1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Mert egy konzumidióta :D?
   
  wolfram likes this.
 2. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Erre ment a like. Amúgy meg kabbe! :mad::hadonaszos:
   
  zsolti likes this.
 3. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  :p
   
  wolfram likes this.
 4. Fade

  Fade Well-Known Member

  A próbálunk írni és néha hülyeséget sikerül, meg a hazudozunk összevissza közt nagy difi van.
   
 5. megazez

  megazez Well-Known Member

  1x volt ájfonom kb 4 hónapig mire sikerült elpasszolnom, hát attól a telefontól az isten mentsen mindenkit, olyan körülményes kütyüt még életemben nem fogtam, a frissítések, a zenék, a safari (ami egy kib@szott böngésző és ha valami baj van akkor csak úgy indul el ha a telefont resetelem...) rengeteg probléma volt vele.
   
 6. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az index is a saját szájíze/megrendelő elvárásai szerint hazudozik össze vissza. Egy jottányival sem jobb mint a lakájmédia.
  Semmivel!
   
 7. Dactilus

  Dactilus Active Member

  Sziasztok!
  Lehet rossz helyre írok, légy szíves ne kövezzetek meg nagyon. Olyan kérdésem lenne, hogy a Honvédségben a tartalékosok rendfokozatai mi alapján differenciálódnak? Sehol sem találtam róla épkézláb információt. Hogyan történik a beosztás, illetve alapkiképzés után mindenki egy bizonyos rendfokozattal kezd (legénységi) vagy hogyan?
   
 8. wolfram

  wolfram Well-Known Member

  Az ájfonokat önmagukban csak erősen túlárazott, bár néha valóban innovatív divattelóknak tartom, de az Apple egyre tahóbb és arrogánsabb üzletpolitikájától (iSheep-ek kinevelése és a korábbi professzionális, vagy egyáltalán csak kicsit is tudatosabb felhasználók telibeszarása) már erősen hányingerem van...
   
  svajcibeka likes this.
 9. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Az Apple nagy ötlettel állt elő, korszakalkotó volt a "SMART" teló mint ötlet. Egy telefon ami nem csak praktikusan kicsi, lehet rajta telefonálni, sms-t foadni/küldeni, meg felkelt reggel, ahogy előtte ennyi volt egy jó telefon ismérve, hanem társ is, ha kell közösségi élet felület, böngésző a neten, gps és térkép, videó, fényképezőgép és kamera egyben etc.

  Ezt adták ők, high tech minőségben, és prémium árazással, nem kis részben eladva ezzel együtt párhuzamosan egy az elithez tartozó életérzést, így jól megfűszerezve, az EGO-t hízlalva.

  Státusz szimbólum lett, a nagyvárosi nagymenő/sikeres és progresszív haladó világpolgár egyik jelképe ( a BMW -s kulcs mellett).

  A gond csak annyi, hogy a sok kici kínai és dél koreai ma már tudja legalább azt a minőséget, fél áron hozni. Ők is gyártanak prémium kategóriát, s azzal is lehet villantani. Aki nem teljesen márka fanatikus, számít neki az ár/érték arány, az elkezdett átnyergelni az ázsiai csodákra.

  Én ennyit látok bele.
   
 10. wolfram

  wolfram Well-Known Member


  A telefonok csak egy dolog. De valaha volt az Apple-nek egy Xserve nevű termékvonala is. Valaha a Mac-ek kvázi iparági sztenderdnek számítottak a DTP-világban. Most meg... Csak a kinézet, meg minél vékonyabb legyen, de a nagyfelbontású (retina, hogy vakuljon a paraszt...) kijelzőt alig bírja meghajtani a mögötte lévő silány teljesítményű vas... Teljesen látványpékség divatcéggé váltak.
   
  arcas, ozymandias and svajcibeka like this.
 11. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Szomorú amúgy, mert az ötlet nagyon nagy volt amit még a Steve Jobs éra alatt összehoztak. Én úgy tudom néhány kollégámtól, akik apple userek(nekem semmi közöm nem volt hozzá soha), hogy nagyon innovatív a cég szoftveres vonala is, praktikus felhő alapú cuccaik vannak, összedolgozik minden mindennel, nem nagyon van jelen vírus, nem igen ismert a lassulás, fagyás etc.

  Szóval nagyon jó alapokról kezdték, szuper ötletekkel, csak hát a kis szorgos ázsiaiak nem voltak restek kitanulni az ipart, és megint az ár/érték aránnyal a végén úgy néz ki, viszik a piacot, nem csak teló vonalon(Samsung, Huawei, etc.), de egyre inkább tablet, notebook, netbook vonalon is ott vannak (Lenovo, Acer, etc.)
   
 12. megazez

  megazez Well-Known Member


  Érdekes, amúgy a fickó tényleg nagy apple felhasználó.
   
 13. Fennek

  Fennek Well-Known Member

  Kivéve ha az Apple egy patchel lassítja be a régi készüléket.

  A Lenovo az konkrétan felvásárolta az IBM notebook üzletágát, így sikerült hirtelen berobbannia a piacra.

  Engem leginkább a memória szivatás idegesít. 2 telefont és 2 tabletet csak azért kellett lecserélni, mert a beépített ram már olyan kevés volt, hogy épp hogy az android elfért rajta. A mostani tabletre is már csak kb 3 játék fér rá. Persze a piacon nem nagyon van 128+ ramos tablet, pedig simán adhatnák akár 512+-al is. Persze akkor csak 4 évente cserélné le az ember az meg nekik nem buli. 2018 végén is tele a piac 16/32 GB ramos tipusokkal, a 64-esek is szinte mind 100 000 pénz fölött vannak.
  A másik vicc az a telefon árazás. 250-400 000 ft egy új top mobil. Hát azért már ROG notebookot kapok.
   
  ozymandias, fip7, svajcibeka and 2 others like this.
 14. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Én úgy 10 éve használok szifont, baromi jó, stabil készülékek a mai napig, az iOS ami a magja a rendszernek továbbra is gyors, igényes, igazából az adja el az egészet, mert elsőrangú hardvert bárki vehet a piacról és belepakolhatja egy telefonba, a szoftvert tökéletesre csiszolni viszont nem csak pénz kérdése, hanem időé és tehetségé is.
  Igazából akkor kezd durva lenni a rendszerük, amikor több apple cuccod is van már, mert nagyon, nagyon szépen és zökkenőmentesen együtt dolgoznak, valódi intergráció van, nem csak feature szinten.

  Viszont az látható, hogy már lelassult a fejlődés, nincsenek már értelmesnek, kiugrónak számító új ötletek (értelmetlen feauture persze garmadával, mert valamit azért fel kell mutatni) Mivel a korábbi 2 éves termékciklusuk 1 év lett, így már nehezebben van meg az a hűha érzés amit régebben két generáció között éreztél. Eleve nagyon erős processzorok, jó minőségű kamerák vannak már, a 2-3 évvel korábbi telefon is vígan elviszi az új feature listát, így a kicsit gyorsabb, kicsit jobb kép nem igazán mozgat meg.

  Az ár/érték aránya az kínaiaknak tényleg nagyon jó (egyelőre - amíg be nem törtek eléggé a piacra, mert az elején szinte 0 haszonnal vagy akár veszteséggel is adták a cuccaikat), ha ezt nézem verhetetlenek. A minőség, hát, az azért már felemás, egynémely komponens azért hagy maga után kivánni valót, de hát valamin spórolni kell.

  A smartphone piacot viszont nemigen viszik, maximum volumenben, a piac ettől még az apple kezében van szinte teljesen, konkrétan a smartphone piac profitjának kb. a 98%-a az applehöz megy... a többiek hiába adnak egy nagy volument (van ugye rengeteg olcsó, gyenge droidos teló is), ha azokon a készülékeken minimális a profit, vagy éppen veszteséges a buli (lsd. betörő kínaiak, lemorzsolódó droidos gyártók mint a HTC).

  Tabletben továbbra is nagyon nehéz valami komoly kihívót állítani a (most ráadásul jóárasított) iPadeknek. Ár / érték arányban is. Hasonlóan a telókhoz, a hardwareben még csak-csak odateszik magukat, a szoftverrel viszont nem tudnak versenyezni. Az elképesztően béna szoftverű Win alapú Lenovo tabletemhez képest megváltás volt az iPad, többek között ezért sem nagyon hiszen az MS hasonló termékvonalában. Droid alapú tabletet nem használatam, de azért elgondolkodtató hogy a kőkemény applehater hardcore fandroidok is többnyire azt mondják, hogy khhm, oké, a tabletben nehéz az iPad ellen érvet felhozni..

  Az én meglátásom inkább a magyar közösségi média legirritálóbb médiabohóca, aki igyekszik meglovagolni a "csalódtam az appleben" vonatot amit külföldi youtuberek már előtte elkezdtek nyomatni, így hát gyorsan meglovagolja ő is. Clickbait.. tény hogy az árazással az utóbbi időben nagyon elszálltak. A cucc viszont továbbra is jó. Gondolom látják a számokat, amiben valószínűleg az van amit én is érzek hogy egyre ritkábban váltanak az emberek telefont, a pénz egyre inkább a zene, app, cloud szolgáltatásokból jön, úgyhogy ha kevesebb készülékváltás megy, akkor ott esetleg magasabb lesz az egységár. Végülis amíg az emberek kifizetik, miért ne. Korábban is drága volt ha közvetlenül vetted meg, de a killer üzleti konstrució az, hogy leszerződtek a nagy mobilszolgáltatókkal, és egy komolyabb előfizetéses csomag mellé jó áron utánadobták. Az USA-ban, a fő piacukon biztos, ha jól emlékszem évekig a standard csomag ajánlat egy 50 USD-s full korlátlan (értsd - internet is korlátlan) előfizu + 2 év hűség mellett valami 200 USD-ért megkaptad. Ami ott zsebpénz, de itt sem sok.
   
  Nagy Csaba and zsolti like this.
 15. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Azért a videóban néha a szezont keveri a fazonnal a kedves blogger.
  1. Abban tényleg igaza van, hogy az Apple termékek nevetségesen túlárazott készülékek ahhoz képest, amit tudnak. (Ehhez képest érdekes, hogy magukat mennyire intelligensnek tartó emberek használják őket. Nálam ellentmond az intelligenciának, hogy túlárazott cuccot vegyek...)
  2. Mivel nem vagyok felhasználó - soha nem volt ilyen cuccom, nem is lesz, kb. 10 másodpercig volt 1 db iPhone a kezemben, soha semmi más kapcsolatom nem volt egy almás termékkel sem - ezért nem tudom, hogy mennyire megbízható az n+1 szolgáltatás és maga a vas. Amit a Neten látok és itt felsoroltak az elborzasztó. Alap funkciók nem működnek....?
  3. Az viszont nevetséges, hogy forradalmi újítás vár el a kedves YT blogger. Árulja már el nekem valaki, hogy mi a f*szt lehet még forradalmasítani...?
  4. Jobb kamerát nem lehet beletenni egy ponton túl, mert ahhoz objektív kéne. Az első iPhone egybegyúrta a telefont és a számítógépet úgy és a digi kamerát úgy, hogy működött. Ez volt a nagy ötlet. De ezen túl nekem pl. annyiban tér el egyik okosteló a másiktól, hogy gyorsabb, nagyobba kijelző és mennyi ideig bírja. Ennyi. Amire az átlagemberek használják a telót, azt mind tudja, csak egyre könnyebb fényképezni és videózni velük, ameddig nem akarsz zoomolni. Meg gyorsabban működnek, de egy 5 évvel ezelőtti telóval is pont azt csinálod, mint a maival... Nem mondott egy példát sem arra, hogy más cég milyen forradalmi újítást hozott bármelyik más okosteló gyártó...
   
 16. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  A Lenovoról tudok, tudtam.
  A patch meg, hát, ilyen ez a popszakma. Nagyon nem korrekt, de szerintem nem ők az egyetlenek, legalább is meg lennék lepve ha más nem csinálna hasonlót...
   
 17. haubagoi

  haubagoi Well-Known Member

  Ejnye már kollegák :) Jött itt egy kérdés, erre ti meg csak az iPhone-okról diskuráltok, egy katonai oldalon :D


   
  Dactilus likes this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 19. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  Részben és áttételesen ebből él jobbára, ha jól tudom, így számára az a fontos, hogy minél többen kövessék és nézzék. Azt pedig mind tudjuk, hogy a "nagyottmondás", csúsztatás, "énmegmondomatutit" jobban eladható, mint a részlehajlás nélküli informálás és a tényszerűség. Médiapiaci cápa, de azt meg kell adni neki, hogy amit csinál azt jól csinálja, hiszen őt, és nem a 12 pont egy tucat hasonló videót linkelte be megazez ...

  Pro és kontra vannak érvek. Azt nem lehet elvitatni, hogy az Apple cuccok vajsimán szoktak együttműködni egymással. Ez pedig valahol csak álom az android / windows / linux világban. Aki csak használni szeretné a cuccot, és nem akar küzdeni a problémákkal, annak ideális választás. Ha megengedheti magának...

  Innentől én nem intelligenciához, hanem pénzügyi helyzethez kötném a felhasználói csoportját. Hogy drágák a termékeik?
  Az Apple egy nyereségorientált cég, amely mostanság évente 60 milliárd dolláros nyereséget produkál. Más szóval rohadt jól csinálják...

  Egyfelől az alap Apple felhasználó sem sűrűn fog androidos telefont a kezébe, és az átlagos AirMac felhasználó se fog Windowsos laptopra váltani. Ő is megvan a saját belakott környezetében, és nagy általánosságban köszöni szépen, jól elvan ebben a milliőben.

  Másfelől ha nem használsz Apple termékeket, akkor nehéz megértened is, hogy miért lesz valaki Apple-fan. Engem se lehetne éppenséggel Apple-fannak nevezni, de ettől még volt dolgom Mac-ekkel, iPhone-okkal, és az erényeiket is láttam, nem csak a nyűgjeiket. Ilyenkor tényleg azt kell látni, hogy a felhasználó mit tapasztal. Ha hozzá vagy szokva a Windowsos vagy Linuxos környezethez, megszokott eljárásokhoz, akkor nyilván a hiányosságokat veted fel.

  Hogy egy példával éljek: kolléga most cserélte le a hetes szifonját XR-re. Az átbútorozás bruttó 5 perc volt. Kicsit csalódottan meg is jegyezte, hogy gyakorlatilag minden ugyan olyan, mint az előző telefonján, csak ennek nincs betörve a kijelzője. Igen, androidon se bonyolult az átbutorozás, de azért az ikonok elhelyezésével, a nyitóképernyő beállításaival, stb. el lehet lenni legalább egy fél órát, ha a telefon kevésbé partner, talán többet is. Itt viszont ilyesmiről nincs szó...

  Ez az, amit minden technológia esetében a gyártók folyamatosan kutatnak-keresnek. Hogy autós példával éljek, egy időben az egyterűek, majd később a crossoverek, SUV-ok tarolták le a piacokat, semmi forradalmit nem csináltak, csak olyan járművet nyújtottak a vásárlóknak, amilyenre úgy érezték, hogy vágytak.

  A mobiltelefonoknál is ez megy. Egy időben a VR-t hitték a mobilok nagy következő dobásának. Oszt ez a szál jól elsikkadt. A PC-ként való használat a következő dolog, ami akár még valóban működhet is. Ha elég bika hardver van a telefonban és elég jól megcsinálják mögé a szoftveres környezetet. Ez az, ahova szerintem az Apple nem merészkedik, mert a Mac / AirMac piacát veszélyeztetheti vele. Bár lehet, hogy 5 év múlva aztán mégis meglépi...

  Az elkényeztetett felhasználókat addig is mindig buzzwordokkel kell traktálni, manapság ez az AI (vagy magyarul ugye MI). Nincs jelenleg olyan hű, de nagy hatása, de ha a felhasználó azt hiszi, hogy egy mesterséges intelligencia dolgozik alá, akkor az jó lesz az adott telefon megítélésének. A manapság egyre debilebb szinten folyó kamera-verseny ugyanez pepitában. Csak hogy egy picit visszanyúljak, ez is olyan dolog, amit az Apple anno nagyon jól megérzett, és hosszú ideig a szifonok etalonok voltak a kamerák terén. Ma sem rosszak, de itt-ott már bizony az androidos telefonok utólérték, talán jobbak is nála.

  A jobb kamerára jelenleg az a megoldás, hogy a minél több, eltérő célú optikát raksz a telefonba. Így lassan a rovarszemű telefonok lesznek, de ha ez az ára annak, hogy jobb képeket tudj vele csinálni, hát legyen. Érdemes megjegyezni, hogy hajdan a Nokia Lumia 1020, zseniális kamerával, de hulladék OS-el. Mégse hozzák (legalábbis még) vissza ezt a megközelítést, mert közben a felhasználóknak a megjelenés is fontos, és azért a nagy optikai rendszer ilyen téren komoly problémákat jelenthet. Bár a notch-os telefonok után inkább én nem szólok már semmit... :p
   
 20. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Ha valakit a matek is érdekelné, hogy a sznob különcökön, hogy él meg egy cég, csak a Cash/sh, ROA, Profit Margin rátákat figyeljétek:
  https://finviz.com/quote.ashx?t=AAPL
   

Ezen oldal megosztása