordít a megoldás. +1

  Egyébként a XXI. szd-ban mi tart több, mint egy évig a nyugati szakértőknek, miközben a NATO-nak és Oroszországnak a régióban lévő összes felderítő rendszerei mindent láttak és tudnak.

  Színjáték.
   
 19. ehnaton

  ehnaton Active Member

  Nemértem meg miért élnek egyesek a múltba 56meg ilyenek holvan az már, jelenleg ott tartunk hogy az usa felborogat feléget csomó országot az furcsa módon egyikőtöket se érdekel.
  A gép lelövése tényleg szőrnyű de tegyük fel ha az oroszok is lettek volna az elkövetők szerintetek összelehet hasonlítani az usa jelenlegi és nemenjünk messzire az elmúlt 90es 2000es éveki disznóságaival és főleg a jelenlegi "demokrácia" tevékenységeivel.
  Ne vicceljünk már légyszives.
  Amúgy énis a rendszerváltás szülötte vagyokXD
   
 20. ulippo

  ulippo Well-Known Member

  De ha az ukránok nagyon szerették volna megkaparintani és eltüntetni a bizonyítékokat, akkor kudarcot vallottak, mert a szakadárok kaparintották meg helyettük a fekete dobozt és az összes többi maradványt. Talán a szakadárok tüntették el a nyomokat amik az ukránok bűnösségét bizonyíthatták volna? Ez már erősen konteó szagú.
   
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása