Egyéb légtérellenőrző-, felderítő-, ELINT gépekkel kapcsolatos hírek

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 438
611
113
Beechcraft Shadow R1 / LR-2

 

weasel007

Well-Known Member
2011. július 15.
3 780
8 333
113
dqnmcsf8jx7liuohp0gu.jpg

Mjasziscsev M-55 Geophysica
s0btkibi8o6javkyl3a8.jpg

FullHD
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113

Ezek szerint még sokáig rendszerben maradnak a régi gépek is...

U-125 Peace Krypton (Raytheon Hawker 800XP)

WASHINGTON, July 10, 2020 -
The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to the Republic of Korea of items and services to extend follow-on support to its Peace Krypton reconnaissance aircraft for an estimated cost of $250 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

The Republic of Korea has requested to buy items and services to extend follow-on support to its Peace Krypton reconnaissance aircraft. Included are Ground System Modernization (GSM) and sustainment of Prime Mission Equipment (PME); Field Service Representatives (FSR); minor modifications and upgrades; Joint Mission Planning System (JMPS); spares and repair and return of parts; publications and technical documentation; U.S. Government and contractor engineering, technical, and logistical support services; and other related elements of logistics and program support. The estimated total program cost is $250 million.


U-125 Peace Krypton (Raytheon Hawker 800XP)

ooI9Fjq.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed
W

Wilson

Guest
Cessna CJ3 ASIO

A BIRD Aerosystems STC-t kapott a Cessna Special Mission repülőgépére​

2021. december 14

Az ASIO módosítás az első olyan felügyeleti módosítás, amelyet STC-vel jóváhagytak egy Cessna Jet-en világszerte

BIRD-Aerosystems-SMA-Cessna-Citation.jpg

A BIRD Aerosystems, a kormányok és a kapcsolódó ügynökségek légi, tengeri és szárazföldi flottáját védő innovatív védelmi technológiák és megoldások globális szolgáltatója, kiegészítő típustanúsítványt (STC) kapott az Izraeli Polgári Repülési Hatóságtól (CAAI). Cessna CJ3 ASIO különleges küldetésű repülőgép.

Az engedélyezett STC a repülőgép speciális küldetéskonfigurációvá történő módosítását követi, és magában foglalja a repülőgépen végrehajtott összes szerkezeti és elektromos változtatást, hogy támogassa a légi térfigyelő érzékelők (Radar, EOP, AIS), több kommunikációs berendezés és a BIRD kezelői munkaállomásainak telepítését. és pilóta kijelző.

A teljes STC-programot, beleértve a telepítés tervezését, elemzését, indoklását és módosítási tevékenységét, a BIRD Aerosystems platformmérnöki részlege és a BIRD MRO-ja végezte Cipruson.

Az STC lehetővé teszi a repülőgép kettős felhasználását is, beleértve egy speciális küldetésfigyelő konfigurációt és egy VIP konfigurációt, továbbá lehetővé teszi az utastér konfigurációjának megváltoztatását az ASIO érzékelők és rendszerek szétszerelése nélkül.

A CAAI által kapott STC-t most az FAA és az EASA is adaptálja, és lehetővé teszi a BIRD számára, hogy világszerte tanúsított különleges küldetésű repülőgép-megoldást biztosítson ügyfelei számára, amely különféle konfigurációkban és nagyon rövid határidővel szállítható.

A BIRD ASIO Special Mission Aircraft egy teljes körű légi információs, megfigyelési és felderítési (ISR) megoldás, amely ideális tengeri és földi megfigyeléshez, kutatáshoz és mentéshez, járőrözéshez és megfigyeléshez. Az ASIO pontos, valós idejű földi és tengeri információkat kínál a döntéshozóknak és a helyszíni parancsnokoknak, amelyek drámai módon javítják a helyzetfelismerést. Az ASIO egy igazi haderő-sokszorozó, amely lehetővé teszi, hogy még a kis csapatok is részletes és átfogó felügyeleti információkat nyújtsanak nagy földrajzi területekre.




Ronen Factor, a BIRD Aerosystems társ-vezérigazgatója és alapítója : „Örömmel jelentjük be, hogy ezt az egyedülálló STC-t Citation Jet-en kaptuk meg. A belső platformmérnöki részlegünk és a ciprusi MRO-nk, valamint a CAAI partnereink által befektetett kemény munka lehetővé tette számunkra, hogy sikeresen teljesítsük ezt a kihívásokkal teli STC-tanúsítványt, és teljesítsük küldetésünket, azaz kulcsrakész programokat szállítsunk ügyfeleinknek. Mindig a technológia élvonalában vagyunk, most már teljes körűen tanúsított tengeri és földi felügyeleti repülőgép-megoldást tudunk kínálni ügyfeleinknek, amely költséghatékony és nagyon rövid határidővel szállítható.”

A BIRD Aerosystems, az innovatív védelmi technológiák és megoldások globális szállítója, védi a kormányok és a kapcsolódó ügynökségek légi, tengeri és szárazföldi flottáját. A BIRD iparágvezető rakétavédelmi és határvédelmi munkacsoport megoldásai révén biztosítja ezeket az eszközöket. Kulcsrakész programokat biztosít, beleértve a tervezési és tanúsítási szolgáltatásokat, valamint a telepítést a teljes tulajdonú Karbantartási és Javítási Szervezetében (MRO). A vállalat a világszínvonalú tervezést integrálja saját szabadalmaztatott technológiájával, hogy teljes körű megoldásokat szállítson olyan ügyfeleknek, mint az Egyesült Államok kormánya, az ENSZ légi műveletei, a NATO-erők és a vezető védelmi szervezetek.


 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
Egyéb légtérellenőrző-, felderítő-, ELINT gépekkel kapcsolatos vagy egyszerre több ilyen típussal is foglalkozó hírek topikja.
 
  • Tetszik
Reactions: Szittya

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
US Army receives second LRR-E long range radar for DHC-8 turboprop

max1200.jpg


"The LRR-E is capable of detecting moving targets using two types of Moving Target Indications (MTIs). Ground Moving Target Indications (GMTIs) to scan for larger types of targets, such as vehicles, and Dismount Moving Target Indications (DMTI) to focus on smaller targets, like people."
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
bsp_23376-idr-17591.jpg


French electronic warfare (EW) house Avantix has begun initial production of its FlashHawk airborne communications intelligence/communications electronic support measures (COMINT/CESM) system in anticipation of launch orders...


 
  • Tetszik
Reactions: fishbed

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 514
72 518
113
ARTEMIS vagy ARES?

A amerikai hadsereg várhatóan hamarosan dönt arról, hogyan lép tovább a HADES (High Accuracy Detection and Exploitation System) elnevezésű programjával.