1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bell AH-1 Cobra, SuperCobra/-1Z Viper

Diskurzus a(z) 'Harci helikopterek' témában - GrGLy által indítva @ 2013. január 6..

 1. beta

  beta Well-Known Member

  Ezen még Netflixet is lehet nézni unalmas időkben :)
   
  Roni and sirdavegd like this.
 2. beta

  beta Well-Known Member

  Hát nem ócsó! De pl vadiúj, fullextrás Ka-52-vel kéne összehasonlítani némi fegyverzettel hozzácsapva. Meg ugye a fegyverek ára mindig politikai ár is, Bahrein ráadásul gyanítom jól lehúzható is.
   
  zsolti likes this.
 3. Sharid

  Sharid Well-Known Member

 4. beta

  beta Well-Known Member

 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mind igaz amit írtál, szerintem is Bahrein lehúzható jobban mint az átlag, már csak azért is mert nekik VAN erre ennyi pénzük, de a Csehek új UH-1-eit is marha drágának találtam 50+ milláért/db.

  Valóban nem ócsó...
  Ezek után már én is nagyon kíváncsi vagyok hogy mibe kerül egy full extrás Ka-52 némi fegyverzettel. Hozzáteszem, ebben a csomagban minden van de fegyverzet az pont nem sok, mert a 14 db Hellfire + 56 db (APKWS-II) WGU-59Bs az nem egy nagy tétel. A beépített gépágyút meg ne vegyük már külön fegyverzetnek...
   
 6. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  The State Department has made a determination approving a possible Foreign Military Sale to Czech Republic of four (4) AH-1Z attack helicopters and related equipment for an estimated cost of $205 million. The Defense Security Cooperation Agency delivered the required certification notifying Congress of this possible sale today.

  The Government of Czech Republic has requested to buy four (4) AH-1Z attack helicopters, eight (8) T700-GE-701D engines (installed), eight (8) Honeywell Embedded Global Positioning Systems with Inertial Navigation (EGI) and Precise Positioning Service (PPS) (installed), and fourteen (14) AGM-114 Hellfire missiles. Also included is communication equipment, electronic warfare systems, M197 20mm machine guns, Target Sight System, support equipment, spare engine containers, spare and repair parts, tools and test equipment, technical data and publications, personnel training and training equipment, U.S. government and contractor engineering, technical, and logistics support services, and other related elements of logistics and program support. The total estimated program cost is $205 million.
   
  Pocok75 and zsolti like this.
 7. Allesmor Obranna

  Allesmor Obranna Well-Known Member

  AH-1Z Viper páncélzata. Csak a személyzet ülése kapott az üléseik köré épített kevlar páncélzatot.
  Ez a metódus amúgy a legszélesebb körben elterjedt megoldás, lásd az AH-64-eseket, vagy a leendő magyar H145M-eket akár.

   
 8. rudi

  rudi Well-Known Member

  Úgy tűnik az USA ban hirtelen lett 12 létszám fölötti embargós, eredetileg Pakisztánnak szánt AH-1Z Viper.
  A gépeket nem szállították le Pakisztánnak és jelenleg úton vannak egy Tucsonba egy repülőgép raktárba tartós tárolásra.
  A gépek fullos felszereltségűek:
  - Lockheed Martin AN/AAQ-30 Target Sight System
  - Thales Top Owl HMD,
  - BAE AN/ALE-47 chaff/flare dispenser,
  - Northrop AN/APR-39C(v2) RWR,
  - Orbital ATK AN/AAR-47 MWS
  A "Pakistan Army" feliratot már részben átfestették a gépeken
  [​IMG]
   
  alfa74, Python, fishbed and 3 others like this.

Ezen oldal megosztása