1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

 1. misinator

  misinator Well-Known Member

  Ezért is követek el "méricskéket"; ha más nem, akkor az anomáliák, illetve a terem akusztikai sajátosságainak kiszűrésére...meg hogy megnyugtassam a szkeptikusokat.

  Az egyik sógornőm szimfonikus zenekar első hegedűse és koncertmestere.
  Gyakorlatilag abszolút hallása van, le is teszteltük: http://www.szynalski.com/tone-generator/
  De a hallása:D:D:D...azért van ott zajterhelés rendesen:(
  Sejted mit szívom a vérét...:rolleyes:
   
  Cifu and antigonosz like this.
 2. misinator

  misinator Well-Known Member

  A "hifizmus", mint kór akkor tudja megtámadni a szervezetet, ha az le van gyengülve; vagyis van rá pénze - vagy nincs rá felesleges, de arra fordítja.
  A pénztelenség kiváló védekező mechanizmust tud kiépíteni bármilyen alattomos hobbival szemben.:D
   
  blitzkrieg, dudi, fip7 and 1 other person like this.
 3. misinator

  misinator Well-Known Member

  Na ez meg a másik probléma a minőséghajszolással.
  Ha egy Sokol táskarádión hallgatod a zenét, akkor gyakorlatilag mindegy, hogy egy ötvenes évekbeli hangfelvételt hallgatsz, vagy Clean Bandit - kétségkívül korszakalkotó:D - Solo című, loudness war szindrómában szenvedő számát.
  A Sokol rádiónak nem fog sikerülni átadni a dinamikát...


  Na most mennél jobb reprodukciós képességgel rendelkezik a cuccod, annál inkább szenvedni fogsz, mert rájössz, hogy mennyi khm. furcsa ízlésű hangmérnök van - vagy a bánat tudja, hogy milyen közelről hallgatta a stúdió (általában szándékosan a hibák kinagyítására hangolt) monitorhangdobozát...s csak szenvedni fogsz, mert a régi jó VHS videómagnódról anno milyen dögösen, dinamikusan szólt a sztereó tévéden a Rhythm is a dancer:


  Ja, nem.:eek::(

  Na ezért nem igyekszem leváltani a katódsugárcsöves tévémet: Egy mai sportközvetítés után közvetlenül betenni a Predator 1-et!?
  https://videa.hu/videok/film-animacio/ragadozo-1-teljes-film-b0LsPo2jpwih6NUW
  :confused:
   
  molnibalage, Nagy Csaba and Kurfürst like this.
 4. papajoe

  papajoe Well-Known Member  Nem szeretnék elveszni a részletekben,a kütyü,ami vezeti a kötelet,az csak vezeti,hogy ne legyen pl egy oldalra az egész kötél felcsévélve,az ehhez szükséges feszességet az emelő horog,meg a csigasor súlya adja,ami erre elég is. A kötél akkor csúszik egymáson,amikor ráemelsz 25 tonnára,vagy többre,lehet hallani ahogy helyezkedik minden réteg a dobon ;). A kötelet nem tudok róla,hogy zsíroznák,mert gyárilag impregnálva van kátránnyal,esetleg speckó zsírral,mert azzal,hogy kívülről összekened zsírral,belül még száraz marad,egy 25 mm-es kötélben könnyen van 60-80 szál is,és olyan szorosra van fonva,hogy oda be nem menne a zsír önként.
  :)

  Peace.
   
 5. Én nem vagyok az, mindeössze szeretem normális minőségben hallgatni a zneét.
  Én nem értek ilyen szinten a dologhoz, csak a saját hallásomra hagyatkozom. Gyári CD-n és vinylen is sokkal jobbnak tartom a hangzást mint MP3 vagy hasonlón, a FLAC mondjuk tényleg kivétel de az emberek többségénél nem ez az általános.
   
 6. misinator

  misinator Well-Known Member

  Az MP3 a 90-es évek kompakt kazettája...
  Volt is a 80-as években valami (angol) kép, aminek a szövege arról szólt, hogy a kompakt kazetta a zene elleni bűncselekmény. (Gondolom valamelyik lemezkiadó reklámja lehetett)
   
 7. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Az MP3 és tsai védelmében azért el lehet mondani, hogy amíg az emberek túlnyomó többsége ilyen max. tizen-huszonezres hangeszközökön hallgatja vissza a zenét, és maga a zene is 90%-ban valami libaryből összedobált elektromos izé, addig nem az digitális meg a kódolási veszteség lesz a legnagyobb probléma, hanem hogy mit hallgat és micsodán.

  Más szóval ha a zene egy szar minőségű elemekből van összetákolva, az egy alaplapi 3 dolláros integrált valami alakítja át jelekké és az egy borzalmasan torzító és lapos PC-s egyenhangszóróra vagy auchanos audiorendszeren megy ki, akkor nem tökmindegy hogy a tetejébe még az MP3 is csörög..?
   
  misinator and rejsz felügyelő like this.
 8. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Sokkal súlyosabbnak érzem azt, hogy egyszerűen szar az alapanyag a dinamika tartomány eltűnése miatt. Teljesen mindegy, hogy min hallgatod azt, a régi időkhöz képest egyszerűen nem lehet minőségről beszélni.

  Egy variable bitrate vagy 256/320-on hallgatva semmiféle adatvesztést nem jelent ameddig átlagos ember, átlagos fülhallgatón vagy akár 50-100k-s hangfalon hallgatja az ember akár még klasszikus zenét. Ez kimérhető, tesztelhető.
   
  fip7 likes this.
 9. Én még a kazettás korszakban nőttem fel de akkor sem kedveltem, vinylre nem tellett, amint elterjedt a CD már cseréltem is le a pitsába.
   
  misinator likes this.
 10. Nagy Csaba

  Nagy Csaba Well-Known Member

  Mivel nálunk fix magasságban lévő csarnoki futódaruk vannak (úgy 4 emeletnyi kiengedett kötéllel), így az emelési magasságokon nem tudnak változtatni menet közben.
  Mivel a csarnok nagyjából por mentes, így a kötél zsírzása (viszonylag finoman) is működő képes, így nincs kötél berágásból adódó gubancunk.
  A teherbírásokról annyit, hogy van akkora 2 MW-os sorvonó motorunk, amit 2 részletben (álló és forgórész) a 75 tonnás csarnoki futódaru tud csak megemelni, természetesen külön-külön (de a fáma szerint, amikor összerakták ezeket a nagyvasakat, volt olyan darab is, amit az megemlegetett daru a 75 tonna emelési korlát ideiglenes kiiktatásával tudott csak megemelni).
  Ahogy emlékszem a nehézgép kezelői és a régebbi szakközepes tanulmányaim alapján a drótkötél fonat közepén lévő, s szép Magyar műszaki nyelven léleknek nevezett kender alapanyagú fonat van kezelve, részben azért is, mert a pászmákat védeni illik a korróziótól is.....

  (csak itteni tapasztalat, nem kekeckedés)
   
  gergo55 likes this.
 11. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Kapcsolódó videó.
   
  gergo55 likes this.
 12. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Ez elég furcsa, alsó 4 az emelkedő papírok közt hadiipari cég:
  Name Last Chg. % Vol.
  EQT 19.26 +4.62% 2.52M
  QCOM 57.75 +3.14% 4.56M
  FB 141.41 +2.90% 5.87M
  GD 171.42 +2.41% 286.61K
  LMT 292.10 +2.35% 416.80K
  NOC 263.34 +2.25% 364.24K
  RTN 168.74 +2.20% 504.87
   
 13. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Kanadában ma döntenek a Huawei tulaj lányának kiadatásáról, így lehet nem véletlen.
   
 14. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Fülöpke szigetek. Kirakták az amerikaiakat.
   
 15. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az érték (pénz) munka által teremtetik. Az atomipar adófizető és munkáltató. Járulékos hasznaival együtt nyereséges. Az atomerőművek melléktermékeit jól őrzött helyeken tárolják.
  A papíron többszázszors elrettentés a valóságban 50 becsapódás.
   
 16. gacsat

  gacsat Well-Known Member

  Az akkor tör ki, amikor nem érted, otthon miért nem tudod rekonstruálni azt az érzést, amit a BNVn hallottál egy Vaya con Dios lemezről.
   
  misinator likes this.
 17. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  ...amelyek két hónap alatt elvesztettek 15-20%-ot az értékükből... o_O
  Tényleg nagyon meglepő, hogy ilyesmi után vannak visszapattanások. Nagyjából annyira, minthogy a jég hideg a tűz pedig meleg...

  Ha mondjuk tőzsde és multi, akkor érdekes, hogy mi zajlik a GE körül. Hajdan a legnagyobb és legbefolyásosabb cégek közé tartozó GE-t nyáron kivették a Dow Jones Industrial Average listáról, ahol 1907 óta szerepelt. A cég csak 2018Q3-ban több, mint 22 milliárd dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, az elmúlt 1 évben pedig több, mint 31 milliárd dollárt - ami még úgy is brutális, hogy amúgy a cég éves forgalma így is 100 milliárd dollár felett van. A cég részvényei pedig meglehetősen lejtmenetben vannak, két éve még 31,75 dollárt értek, amihez képest már a tavalyi 17,5 dollár is brutális értékvesztés, de per pillanat 6,8 dolláron kereskednek vele, vagyis kevesebb, mint a negyedét éri a két évvel ezelőttinek...
   
  Nagy Csaba and antigonosz like this.
 18. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Én nem vagyok pénzügyi szakember, de ez nem azt mutatja, hogy a tőzsde inkább csak egyfajta hiten alapuló szerencsejáték...?

  Mert az utóbbi 1 évben a GE talán elfelejtette, hogy hogyan kell ipari, orvosi, stb. berendezéseket gyártani? Mitől lesz kis túlzással egyik napról a másikra értéktelen a cég ami pl. turbina gyártásban a világ egyik no.1 játékosa? Csak azért, mert egyes pénzügyi mutatói rosszabbodtak és akkor a "piaci félelem" és egyéb buzzwordök mentén, akkor a papírokkal való közvetlen kereskedés befolyásolja az árfolyamot és nem maga a cég tényleges teljesítménye...?

  Soha nem értettem meg igazán azt, hogy a tőzsde hogyan képes így működni, amikor a valós viszonyokhoz sokszor köze nincs. Lásd Tesla...
   
  antigonosz likes this.
 19. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  A repülőgép sugárhajtóművek iránt nőni fog a kerelet, az jól muzsikál, de az erőművi turbina szegmens mindent visz, most probléma a lapátok korrózió állásával, de a TOSHIBA is nagyot bukott a Westinghauson. Az új főnök kinevezésére ugrott egyett, ami kipukkadt gyorsan, utána belevett 2,2 millió db-ot, az sem támasztotta, sok az adósság, a sajáttőke 3,66x:
  Debt/Eq 3.66 igaz az 1 rv-re eső kp is tetemes:
  Cash/sh 2.95
   
 20. Cifu

  Cifu Well-Known Member

  A GE esetében a 22 milliárd dolláros leírást már vizsgálja a tőzsdefelügyelet, élnek a gyanúval, hogy a GE halogatta az erőművi cégszekció valódi veszteségeinek és állapotának konszolidálását, értékkorrigálását. Ha így van, akkor a veszteségen túl még jókora büntetésre is számíthat, plusz még perek sorozatára is.

  Igazából annyiféle magyarázat van a tőzsdére, hogy én itt nem kívánok egyik iskolát sem a másik fölé helyezni.

  Személy szerint úgy vélem, hogy a tőzsde arról szól, hogy egy befektetői bizalmat adnak és vesznek az emberek (hiszen a részvények kiadásával a cég befektetői tőkét von be, vagyis az "eredeti" részvényes befektet a cégbe). Innen kezdve ez egy szerencsejáték nagyban. Mivel pedig a tőzsdén lehet sokat is keresni, az emberek mennek "játszani"...

  Az egész ismét egy alapjában véve nem rossz dologból indult (befektetői pénzek mozgatása a cégbe), csak ugye ez is elszabadult, mint Poszeidon szigonya...
   

Ezen oldal megosztása