Mondom, hogy logikus a Spike, azonban nem olyan egyszerű azért a helyzet. Attól hogy mindegyiket Spikenak hívják, még nem jelenti azt, hogy ezek ugyan azok a rakéták más más hatótávolsággal. Látod, hogy a németek sem a teljes termékskálát rendszeresítették. Mint ahogy szerintem az Eurospike sem rendelkezik az összes gyártási licenecével. Az amerikaiak meg csak az NLOS-t fogják rendszerbe állítani.
A szerbek a Spidert BIZTOSAN integrálni fogják a HForce-ba! Semmit nem veszítünk vele, ha a későbbiekben mi is teszünk velük egy komolyabb próbát. Ráadásul ez az integráció szerintem hamarabb kész is lesz (a szerbek gőzerővel dolgoznam a saját rendszereiket), mint a Spike. Azt ugye még senki nem rendelte meg a HForce-hoz.
Ami pedig a "szerb minőségtől" való ódzkodást illeti: gondolom az Airbus nem véletlenül ismerte el őket elsőként hivatalos integrátornak...

Szerintem simán megfér egymás mellett akár több típus is. Pl. Nagyon kíváncsi lennék, hogy a Brimstone 3 ára milyen arányban áll a Maverick-kel összehasonlítva. Maverickünk ugye van pár mutatóba, de azt hiszem a Brimstone lenne az igazi irány repülőfedélzeti AG fegyverek esetén.
Még egy adalék:
Gondolkozz el azon, hogy a lengyelek a sajat gyártású Spike LR mellé miért a Brimstone-t favorizálják!