1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Pontosan azért nem zavar, mert békés ember vagyok. Ha ő ettől érzi a pöcsét nagyobbnak... Ezzel csak saját ostobaságát kürtölte világgá. Legalább tudom, hogy kin lehet röhögni...
  Vannak szép nagy hegyeik, megmutathatta volna, hogy "ezek már a mieinek", erre eljön egy erős túlzással dombságba jazkarizni. A nettó szellemi nívótlanság magasiskolája.

  A sok turbó még örülhet is itthon, hogy lám kiderült, ennyire ostobák ezek. XD
   
  blitzkrieg and Nagy Csaba like this.
 2. papajoe

  papajoe Well-Known Member

  Vazze,mekkora flesh!

   
  Luthero, Tcat and molnibalage like this.
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  So ture...

  [​IMG]
   
  arcas, fip7, blitzkrieg and 7 others like this.
 4. A zenehallgatási szokások is megváltoztak. Tegye fel pl a kezét az aki csak úgy zenét szokott hallgatni! Én igen, persze buszon/vonaton megy az mp3 fülessel telóról de otthon kifejezetten szeretek kényelmesen elhelyezkedni a kanapén/ágyon és élvezni a zenét, átélni az érzéseket amiket kelt bennem. Ehhez kell a minőség is, amiben a bakelit messze a legjobb és az is marad valószínűleg.
  Persze lehet hogy én vagyok ilyen elszabott de azt vettem észre hogy a legtöbb embernek a zene csak egy háttérzaj a mindennapi rohanásban. és én ezt nagyon nem tudom megérteni.
   
 5. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Ahoz zene is kell.Hobot vagy a Carnina Buranat nem lehet háttérzajként hallgatni,mert magávalragad.De amit ma zenének neveznek,számomra sokszor még háttérzajnak is kellemetlen
   
  gergo55 likes this.
 6. Celebra

  Celebra Well-Known Member

  Probléma az,hogy ez nagyon sok,vagy inkább az ohlá többségnek ez egy nagyon is magátol érthető politikai üzenet,amivel egyetért.
   
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

 8. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Ezért gyűlölöm a Youtube-ot, s amit lehet megveszek normális hanghordozón ( CD vagy bakelit)
  A tubust csak keresésre használom, ha hallok vagy látok valami újat, azt ezzel pontosítom. Még a kocsimban is CD-t hallgatok :)
   
  rejsz felügyelő likes this.
 9. Roni

  Roni Well-Known Member


  Nem értem mit lovagol a Kanadai versenyző azon hogy az orosznak sokkal nagyobb volt a karja .
  Ott volt a Brazil versenyző Marcio Barboza neki is jóval nagyobb volt a karja mégis lenyomta Devon

  [​IMG]
   
 10. misinator

  misinator Well-Known Member

  Szokták mondani, hogy az észt osztották el a legigazságosabban a Földön, mert még senki nem panaszkodott arra, hogy neki kevés lenne az esze.

  Nahát én szoktam hiányolni, mert ha jobb matematikai, műszaki, üzleti stb.készségem, érzékem lenne alapból, akkor nem ott tartanék, ahol.:(
  Nincs mit szépíteni rajta, én gyakorlatilag elakadtam a geometriánál.:confused: (Lásd a zseniális ábrát)
  De a valamicske geometriai készségemet használni próbálva legalább próbáltam kihozni - a rászánt pénzügyi kereten belül - a legjobbat a hobbimban; a témában (is) való tudatlanságomnak "köszönhetően" kipróbálni azt, ami eszébe sem jut(hat) annak, aki ért hozzá, s kikerülni mindazt, amihez pont a tudás miatt (igen kevés kivétellel) szinte minden hozzáértő ragaszkodik...(összehajtogatás)

  ...nem gondolom, hogy nagyon feltűnt volna a Tisztelt Társaságnak a fórumon a hiányom szeptember vége óta. Az aktív részvétel hanyagolásának több oka is volt (Nem, nem voltam kitiltva, se megfenyegetve:)), az egyik oka volt a már mindjárt (régebben már említett) ismertetésre kerülő szöszmötölésem.
  Bár nem voltak hozzászólásaim, de szőrmentén követtem a fórumot; a biztpol. topikokat mindenképpen szorgosan követtem (Üdv Mackensen!:D), vagy pl. a technikai topikokban vártam, hogy az oroszok végre hajlandóak lesznek e megfelelni Roni követelményrendszerének!:)

  Nekem meg a legolcsóbban törekedni az életszerű hangzást (Nem élethű!; az nem fog sikerülni sztereo rendszerrel...) biztosító hangsugárzóval való foglalatosság jutott.:mad:

  A hangsugárzás témájában olyan vagyok, mint Dulifuli a Huikék törpikékben:
  - Ki nem állhatom a zárt hangdobozok dobozhangját!:hadonaszos: (hangdoboz; népies nevén hangfal, úgymint elsütőbillentyű - ravasz, lövedék - golyó!:mad:)
  - Ki nem állhatom a bass-reflex hangsugárzók hangját/frekvencia jelleggörbéjét (kivéve, ha egy házibuliban, egy-két feles után, pont valamelyik számomra kedvenc italodisco számon csillogtatja az "egyhangjegyes basszus" képességét:rolleyes:
  - Végképp ki nem állhatom a subládák hangképét - remélem a feltalálójuk már a kardjába dőlt - meg még nyócszor':hadonaszos:

  Úgyhogy maradnának a tölcsérsugárzók - ha a kompromisszum nélküli megfelelő mély-átvitel - hajtogatás nélkül(!!!) nem járna khm. túl nagy méretekkel; csak egy pár link:):
  http://www.romythecat.com/Forums/PrintPost.aspx?PostID=10437
  https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-a0e0297cb7dc984e3a425ad6b996221b-c
  https://www.stereo.net.au/forums/uploads/monthly_03_2015/post-109524-0-04556100-1427244512.jpg
  https://community.klipsch.com/uploads/monthly_10_2013/post-23736-1381986117235.jpg
  http://romythecat.com/Site_Images/Klaus_Midbass_Horn.jpg
  https://blog.sciencemuseum.org.uk/wp-content/uploads/2014/04/ISOPS_Blog_Image_5_Blythe_Hse_Test1.jpg
  http://www.asiansunday.co.uk/wp-con...ntial-Horn-demonstrated-©-Science-Museum.jpeg

  Mondjuk itt az elektromos energia átalakítása hangenergiává - tudomásom szerint - nem is 0.5-1%, mint a zárt hangdobozoknál, hanem 10-20%...

  Úgyhogy maradnak a Transmission Line (innentől TL) hangsugárzók (tappered line, flared line, straight line), TQWT-k, MLTL-ek, Voigt Pipe-ok, folded horn-ok, loaded horn-ok, stb. (A google képkereső a barátod!;)) mindenféle hibridjei - ha minden igaz, elvileg nagyjából a zárt hangdobozok hatásfokának duplájával...és...
  ...és jellegzetesen lélegző hangjukkal!!!

  Hatásfok: Tény és való, hogy az előző és a mostani TL-szerű tákolmányom is egy 80-as évek elején gyártott 2 X 35 Watt teljesítményű erősítő fél hangerőre állításával némán tátogó hallá alakítja az esetleg nemtetszését kifejező :hadonaszos: páromat!
  1000 Ft-ért vettem...mármint az erősítőt: http://hangzasvilag.hu/dansk-3ft3535-receiver/

  Tákolmány, merthogy én csak egy hályogkovács vagyok a témában, s egy nyugdíjas budapesti elektro/akusztikai mérnök a végtelenül türelmes"konzulensem", akire nem mindig hallgatok, aztán utána írja privátban, hogy de jó, hogy mentem a fejem után; utána már ő is kipróbálta:eek:, megmérte:eek:, mert neki amúgy tiltja a vallá...ööö...tudása:).
  S tákolmány, mert olcsó hangszórókat használok. Na, s ki mérte meg őket? Na?
  Neeem, nem az angolok, nem a németek, hanem az oroszok!o_O
  http://www.автозвук.рф/az/2018/11/komponentnaya-akustika-pioneer-ts-a1600c.htm

  Mielőtt bárki megkérdezné, hogy miért nincsenek ezek az egzotikus akusztikai foglalatok elterjedve, leírom: Egyéb, a működési elvből fakadó és nehezen mérsékelhető anomáliák mellett van egy szinte megoldhatatlan műszaki paraméter:
  A feleségfaktor!:eek::mad::hadonaszos:

  A mostani projekt - amiben mégiscsak követtem el szerelhetőséget könnyítő konstrukciós hibát:mad: - ismertetése itt kezdődik (rendőrségi oldalnézeti fotókkal):

  (Ez nem a HTÖ, teljesen megértem, ha csak egyszer átgörgetitek és törlitek a memóból;))
  http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=164&start=830

  Az előzőnél a nagy áttörés - mindenki lebeszélt a kipróbálásáról:
  (Remélem látszani fognak a képek, különben szétvet az ideg!)
  [​IMG]
  Ami után így szerepelt további fejlesztés előtt, összességében milliós cuccokkal összevetve:
  http://diyaudio.hu/forum/viewtopic.php?f=22&t=164&start=780

  Annak a végső finomítása:
  [​IMG]
  Átmenetileg így nézett ki:
  [​IMG]
  S így néz ki a mostani:
  [​IMG]
  [​IMG]

  Köszönöm a türelmet!
   
  wolfram, Tcat, Nemerson and 3 others like this.
 11. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  A dátum választás félreérthető lehet, viszont azt is bele lehet látni, hogy a nagy ünnep ellenére is inkább Magyarországon töltötte a hosszúhétvégéjét. :)
   
 12. blitzkrieg

  blitzkrieg Well-Known Member

  Ja-ja üzenetérték. Leszarta az ünnepet és inkább Magyarországon kirándult egyet. :)
  Egyébként én is nagyon sok román nemzetiségű turistát láttam a Budai várban "ünnepelni" december elsején, még Bukaresti rendszámú buszokon is érkeztek.
   
 13. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Van itt valaki aki ért a darukhoz? Lenne pár kérdésem, ha van.
   
 14. misinator

  misinator Well-Known Member

  Talán Papajoe? (Fejvakarás...)

  Van egy Mobildaru blog, csak 2011-től nem aktív...
  Anno a srác még az én felsőzsolcai árvíz utáni autódarus beszámolómat is leközölte.

  https://autodarublog.blog.hu/
  Próbáld meg, hátha működik még a kontaktja.
   
 15. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Nekem csarnoki futódaruhoz (csarnokban 5 emelet magasban vannak a cuccaink) van/volt jogsim, több 100 órás tapasztalatom, de egészen 40 tonnás méretig. Mi a kérdés vagy először is milyen típusu daruval kapcsolatban van kérdésed?
   
 16. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Lánctalpas vagy útdarukkal kapcsolatban lenne kérdésem. Rendelkeznek ezek bármilyen érzékelővel, amik lehatárolják az emelést vagy torony forgatását a gép beállítás, a talpakon mért (?) erők és nyomatékok alapján? Vagy a daruhoz tartozó nomogramok alapján minden a kezelő felelőssége?

  A net teli van darus balesetekkel, borulásokkal. Ezeket úgy hozzák össze, hogy nincs szenzor és áthágják az üzemeltetési utasításokat és/vagy az elkészült emelési tervekre - már, ha voltak ilyenek - tojtak magasról?
   
  misinator and blitzkrieg like this.
 17. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Kezelői hiba/túlvállalás az esetek 99%. Van szenzor, csak kikapcsolják, mert az esetek nagy százalékában sokkal hatékonyabban/gyorsabban/termelékenyebben lehet dolgozni nélküle, csak ha benézel valamit, ott már akkor nem fogja a kezed semmi segítség.
   
  misinator and blitzkrieg like this.
 18. papajoe

  papajoe Well-Known Member


  Persze,rendelkeznek,már a 80' évekbeli teleszkópos rakodógépekben(JCB) is volt kereszt vízi mérték,amiben a buborék állásából látta a pilóta,hogy meddig billenhet a gép,már akkor bolt egy kereszt irányú ledsor is a bubi mellett,a műszerfalon,és egy kis sípoló duda,ami együtt mozgott a bubival,és sípolt is a pilótának,hogy Jóska b+,pofára fogsz esni,mit a lekváros kenyér.:D
  A zakó 99.99%-ban pilóta hiba,a daruk sokkal komolyabb tapasztalatot igényelnek,ott szinte mindig az a gond,hogy felemeli a terhet,majd elkezd fordulni vele,sípol,villog minden,már egy talpaló a levegőben,de a pilóta jobban tudja,a fordulással kikerül a teher a tömegközéppontból,és az eredmény a videókon látható.
  Nem ritkán megsüllyed a talaj a talpaló alatt,a manőver közben,amitől szintén kikerül a tömegközéppontból a teher,és zakó.
  Ritkán anyag fáradás,műszaki hiba,elmulasztott ellenőrzés,teszt az oka,ill. a nem megfelelő teherbírású kötelek,karabínerek,egyéb függesztő elemek.
  A mobil daruzás,és a gréderezés a szakma csúcsa egyébként,mind fizuban,mint szakmai körökben.
  A harmadik világbeli,és a "fejlődő országokbeli" eszközök állapota meg önmagáért beszél,gondolom nem ezekre kérdeztél.
   
  Tcat, dragonette, misinator and 4 others like this.
 19. zsolti

  zsolti Well-Known Member

  Így igaz, sajnos kezelői hiba szinte minden, duda kürt fütty, megáll, majd "jóska" jobban tudja, kikapcs, átfordul bár oda nem talpalt csak elfelejtette, aztán rotty.
   
  molnibalage likes this.
 20. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Részben értek vele egyet (amit a srácok itt fent leírtak), mert a darukezelő nem mindíg magától hülye. Néha utasításra (ha nem elég tökös), néha pedig, s ez különösen igaz a kültéri darukra, egyszerűen az időjárás (szél) vagy az egyébb okból bekövetkező dinamikus lengés babrál ki a cuccal.
  Csarnokon belül nincs ilyen, de jó párszor még én is tudtam előidézni (nem mindíg szándékosan) olyan szitut, amikor a daru vezérlője kiakadt valamilyen nem szándékolt vagy balfasz megnyilvánulástól......
  Alapvetően ezek a teher emelési vagy gém kinyúlási cuccok a dinamikus terhelés változást terhelés növekedést nem minden esetben tudják lekövetni. A statikus emelési korlátokat nem igazán tudod túl lépni, s nálunk ezek a védelmi eszközök nem kikapcsolhatóan voltam beépítve, csak szándékolt túlterhelés esetén (nagyobb gép alkatrész, ami kicsivel a teherbíráson felül van tömegben, de még nem lépi túl a daru biztonsági teher emelési korlátját), de akkor is csak szakember (daru karbantartás vezetője), s csak pöcséttel papiron, meghatározott egyszeri teheremelésre engedélyezve.....
   

Ezen oldal megosztása