Belpol

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
3 397
9 472
113
Ahogy 2019ben is írtam, igazából annyi változott, hogy akik feljöttek BuTapestre, azok hiányoznak vidékről. Minden más állandó. Annyi tehet be - ezt már csak a mostani képlet kapcsán írom -, hogy:
1. Kicsinálták a fővárosban az MSZPt, sok helyütt a Momentumos senkik léptek a helyükre, amit egy Molnár Gyulának lenyelni nehéz. Emellett komplett szervezeteik szűntek meg. Lehet jól kampányolni, de az a háztól házig, hogy el ne zavarjanak, az pl. hiányozni fog a XXII., főleg a Daróczy-féle cigányok, ill. a XIből. Meg közben két és fél év moslékos kupleráj volt a XI. kerület kapcsán is, pl. Kelenföld VK, vagy a piac Albertfalván. Az pedig lakótelep. Emellett MZP idiotizmusa is ütős, tehát bármi lehet. Az biztos, hogy sokan nem fognak elmenni a sértettek közül (Zuglón lehet majd lemérni ezt jól, mert Tóth Csaba tuti keresztbe fog tenni F.szházynak!) vagy direkt nem a közös jelöltre szavaznak. A III.ban se oké minden, a II. és az I. is tanulhatott 2019ből. Úgyhogy, én a XXII. XI. bizonyos részei, II. III. I. V. Zuglói körzet nem írnám le a kormánypártokat. Minden máshol ja. Csepel is érdekes lesz, mert sokan költöztek ki onnan szoci érzelműek beljebb. A XI. jelenleg egy katyvasz, annyira sok ingatlan épült négy év alatt is, hogy ott tényleg lutri, iszonyat nagy kerület, nem lehet jól lekampányolni háztól házigosan.
2. Azért két és fél éve ül itt a facebookgci, és kb. értelmes intézkedést, épíkezést nem tudnék tőle mondani, de javítson ki bármelyik bolsevik, ha ő igen!

Szóval, azért nem írnám le a kormánypártokat BuTapesten, de 2010 biztosan nem lesz.

"Az ellenzéki szövetség 43, a Fidesz 29, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt hat, a Mi Hazánk pedig három százalékon áll a közvélemény-kutatás szerint."

Ez olyan eredmény, mintha csak belpesten ezerfőstek volna. Kizárt, hogy a MKKP és a MH 3 százalékon álljanak a fővárosban.
Amúgy Budapest mindig is ellenzékes volt! Ennek amúgy mi az oka? A probléma, hogy ott él 2 millió ember!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 040
43 927
113
Amúgy Budapest mindig is ellenzékes volt! Ennek amúgy mi az oka? A probléma, hogy ott él 2 millió ember!
Mert egy gyűjtő?

Jobb bér, jobb munka, az albi kérdés pedig annyiban számít, hogy a XIIben sikerül kivenned lakást, vagy a VIIben. Onnan látszódik, hogy vidékről jönnek fel a népek moslékról, hogy vidéken gyengülnek hatalmasakat, és ott nyernek a nagyvárosokban, kerületekben, ahová inkább költözik a szocialista hozzáállású embertípus. Ahol meg lusták kimozdulni, és magasabb a munkanélküliség is, ott meg kb. egál vagy még mindig marad a nagyvárosokban a szocialistaszimpatizáns, pl. Miskolc. De azért mindenhol vannak érdekességek, pl. a MKV Miskolcon, meg a semmittevés kb. minden moslékos nagyvárosban. De ez volt 2010 előtt is, aztán 2010 teljesen mást hozott ki az emberekből!

Lázár Márkizörejhelyen 50%+al nyert négy éve, pedig ugye a Messiás kétszer is nyert ott simán. Csak ugye ogyin nem szavazhat a bajor lmbtq bohóc, ha nincs magyar állampolgársága és lakcíme, ökvn meg igen, ha van lakcíme, mert bejelentik oda soroscivilék.

A szerencse az, hogy nem csak bpesti szavazókörök vannak. De ami most idén lesz, a bajnai féle smsek, meg a többi szar, na az aztán eddig még sosem volt, viszont kb. olyan lerohasztás van balról, mint 2006-2010 között, tehát nem biztos, hogy ez az agresszív kampány, smsek, meg ledfalas f.szságok a nagyvárosokban ahol a moslék az úr be fognak találni úgy, ahogy pl. az önkormányzatin, a más szavazóbázis miatt betaláltak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 040
43 927
113

 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 040
43 927
113
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 040
43 927
113

Az LMBTQ részt is megmondta 1x, amúgy fogalma sincs mi van itthon, ahogy arról se, hogy ukrinácik 8 éven át mit hoztak ott össze, ahogy az orosz támadás okával se foglalkozik ...
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 040
43 927
113
Lopott:

"Segédanyag holnapra:"
b271ed9e8dd15460ab6f9b561573eb66b5896ed02c78cc8fa1517a5863c79019.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
17 040
43 927
113
 • Vicces
Reactions: Venom85

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
8 059
12 210
113
Amúgy Budapest mindig is ellenzékes volt! Ennek amúgy mi az oka? A probléma, hogy ott él 2 millió ember!

Kulturális, szociológiai, társadalmi, történelmi, hagyományai vannak, hol, milyen a fő politikai beállítottsága az embereknek. A főváros, egy inkább csak fogyasztói réteg, a nagy lakosság szám miatt különösebb kötődés nélkül, alacsony nemzeti identitás tudattal, megspékelve nagyobb létszámú, véleményformáló, magát világpolgárnak érző humánértelmiséggel. Megyeszékhelyek, megyei jogú városok választói, részben ilynek, részben lokálpatrióták, már tudnak kötődni, lakóhelyükhöz, hazájukhoz. Itt vegyes a kép, befolyásolja melyik megyei város, hol helyezkedik el az országban. Példa, Miskolc, Balos inkább, Győr Fidesz inkább. Szombathely, hol ide, hol oda. Bár inkább, a Dunántúl, azon belül a nyugati rész, az elkötelezett jobboldali, talán itt a gazdasági, történelmi okok is szerepet játszhatnak. Kisvárosok, falvak, ahol kisebb a közösség, az emberek jobban ismerik egymást, ott nagyobb a kötődés és nemzettudat, ott alapvetően jobboldali a beállítottság. Amennyiben ehhez, relatíve gazdasági fejlettség is társul, ott teljes a jobboldali fölény. Még a gazdaságilag kevésbé fejlett, keleti régiókban, már inkább megoszlik, kisebb települések esetében is, a jobb és baloldal támogatottsága. De az egész nagyon összetett. Vasban soha nem nyert parlamenti választáson bal oldal, 90 óta. A fővárosban ugyanakkor pedig, alig tud nyerni a jobboldal körzetet. Összetett a dolog, nem lehet leegyszerűsíteni, az én álláspontom szerint. Az követi el a legnagyobb hibát, amikor valaki, egyszerű választ ad. Tehát a jobb oldal azt mondja, a pesti csak kötődés nélküli buta panelproli, a bal oldal azt mondja, a vidéki tudatlan, elmaradott ember, ezért jobboldali. Ez az álláspont nyilván hülyeség, mindkét oldalról. Összetett történet ez.
 

Venom85

Well-Known Member
2020. augusztus 20.
3 397
9 472
113
Kulturális, szociológiai, társadalmi, történelmi, hagyományai vannak, hol, milyen a fő politikai beállítottsága az embereknek. A főváros, egy inkább csak fogyasztói réteg, a nagy lakosság szám miatt különösebb kötődés nélkül, alacsony nemzeti identitás tudattal, megspékelve nagyobb létszámú, véleményformáló, magát világpolgárnak érző humánértelmiséggel. Megyeszékhelyek, megyei jogú városok választói, részben ilynek, részben lokálpatrióták, már tudnak kötődni, lakóhelyükhöz, hazájukhoz. Itt vegyes a kép, befolyásolja melyik megyei város, hol helyezkedik el az országban. Példa, Miskolc, Balos inkább, Győr Fidesz inkább. Szombathely, hol ide, hol oda. Bár inkább, a Dunántúl, azon belül a nyugati rész, az elkötelezett jobboldali, talán itt a gazdasági, történelmi okok is szerepet játszhatnak. Kisvárosok, falvak, ahol kisebb a közösség, az emberek jobban ismerik egymást, ott nagyobb a kötődés és nemzettudat, ott alapvetően jobboldali a beállítottság. Amennyiben ehhez, relatíve gazdasági fejlettség is társul, ott teljes a jobboldali fölény. Még a gazdaságilag kevésbé fejlett, keleti régiókban, már inkább megoszlik, kisebb települések esetében is, a jobb és baloldal támogatottsága. De az egész nagyon összetett. Vasban soha nem nyert parlamenti választáson bal oldal, 90 óta. A fővárosban ugyanakkor pedig, alig tud nyerni a jobboldal körzetet. Összetett a dolog, nem lehet leegyszerűsíteni, az én álláspontom szerint. Az követi el a legnagyobb hibát, amikor valaki, egyszerű választ ad. Tehát a jobb oldal azt mondja, a pesti csak kötődés nélküli buta panelproli, a bal oldal azt mondja, a vidéki tudatlan, elmaradott ember, ezért jobboldali. Ez az álláspont nyilván hülyeség, mindkét oldalról. Összetett történet ez.
Pécs is elég balos település!