1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Tud valaki pesten valami olcsó katonai ruházattal foglalkozó boltot? Néztem párat, de elég durva árak vannak. Régen fillérekért lehetett mindent kapni.
   
 2. aquarell

  aquarell Well-Known Member

  Régen a kenyèr is 3,60 volt.....
   
  blitzkrieg and Pocok75 like this.
 3. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Az ukránok felvásárolták a nagy lerakatok többségét. Attól függ mi kell, de a régi jó készleteknek vége, jobban megéri újat venni. Mondjuk engem is érdekelne, ha van ilyen, hogy hol érdemes nézelődni. A szolnoki Reintexről hallottam, de sosem jártam még ott. Esetleg a Légiós Military, de szerintem az sem lesz olcsóbb, cserébe jó cuccaik vannak.
   
 4. sirdavegd

  sirdavegd Well-Known Member

 5. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  vilmoci, fip7 and aquarell like this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 7. Shed

  Shed Well-Known Member

  A szolnoki Reintex jó hely, az emeleten nagy mennyiségben vannak használt olcsó katonai cuccok, a földszinten meg a saját gyártásúak. Ha hivatásos vagy, akkor 10% kedvezmény is van. Nem tudom hogy egy pesti bolthoz képest mennyire nagy, azért 100km-et nem biztos hogy elautóznék a talánra.
   
 8. jani22

  jani22 Well-Known Member

 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 10. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Jobb esetben szíriában landoltak. Rosszabb esetben valahol itt az euban.
   
 11. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  jani22 likes this.
 12. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Az MNA-nál vannak akik az airsoftos GRU-sokkal akarták megmerényelni Orbánt Salah Abdeslam közreműködésével.
   
  tonyo likes this.
 13. arcas

  arcas Well-Known Member

  blitzkrieg likes this.
 14. tonyo

  tonyo Well-Known Member

  Szerinted a mi lőszerraktár készleteinkből esetleg nem e mehetett a feketepiacra? Még a 8-12 éve is szarásig voltunk lőszerekkel. Ugyanis a nagyobb lőszerraktárakat 2004-2006 után kezdték el apránként fel fel számolgatni. Pl a nyíregyi simai úti raktárat 2004-2006 környékén számolták fel.
   
 15. szuvorov

  szuvorov Well-Known Member

 16. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Először a Merkava topicba gondoltam, de talán ide jobban illik.

  Még egy medönthetettlennek hitt trend dől meg. Izraelben 13 fiatal lány elvégezte a harkocsizó-kiképzést, és 2018-ban aktív egységek vezénylik őket. A lányok Merkava Mk.3 Baz harckocsikra kapták meg a kiképzést, eredetileg 15-en jelentkeztek, de a kiképzés alatt ketten kirostálódtak.

  [​IMG]
   
  sirdavegd, endre, jani22 and 2 others like this.
 17. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Azon kívül, hogy ugyebár nem hal meg az ember, ha megsemmisül egy ilyen, van/lesz valamilyen előnye egy emberrel szemben? Meg persze a 0 kiképzési idő is jó dolog.
  Jó persze azt tudom, hogy ezek pont elég komoly előnyök, de itt most inkább azokra a dolgokra lennék kiváncsi, ami miatt sokan Terminátor szerű apokaliszist vízionálnak.
  A Terminátorban jól mutat ahogy bírja a lövöldözést, de a valóságban egy ilyen csövekkel meg mindenféle lógó izével telerakott robot nagyon sebezhető nem?
  Ha páncéloznák is valamennyire, attól még nagyobb kaliberű fegyverekkel simán megsemmisíthető. Az energiatárolás meg még mindig nem megoldott. Még a kerekeken guruló autóké is necces, képzelem, hány kilómétert tud ez menetelni. A lépegetés sokkal energiaígényesebb, mint a kerekeken gurulás.
   
  jani22 likes this.
 18. MuldR

  MuldR Well-Known Member

  Rendszerben gondolkozz.
  Begurul az utcába egy automata nyuszibusz, az oldaláról ledobja a 2x3 db összegörnyedt Atlaszt, azok kiegyenesednek és elkezdik szórni az utcát, felszaladnak a lépcsőn, kitépik a sniper meg a HSN kezelő gerincét és agyonverik vele.
  Nem fognak 100km-t a sivatagban gyalogolni.
  Ha végeztek, visszapréseli magát a nyuszibusz oldalába és mennek tovább. A busz majd feltölti az aksiját addig amíg a következő helyre érnek.

  Védelem: több száz kilót elbírnak ezek a szerkezetek. Pár döntött páncéllemez, kritikus dolgok duplázva és meg van oldva. Elég ha pár lövést és a repeszeket kibirják. Nem harckocsiroham megfogására vannak, hanem utcai harc, felkelések leverése stb. Szóval könnyűfegyverzetű gyalogság ellen.
   
  sirdavegd, endre, misinator and 5 others like this.
 19. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  Gondolj bele, hogy ha ezek egy akcióban hálózatban vannak, az összes taktikai kézikönyv az összes lehetséges adott eseményvariáció, valószínűséggel, kockázattal, extrapolációval a másodperc töredéke alatt rendelkezésre áll nekik. Ha elég fejlettek lesznek, egy taktikai szituban mire te felfogod, hogy mi történik éppen, ők már le is reagálták a lehető leghatékonyabban.
   
  sirdavegd, endre, jani22 and 3 others like this.
 20. emel

  emel Well-Known Member

  ŐK?!! Talán EZEK!! Ha már robotokról van szó ...
   
  jani22, fip7 and svajcibeka like this.

Ezen oldal megosztása