1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Ezt a kis történetet jobb híján ide rakom be:
  "Részlet a wikipédiából: " 1944 decemberében a Fülöp-szigetek Lubang nevű szigetére vezényelték, ahol 250 katonával kellett megszerveznie a védelmet. Mivel tudta, hogy egy nyílt küzdelemben nem lenne esélye, fegyverraktárakat létesített a hegyekben, és szétszórta a katonáit a dzsungelben. A harcokban azonban nagy részük odaveszett, míg ők csupán kis veszteségeket okoztak az amerikaiaknak. Maradék erői azonban nem értesültek a két Japánra dobott atombombáról, és az ezeket követő kapitulációról, így folytatták a harcot a hegyekben, és csak élelmet lopni merészkedtek le a völgyekbe. Az amerikai légierő hamarosan röplapokat dobott le, és ezt követte egy japán tiszt felhívása megafonon keresztül, amelynek hatására a 40 fős egység többsége letette a fegyvert. 1946 áprilisában már csupán Onoda és három embere folytatta tovább a rejtőzködést. Onoda úgy érvelt, hogy a röplapok, és a háború végéről szóló hírek csupán az ellenség megtévesztései, amik arra irányulnak, hogy akkor árulja el hazáját, amikor annak legnagyobb szüksége van rá. Bár olvasott újságcikkeket az új japán kormányzatról, úgy gondolta, ez csupán egy amerikai bábkormány, ő pedig hasonló helyzetbe került, mint Charles de Gaulle a Vichy-kormánnyal. Az elkövetkező harminc évben nem tudta, tart-e még a háború, ám továbbra is kitartott, mivel el akarta kerülni a hadifogságba esés szégyenét.
  1949-ben egyik embere, egy Akacu nevű kalapkészítő lemerészkedett a hegyekből, és megadta magát, így a csapat három főre zsugorodott. 1954-ben másik társa, Simada meghalt a helyi biztonsági erőkkel vívott tűzharcban, így már csupán Onoda és Kozuka tartott ki. Kozukát végül 1972-ben lőtték le a biztonsági erők, így Onoda egyedül maradt a hegyekben. Mivel utolsó társát is elvesztette, elég hamar kilátástalanná vált a helyezte, és egyre erőszakosabb lett.[4] 1974. február 20-án talált rá egy Szuzuki Norio nevű egyetemista, aki az ő felkutatására indult, és igen hamar összebarátkoztak. Onoda azonban kijelentette, hogy nem hajlandó addig letenni a fegyvert, amíg erre parancsot nem kap egyik felettesétől. Miután Norio hazatért, közölte ezt a japán hatóságokkal, akik megkeresték Onoda régi felettesét, Tanigucsi őrnagyot, és a szigetre küldték. Itt közölte Onodával, hogy a háború véget ért, és felolvasta neki a megadásra szólító parancsot, mire Onoda elsírta magát, majd 1974. március 9-én letette a fegyvert. Még több mint 500 tölténye és sok kézigránátja is volt, mikor lejött a hegyekből.[5] Hegyi tartózkodása alatt a helyiek szerint mintegy 50 embert ölt meg, ám Onoda tagadta azt, hogy ennyivel végzett volna. Elmondása szerint a falusiak minden rosszat rá fogtak, így jöhetett ki ez a szám. Mindenesetre Ferdinand Marcos, a Fülöp-szigetek elnöke kegyelemben részesítette az elkövetett cselekményeiért."

  http://www.origo.hu/nagyvilag/20140117-meghalt-a-japan-katona-aki-nem-hitte-el-hogy-vege-a-haborunak.html?sec-3

  Biztos sokan hallották már a sztorit, de aki még nem annak érdekes lehet!
   
 2. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  A szomszédom Fülöp szigeteki na erről kifaggatom.:)
   
 3. fip7

  fip7 Well-Known Member

  antigonosz

  Várom a beszámolót :)
   
 4. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Érdekes kis reklám:
  http://osztod.hu/szeress-ne-haboruzz-az-eddig-legjobb-reklam-iden/
   
 5. zotyek78

  zotyek78 Well-Known Member

  Mit írt Molni, hogy lesúlytott a ban hammer? :) Mármint nem konkrétan, hanem sértegetett valamit vagy titkos infó ment ki vagy mi? :)
   
 6. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  @flip
  Hasonló történetből nagyon jó filmet láttam.
   
 7. antigonosz

  antigonosz Well-Known Member

  Nah beszéltem vele, sokat nem mondott. Ők a fővárosban laktak és még kislány volt akkoriban, de emlékszik a hírre. Ott gyerekkorában azzal ijesztgették a szüleik őket hogy elviszik a japánok ha rosszak lesznek. Meg hogy rablónak tartották (ha jól fogalmazott) az emberek és féltek tőle. Az apja diplomata volt vagy ilyesmi a Marcos alatt, aztán mikor elkergették ők is külföldön maradtak ahogy én tudom.
   
 8. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  Lemaradt:

  Molnibalage bannolását egyrészt a véleményszabadság miatt ellenzem, de elfogadom az oldal hierarchiáját.

  Ezért arra szeretnék rávilágítani, hogy feltétlenül ki kellett-e rakni az oldalhoz legtöbbet adó fórumtársat?

  Más ember, más vélemény. Neki meg Te vagy szélsőséges. Meg nekem is.
   
 9. dudi

  dudi Well-Known Member

  silurusglanis

  Előrebocsájtom,hogy nem tudom miért bannolták molnit!

  Viszont a kérdésedre a válaszom igen!Az,hogy sokat tett molni az szép és becsülendő dolog DE nem jogosít fel semmire.Az oldal úgy működik,hogy vannak moderátorok akiknek mindenhez van joguk(ezért moderátorok)és vannak tagok akik a moderátorok szabta keretek között kell ténykedniük MINDEN ÉRDEMTŐL FÜGGETLENÜL.Ez az oldal nem demokrácia!
   
 10. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  @dudi
  Ezért írtam, hogy a döntést elfogadom. Egyet viszont nem értek vele, továbbá sem célravezetőnek, sem megfontolt döntésnek nem tartom, hogy az oldal (minden kétséget kizáróan) legproduktívabb tagját így igazítsák ki.

  ( megjegyzés: A fenti soraim pusztán az oldal jól felfogott érdekein alapulnak, mondhatni anyagi elvűek. Nem tükrözik mentalitásomat!)
   
 11. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Molnibalage nem a véleménye miatt kapott ideiglenes kitiltást, hanem a fórumszabályzat megsértése miatt.

  Nincs mindenhez jogunk. A fórumszabályzat mindenkire vonatkozik az oldalon, így a moderátorokra és (egyben) a szerkesztőkre is.
   
 12. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  silurus

  1. Kevered a szabadságot és az anarchiát. Meglehet, hogy az USA szabad ország, de ha ott törvénybe ütközőt csinálsz, lecsuknak, mint a szél, adott esetben és államban még ki is végeznek.
  Ez a fórum ugyanez, csak kicsiben: vannak írott és íratlan szabályok, ha nem tartod be őket, egy ideig rád szólnak, aztán kimoderálnak. Ha ebből sem tanulsz, kivágnak, mint macskát...
  Nem igazán értem tehát a problémádat: molni értelmes srác, sőt, ő az egyik, aki nem csak dumál, de tudás is van mögötte (bár ő sem tud mindent természetesen, igaz, ilyen nem is állított soha), ellenben a stílusa gyomorforgató - még akkor is, ha némelyik <del>retardálton</del> akarom mondani szellemileg tökéletesen leárnyékolt, de ellenben marha nagy pofájú hozzászólón teljes joggal készül ki. Viszont ez sem ok a kocsmai stílusra.

  2. A HTKA moderátorai a saját szabályaik alapján moderálnak és bannolnak: ez az ő oldaluk, ők tartanak rendet. (Panasszal élni a Sóhivatalban lehet.) Ha hozzá akarsz szólni, az ő szabályaik szerint játszol. Ha nem tetszenek a szabályaik, odébbállsz - vagy kivágnak. Ez a szabadság: választhatsz, dönthetsz.
   
 13. dudi

  dudi Well-Known Member

  GrGLy

  Ki írta a fórumszabályzatot?Ha egy kicsit politizálni akarok(amitől egyébként hányok)akkor azt mondanám,hogy ti vagytok egy személyben a törvényhozók,a végrehajtók és a bírók is(Dereddnek sincs ekkora hatalma pedig ő nem szarral gurít!!! :D ) .
   
 14. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az eredetit nem tudom ki írta, a most aktuális verziót Jeno frissítette a hatályos törvények figyelembe vételével együtt a Block 5 bevezetésekor. Bármilyen meglepő, én, mint a fórum tulajdonképpen egyetlen moderátora, nem vettem részt a fórumszabályzat alakításában.
   
 15. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Ha nem gond, átpakoltam ide a témát, ne offoljuk szét az orosz topikot.
   
 16. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Nem kívánok panasszal élni a döntésed kapcsán, de figyelmeztetlek: ismerem a jogaimat, még egy ilyen és felnyomlak a Sóhivatalban! ;) :D :D :D
   
 17. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Tessék csak, a Sóhivatal a markunkban van :p
   
 18. silurusglanis

  silurusglanis Well-Known Member

  @cinikus
  Kedves Cinikus!

  Nem keverem. Én a másik vélemény elfogadásáról beszéltem. Én elfogadom azt a véleményt, hogy egy robbantás Istennek tetsző dolog, ettől függetlenül ha tehetem megakadályozom. De nem kezdem el szapulni. Ha -random arab név- így gondolta, hát legyen meg hitében. A puszta meggyőződéssel nincs bajom, nem a cselekménnyel. Nagy kettő.

  A másik meg mikor elfogadom a véleményt, de az ellen is tenni próbálok- na ez az, amit nem álszenteskedve, valami/valaki védelmének kikiáltva teszek, hanem felvállalom.
   
 19. cinikus

  cinikus Well-Known Member

  Affrancba! :D
   
 20. GrGLy

  GrGLy Active Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Az NSA kismiska a mi hálózatunkhoz képest :D Még a megfigyelő embereket megfigyelő embereink is meg vannak figyelve.
   

Ezen oldal megosztása