1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Bell Boeing V-22 Osprey

Diskurzus a(z) 'Szállító és egyéb vegyes feladatú helikopterek' témában - Guest által indítva @ 2013. február 16..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 2. emel

  emel Well-Known Member

  Na, pont az utolsó mondatod miatt ne nagyon jósolgassunk előre vagy 20 évre semmit, ki tudja miből mi lesz, és lesz-e egyáltalán valami belőle?! Majd meglátjuk, a vak is azt mondta ;):D
   
 3. pöcshuszár

  pöcshuszár Well-Known Member

  Az LHA6 még 3,4 Mrd USD volt, de az LHA7 2,38 Mrd USD-ből épült meg.
  A QE ugyan 6Mrd volt, de ott is voltak botrányok a túllépett költségkereteken (4Mrd-ot terveztek). Ugye az első hajók meg mindig sokkal többe kerülnek, mint a sorozat további hajói, mivel ott kell kifizetni a fejlesztési költségeket.
  DE a Ford osztály 3-4. hajója összesen közel 4Mrd-os megtakarítással összesen 20-21Mrd USD-ért kerül beszerzésre. Azaz hajónként így is 10+Mrd USD. Tehát a 3. hajók összevetésében megáll a 3x-os szorzó az Amerika osztályhoz képest. Sőt a 4x-es is.
  Ha QE méretét (65k) tartjuk a könnyű anyahajók esetén elérendő célméretnek, akkor szerintem ott egy 4-4,5M USD körüli bekerülési költséggel számolhatunk, amennyiben 5-6 darabot megrendelnének blokkban!
  Már 5 QE méretű hajó is nagyobb légierőt jelent, mint amit 2 Ford osztályú. Ráadásul nagyobb lefedettséget is jelent - mind légtérben, mind a felszín alatt.
   
 4. Capslock27

  Capslock27 Well-Known Member

  .
  .
  Részben igazad van, részben meg nincs. Oké, hogy az eszmefuttatás nem technológiai alapú, de egy rep.hordozót nem lehet csak gépként nézni mint egy kávéfőzőt, egy hordozó létezésének igenis van eszmefuttatós, politikai oldala is.
  .
  "Ebből az is következik, hogy az állításodat nem támasztja alá semmi.".. A tiédet, és a többiekét sem, mint nincs amerikai lightcarrier, maximum talán egyszer lesz valamikor.
  .
  "Mert nem érdemes atomsivataggá változtatni a Föld egy részét, csak mert egy CVN elsüllyedt."...Ha valaki ballisztikus rakétákkal, robotrepülőgépekkel, tengeralattjáróval, megtámad és elsüllyeszt egy rep.hordozót? Annak szerintem lenne következménye. És nem egyből lenne teljes atomháború, hanem lépésekben. Elsüllyed egy hordozó, válaszul kilőnek egy kinai haditengerészeti bázist. Azok erre válaszul.... stb, stb, mindenki ráhúz egy lapot az előzőre, azután pár kör után már komoly a baj.
   
 5. dudi

  dudi Well-Known Member

  A hordozó nem egy szent grál hanem egy haditechnikai eszköz.Ha kilőneke gy tankot akkor arra nem az leaz a válasz,hogy legyalulnak egy falut.
   
 6. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

  [​IMG]
  CMV-22B Osprey
   
  Python, LMzek 2.0, misinator and 3 others like this.
 7. Fade

  Fade Well-Known Member

  Hordozó azért szent grál mert US területnek számít. Tudtommal semmi más ilyen nincs. Ha pl atommal elpusztítasz egy tankot, rombolót, egy Ohio bommert... az egy haditechnikai eszköz. Ha uezt hordozóval teszed nem csak a hordozót pusztítottad el, de atom támadást intéztél az US területe ellen.
   
 8. dudi

  dudi Well-Known Member

  Ez max technikai kérdés,ha leatomozod az egyik közel-keleti ami bázist akkor azt is ugyan úgy zokon vennék mintha egyvhordozót pukkantanál fel.
   
  borisz and ghostface like this.
 9. Fade

  Fade Well-Known Member

  Zokon vehet bárki bármit és lehetnek komoly következmények de nagyon más egy bázist leatomozni, mint az, hogy az US (Oroszo, Kína...) területét érte atomtámadás és ez feketén fehéren ott van a nuki doktrinákban. Oroszban pl egyértelműen ott van, hogy akkor vetnek be atomot ha Oroszországot (vagy szövetségesét) érte atomtámadás vagy ha az orosz állam puszta léte kerülne veszélybe. Ember ember, de nagyon nem mindegy az az 5000 US/Orosz földön ért atomtámadásban hal meg vagy egy pl Szír, UAE bázison...
   
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Minden egyes hajó vagy akár repülőgép is, amely bármely ország lajstromát, felségjelét, zászlóját viseli, az az adott ország felségterületének számít! Még egy Ferihegyen ácsorgó bármilyen külföldi lajstromot viselő repülőgép is. Meg van határozva, hogy hány méteres körzetben kell tisztes távot tartani, de pl. izraeli gép esetében valaha minden gépüket őrizte a határőrségen kívül az izraeli biztonsági szolgálat is (lehet hogy most is). Mikor a Lufthansa hangár előtt dekkolt egy, akkor egy fiatal, vállig érő hajú fickó napozott félmeztelenül a lépcső tetején, mellette meg a pólójával volt letakarva valami. Mondta is vigyorogva egyik kollégám, hogy vajon mit csinálna a fickó ha Allah Akbár ordítással felrohanna a lépcsőn?! Én meg mondtam, ha ki akarja próbálni akkor várja meg amíg elbújok a hangár sarka mögött, onnan majd nyugisabban tudom számolni a lövéseket. :D
   
  fonak9, Luthero, nyugger and 6 others like this.
 11. luperator

  luperator Well-Known Member

 12. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Megérkezett az első Osprey Japánba.

   
  emel, Pocok75 and fishbed like this.
 13. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  Furcsa pár...

  [​IMG]

  [​IMG]
   
  emel, Python, fip7 and 3 others like this.
 14. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  fishbed likes this.
 16. emel

  emel Well-Known Member

  Furcsán nézne ki ha egy alapvetően durálból és kompozitból épült gép ennyire rozsdás lenne! A barnásra szineződött felületek a hajtóművek fúvócsöveiből kikerülő és a légcsavarok mag a szél által hol erre hol arra terelt és a sárkányra felkenődő égésgázok miatt vannak.
   
  fishbed and arbalest like this.
 17. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Viszont tisztítva, festve rég lehetett. Mondjuk teszt gépnél nem csoda. Kíváncsi lennék a történetére. :D
   
  emel likes this.
 18. Terminator

  Terminator Well-Known Member

  [​IMG]

  "On 30 May 2020, a Twin Otter of Kapowsin Air Sports (N52FW, msn 52) rolled and crashed into a Marine Corps MV-22B Osprey, BuNo 166740/YP-11 of Marine Medium Tiltrotor Squadron (VMM) 163 'Evil Eyes', parked on the ramp at Brown Field Municipal Airport (CA) and caused extensive damage to both aircraft."
   
  borisz and fishbed like this.
 19. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 20. weasel007

  weasel007 Well-Known Member

Ezen oldal megosztása