1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Anno a sodronylakatom zára szétesett és zuhogó esőben tartottam az Alléba. Gyorsan kellett egy lánc. Bementem az első bringaboltba, amit találtam. Csak ez az egy volt. Azóta is ezt használom. Ha csak önmagában ez van benne nem is baj, legalább a hátamon tartja a hátizsákot. Azért bevásárlással és minden mással együtt már érezni azt, hogy ott van. Viszont a bringát nem is vitték el eddig.
   
 2. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Facebook csoportból: 2500 éves haditengerészeti történet egy fényképen, a görög haditengerészet fregattja a Salamis és egy Triérész.

  [​IMG]
  [​IMG]
   
 3. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  Liftről készült kép az egyik brit horodozó régi fajta, kétszintes hangárfedélzetéről. :D

   
 4. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  A Trierész ha jól emlékszem Olympias néven fut és valahol Athénban megtekinthető.

  Kísérleti régészet/kutatás céllal épült, nincsen fejemben a részletek de önkéntes evezőkkel nagyon érdekes dolgokra jöttek rá az elérhető / fenntartható sebességgel és hatótávval kapcsolatban.

  Vicces módon az utóbbit a szalitott ivóvíz készletek korlátozták, az evezősök ugyanis iszonyat mennyiséget megittak / kiizzadtak, és helyigenye miatt nem is volt egyszerű tárolni a viszonylag kis méretű hajókon , legkésőbb max 2-3 naponta ki kellet kötniük feltölteni a készleteket.

  http://www.triremetrust.org.uk/
   
 5. alali77

  alali77 Well-Known Member

  blitzkrieg, fip7 and notaricon like this.
 6. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 7. notaricon

  notaricon Well-Known Member

  [​IMG]

  Ko-Hyoteki-class Japanese midget submarine I-19 on Albuquerque streets. (Jan.1943,New Mexico - USA)
   
  blitzkrieg and arbalest like this.
 8. nyugger

  nyugger Well-Known Member

  Pár évvel ezelőtt mentem vissza Veszprémbe nagyanyámmal Pestről és pár oxidált állampolgár Fehérvár szélén úgy gondolta vicces dolog bedobálni az ökölnyi bazaltdarabokat a vonat ablakán. Na én akkor éppen békésen néztem a SW negyedik részét mikor a fejem mellett fél méterre paff elszállt egy fennt említett bazaltdarab és a fülke másik oldaláról pattant vissza. Még szerencse, hogy le volt húzva az ablak és nem küldte tele az arcunkat üvegszilánkokkal. Persze egyből szóltunk a kalauznak aki fel is vett jegyzőkönyvet az esetről de mind tudtuk, hogy úgyse fogják megtalálni a dobálókat.
  Ha nem lettem volna annyira szívbajos vagy akármelyikünk megsérült volna (egy rosszul érkező kő engem is kiüthet, hát még mit csinálna egy 70 éven felüli emberrel) akkor sicher, hogy valahogy visszamentem volna és minimum a delikvens hátába állítottam volna a követ terápiás jelleggel. Az a baj az ilyenekkel, hogy hiába magyarázod el neki szép szóval, hogy hülyegyerek ne dobáld a vonatot/lézerezd a pilótát mert még valaki megsérül, nem jut el a két megmaradt agysejtjéig ez az információ és csakazértis tovább csinálja.
   
 9. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member  Érdekes gondolatok is vannak a modern konfliktusok mögötti PTSD és öngyilkosságnak. A Vh-k után hazamentek és úgy érezhették, hogy hozzájárultak valamihez, a világ jobb lett, stb.

  Mi van Vietnám óta sokszor? Ott vannak, szopnak, szörnyűségek, hazajönnek és semmi nem változik. Így tényleg nehéz értelmet találni az egészben.
   
 10. beta

  beta Well-Known Member

 11. notaricon

  notaricon Well-Known Member

 12. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Elhunyt Stan Lee,hulk árva lett,és még sok szuperhős.
  :(
   
  fip7, fishbed, notaricon and 2 others like this.
 13. vilmoci

  vilmoci Well-Known Member

  Hogyne volna kötelező. Épp ez a baj, hogy a fattyak úgy szórják a kerékpárút táblákat a legszarabb ösvényekre is, mint hülyegyerek a lisztet...
  Onnét meg, ha nem akarsz megdögleni, vagy többet szerelni, mint amennyit közlekedsz, akkor szabálysértésre kell vetemedj... Aztán meg ledudálnak az autósok (részben joggal, részben meg, mert imádnak önjelölt dredd-bírót játszani :D), mert ugye ott a kerékpárút...
  Szó van róla, hogy majd alkalomadtán, ha változik a KRESz, akkor talán megengedik, hogy adott esetben az (egyes „kerékpárutakhoz” képest tükörsima) aszfaltot is használhatod belátásod szerint, de ez nem biztos, hogy ennek az Istennek az idejében még bekövetkezik.
   
 14. arbalest

  arbalest Well-Known Member

  RIP! :(
   
 15. arbalest

  arbalest Well-Known Member

 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Lehet nem szeretni a képregény filmeket, de kevés ember hagyott ekkora nyomot a filmiparban, mint az ő "gyermekei".
   
 17. Groove

  Groove Member

 18. Tcat

  Tcat Well-Known Member Szerkesztőségi tag Moderátor

  Eközben Kaliforniában - ahol most megint marha nagy tüzek tombolnak.

   
  blitzkrieg and fishbed like this.
 19. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

   
  fishbed, Tcat and notaricon like this.
 20. notaricon

  notaricon Well-Known Member

Ezen oldal megosztása