B-21 / LRS-B (Northrop Grumman, USA)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
41 066
60 613
113
Erről már volt itt szó korábban, hogy a B-21 az igazából a sosem volt FB-111H modern megfelelője stealth kivitelben.


A hatótáv nagy, a személyzet két fő, de a fegyverzet csak a stratégiai bombázóknál megszokott 20-27 tonnának a fele.
Viszont hajtóműből is csak kettő van, a kvázi leskálázással a költségek csökkenthetők.
A darabszám viszont így bátrabban növelhető, amivel a modernkori légvédelmet jobban és flexibilisebben tudják leterhelni és így áttörni.
A kulcsszó a többirányú támadás, amihez kell a mennyiség is. Az FB-111 esetén a "kis nuki" volt a SRAM.
Ma a kis fegyver meg az SDB.

 • A 90-es évek végén 2x8 db 2000 lb JDAM teszt volt ugye B-1B-vel. (Sajnos videót erről most nem találom.) Nagyon kevés cél ellen kell ekkora tűzerő.
 • 2003, 80x 500 lb JDAM B-52.
 • A mai idők szava meg 8-16 JSOW, JASSM vagy kb. 48 db SDB is elég.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
26 128
48 072
113
Does This Area 51 Image Show A Secret Aircraft Or A Shadow Of A Cloud?

A satellite image may show a large aircraft sitting outside Area 51’s massive southern hangar, but there could be another explanation.

Area-51.jpg