1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member


  Pontosan, de ha van eszed, nagyon jól ki lehet ezt használni.
  Én öt évet éltem UKban, egy szobában, ami akkora volt, hogy az ágy a felét elfoglata, havi 280 fontért. Kocsit nem vettem, bringával jártam, annyi kellett viharkabát meg nadrág + csizma, és onnantól szél/eső semmit nem jelentett. Icelandból meg meg a Poundlandból ettem olcsón - és ennyi. Igazából mindegy volt, 12 órás múszakjaim voltak (aircraft engineer, AME), a szabd időmben meg edzettem, mászkáltam, szórakoztam.
  Le is voltam nézve kőkeményen a többi magyar által, akik egyből vették a páréves terepjárót 5000+ fontért, bazi nagy TV, legújabb ájfon évente, stb... Ma is ott vannak, fizetik a hitelt, álmodnak, hogy egyszer talán vesznek egy házat ott.
  Én meg visszajöttem, és kifizettem a pilótasulimat (CPL+ME/IR+MCC/JOT). Most élem a pilóta álmom és háromszor annyit keresek mint ott bárki.
  Szóval lehet ezt jól kihasználni, de a rongyrázás az nem visz sehová. Akik kint élnek és kussolnak - azokat kell figyelni, azok jutnak valahová :D
   
 2. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  Azért
  Tippelek: a magyar kivándorlók jó része nem is tervezi a visszatelepülést.
  Többen írták, hogy a magyar munkavállalók közül(azt írom sokan, de nem tudom a valós számot) vitték ki magukkal a hibás pénzügyi kultúrát és "elfolyt" a pénz.

  Ha jól olvasom ez a romániai "szubkultúra" de hülye szó nem is kissé nem a legális adózó munkahelyre települt rá? (finoman fogalmazva) Ez pedig magyarázza az kivagyiságra/magamutogatásra épülő viselkedést körükben (ld még félanaléfabéta roma "vállalkozó" tele arany ékszerrel)

  http://www.prideandconcrete.com/photographs.php#48

  A cik nem tért ki arra, hogy a nyugaton munkát vállaló román állampolgárok hány százalékára jelelmző ez a viselkedés...
   
 3. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Grat :)
   
  angelsoul likes this.
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Airliner pilóta vagy kisebb gépes?
   
 5. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Jelenleg MEP - ejtőernyősöket dobálok Dunkeswellben (repóra gyűjtés) - de nyártól jetes leszek én is (májusban megyek ki a type-ra) :D.
   
 6. Shed

  Shed Well-Known Member

  Nincs olyan sok igazán gazdag vidéki cigány, továbbá a palotaépités mint stilus összefügg az ortodox vallással és az ahoz kapcsolodo kulturával. Ráadásul nálunk sokkal drágább az épitkezés mint Romániában. Az adoelkerülés sem annyira egyszerü. Ráadásul ez konkrétan az oláhcigányok sajátossága, azok meg szerencsére kissebbségben vannak...szerencsére. Mert azoknál mocskosabb, szemetebb cigány fajta nem született még a földre. Lehet látni rajtuk, a beások pl elég normálisak, meg ök azért nem dugják a saját hugukat agyba-föbe.
   
 7. wankel

  wankel Well-Known Member

  A Vajdaságból nyugatra kivándorlók túlnyomó többségére is jellemző, hogy amint van fix munkahelyük és lakcímük, akkor már rohannak egy autókereskedésbe, hogy hitelre autót vásároljanak. Egy ismerős is befürdött az újszerű Passat-jával, amikor az egyik fényszórója tönkrement és szinte egy havi fizújába került a csere. Vannak azonban előrelátóan gondolkozók is. Másik ismerős 10+ éves C5-ösével a közröhej tárgyává vált a kivándorlók között, viszont ma már a Miete helyett a saját lakásának fizeti a törlesztő részleteit. Szerintem a 40 évesen kint próbálkozók nem fognak kint megöregedni, mivel a nyugdíjjuk nem fogja majd tudni fedezni az idős kori költségeket, valószínüleg még az Altersheim-ra se lenne elég. A gyerekeiknek már jobb sorsuk lesz, hogyha szakítanak a berögződött sztereotipiákkal.
   
  aquarell likes this.
 8. emel

  emel Well-Known Member

  Jól csináltad, nagy gratula és sok jó leszállást, pont annyit ahány felszállásod lesz!!! Egyébként honnan startoltál, ACE vagy Lufi Bp.?
   
  angelsoul, Kurfürst and blitzkrieg like this.
 9. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Lufi (Gengeliczki egy életre elvette a kedvem az ACE-tól), viszont az időbanktól a falnak mentem XD
  Kint mázli, ha umbrella companyval mész (nekem az MPI volt), akkor PAYE leszel + levon 1 fontot óránként - vagyis 4/4 beosztással kapsz olyan 13-15 fontot nettóban. Mondjuk én B1 nélkül mentem ki, de nem izgatta őket, tudsz és akarsz dolgozni, kapsz munkát. UK nekem nagyon pozitív tapasztalat volt :D
   
 10. emel

  emel Well-Known Member

  Akkor valószínűleg ismerjük egymást a Lufi-hangárból, én onnan menekültem nyugdíjba szintén a "kissé" szabadon és egyoldalúan értelmezett időbank elől. Jó sok sikeres repülést neked meg az utasaidnak is!!
   
 11. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Köszi!:D
  Amúgy a bőség időszaka van, boldog-boldogtalant felvesznek most pilótának- globális pilótahiány van XD
   
 12. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ej, ha fiatalabb lennék... Meg nem rövidlátó... Vagy ma ez már nem faktor?
   
  angelsoul likes this.
 13. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Nem, egyáltalán nem.
  -Ha minuszos a szemed, akkor LASIK/INTRALASIK kezeléssel repülhetsz, amennyiben a kezelés előtt a szemed max. -7 dioptriás volt (ICAO most ezt írja elő). A kezelés után legalább fél évet várni kell a vizsgálat előtt. Ha nem vagy színtévesztő, meg egyéb ilyesmik (kha kell a req. feltehetem) simán lehetsz, ez nem akadály. A kiszórás inkább gerinc meg ilyenek miatt van. Ha érdekel nézz fel a www.reporvos.hu oldalra, az ottani számon hívd fel őket. Az első, hogy menj el egy orvosira és csak utána kezdj :D.
  -Kor dettó semmit nem jelent manapság. 40 fölött is simán bekerülhetsz, van olyan, akit most vett fel a wizz, 37 évesen, volt oktatómat 2 éve vették fel - akkor volt 41.

  Pilóta akarsz lenni? Legyél.
  10 milla+ meg egy év (vagy 2) és az leszel.
   
  sirdavegd likes this.
 14. misinator

  misinator Well-Known Member

  Nekünk volt oláh cigány szomszédunk - a vezetékneve is az volt - tényleg soha rosszabb szomszédot; mindig tisztelettudóak voltak, velünk maximálisan korrektek, soha egy vita nem volt köztünk, minden felmerült problémát meg lehetett velük beszélni, aztán ahhoz tartották magukat, mi több; hozzánk adták be a ház kulcsát, ha elutaztak hetekre, ( ha valami baj lenne, vagy be kell engedni óraleolvasót stb.), tollkereskedők voltak, dinnyéztek, meg mindennel is foglalkoztak:eek::D..., s mindig tróger, lecsúszott magyarokat használtak sofőrnek, csicskának...
  A házuk kívül-belül tip-top volt, az első udvart Aladár bácsi (gyerek voltam) mindig maga sepregette, de nagyvonalúan finanszírozta, hogy megcsináltuk helyettük a kettőnk közötti kerítést, stb. mondván: Szomszéd, én cigány vagyok; nem is tudok és nem is szeretek dolgozni.
  Persze a szubkultúra megvolt: Időnként jöttek a testvérei vendégségbe, ilyenkor a menetrend a következő volt: Reggel hangos beszéd, délben nótázás, délután üvegtörés, ordibálás, mentő, URH...
  Másnap reggel bekötött, véres fej, másnapos arc: Szomszéd ne haragudjon már, ugye nem okoztuk maguknak kellemetlenséget?

  Viszont az unokahúgát tényleg dugta!:eek:o_O
  /Ezt onnan tudjuk, hogy amikor az egyik tróger, korhely sofőrje berúgva kevesellte a fizetséget, akkor az utcán menekülve - mer' az öreg téglával kergette - kiabálta ki a liezont, meg azt, hogy az öregnek 15 milliója van készpénzben - 80'-as évek második fele(!):eek:, s neki mégse fizet eleget. S mi volt erre az öreg reagálása - már azon kívül, hogy repült a tégla - :
  Miért kiabálod ki?:hadonaszos:
  :eek::eek::eek:

  Amikor meghaltak, az unokája biztosított, hogy nem adják el cigánynak a házat.
  Tartották is a szavukat; eladták egy nagyvárosi, rossz értelemben vett értelmiségi, magyar párnak...
  Fel is veri a gaz a kertet, megbeszélni semmit nem lehet, stb.

  Haj, régi szép idők...:confused:

  (Aladár bácsiék sírján is mindig gyújtunk gyertyát Mindenszentek napján)
   
  gergo55, sirdavegd, Tcat and 3 others like this.
 15. Lord Gazember

  Lord Gazember Well-Known Member

 16. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Hol tart az ünneplés otthon,érdemes bekapcsolnom a tv-t este?
   
 17. svajcibeka

  svajcibeka Active Member

  A Private Gold-ra.Ha még van,ez ér a legtöbbet.
   
  fip7 likes this.
 18. beta

  beta Well-Known Member

 19. Sharid

  Sharid Well-Known Member

  HÉ EMBEREK!
  St Patrick napja van!!!!

  Szerencse hogy van itthon még ír pia!
   
 20. emel

  emel Well-Known Member

  Mindjárt törölni fogják, Mack szerint ez már belpolitika!!!
   

Ezen oldal megosztása