1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Beszélgető

Diskurzus a(z) 'Kantin' témában - Tcat által indítva @ 2013. január 16..

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Világos az ok-okozati folyamat, én meg végképp nem fogok vitába szállni azzal, hogy a németek csúnyán lábon lőtték magukat ezzel az egész Willkommenskulturral. Nekem innen távolról úgy tűnik, a legnagyobb probléma az egész német társadalmat átható agymosás, belenevelt bűnösségtudat és egyszerűen nem merik alkalmazni azokat az amúgy teljesen törvényes meglévő eszközöket, pl. idegenrendészet, kiutasítás stb., amiket ilyenkor kellene. Mert húh, ha vádat emelek egy szent bevándorló ellen, a végén még rasszista leszek, sőt, talán már maga az hogy felmerült bennem a gondolat már önmagában rassista. Persze az érzés meg a reakció természetes, így marad a képmutatás, mint bevett társadalmi gyakorlat.

  Majd ha kinövik ezt a dilijüket és végre rongyot tömnek a rassiszmus- és tolerancia prédikátorok pofájába, majd elkezdhetnek normálisan élni a saját hazájukban. Bár kétlem hogy egyátalán felmerül a mostani, többszörösen agymosott generációban, hogy így is lehetne. Vagy a végén egyszerűen csak elpattan az utolsó idegszál is, és jön egy fékevesztett társadalmi ellenreakció.
   
  blitzkrieg likes this.
 2. ozymandias

  ozymandias Well-Known Member

  Hogy mi lesz a reakció, azt nem tudom. Most azon megy a vita, hogy a gyerekházasság elfogadható-e vagy sem. Eddig úgy tűnik, hogy nem, mert sérti az alapjogot a szabadvallás-gyakorlásra.

  Az is elgondolkodtató, hogy a nagy feministák ilyenkor hogyan kussolnak. Az egész onnan indult, hogy egy 14 éves szíriai lányt a21 éves unokatestvéréhez adtak feleségül, akik2015 augusztusában érkeztek Németországba. Az Ifjúságvédelmi Hivatal (Jugendamt) elutasította, hogy házasságukat elismerje, és a lányt a férjétől elválasztotta - a hatályos jog alapján ezt itt vastagon pedofília.

  Ezután a férj keresetet nyújtott be, egy aschaffenburgi családjogi bíróság az Ifjúságvédelmi Hivatal javára döntött, ami a lány törvényes gyámjának igényével lépett fel.

  2016 májusában egy bambergi fellebbviteli bíróság megváltoztatta a döntést. A bíróság úgy döntött, hogy a házasság érvényes, mert azt Szíriában kötötték, ahol a saría jog szerint a gyerekházasságok megengedettek, ezzel gyakorlatilag legalizálta a saría gyerekházasságokat Németországban.

  A bambergi bíróság a saría jogot alkalmazza a német jog felett, hogy egy Németországban betiltott szokást legalizáljon. Vastaps.
   
  blitzkrieg, fishbed, Fennek and 3 others like this.
 3. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Röviden, aztakurva.
  Ezen elv alapján, akkor ha egy elnyomó rezsimben távollétében elítélnek egy onnan megpattanó embert, akkor a német bíróság el fogja ítélni? Mondjuk egy Észak-Koreából szökött embert életfogytra ítélne ott a hatalom, akkor Németország helybenhagyja az ítéletet? Mert ebből bakker kb. ez következik.
   
  blitzkrieg likes this.
 4. fip7

  fip7 Well-Known Member

  molnibalage

  Meg az, hogy a Sária magasabb rendű jog, mint a német és az EU-s jog. :rolleyes:
  Úgy látom nem csak hazánkban van gond a bírák (egy részének) a fejével.... Biztos túl sok "érzékenyítő" kurzuson járt az illetékes bíró....
   
  csibeszke, arcas, blitzkrieg and 4 others like this.
 5. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Utópia, utópia hátán, most mit vártok egy NDK-stól? Az álom, hogy elkeveredik a kaukázusi/ázsiai/fekete/indián és lőn örök béke a földön, mint az osztálynélküli társadalom degeneráltsága, ahol mindenki egyforma bábu volt, önálló elképzelése csak fölfelé benyújtva és ott rábóllintva lehetett, ha nem volt megbízható káder, akkor jobb ha meg sem próbálta, mert egy párton kívűli nehogymá okosabb legyen egy jó elvtársnál, míg a szabadversenyes rothadó kapitalistáknál egy garázs internetes WebÁruházból most egy 778 mrd $-os kapitalizácíóju mammut nőtte ki magát:
  https://finviz.com/quote.ashx?t=AMZN&ty=c&ta=0&p=m
   
  blitzkrieg likes this.
 6. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Sokkal rosszabb a helyzet ennél, van ez a nemzetközi kollíziós magánjog nevű izé, ami nemzetközi elem (pl. szír v német házassági jog alkalmazandó Németországban élő, és ha jól értem, két szír állampolgár közötti házasságának érvényességére? esetén rábök arra jogra, amit alkalmazni kell. Ez ugye lehet a szír vagy a német.

  Mellesleg egy rohadt bonyolult jogág, mert a helyi nki magánjogi kollíziós jogot is figyelembe kell venni (és ezek vidáman egymásra is mutogathatnak...) és van egy olyan gumiszabály része is, hogy ha az adott jog alkalmazása a helyi közrendbe ütközik, akkor nem kell mégse alkalmazni.

  Házassági jog esetén általában a házasságkötők saját joga / házasságkötés helye szokott számítani, ez ugye szír / szír és elég egyértelműen a szír jogra bök rá. Ami passz, hogy micsoda, tegyük föl hogy nem vettek át semmi jobbat és iszlám jog van érvényben. Ha aszerint ez egy érvényes házasság, akkor nincs mit tenni.

  A kérdés tehát az, hogy a német közrendbe ütközik-e a szír házassági szabályok elfogadása.

  Megjegyzem a 14 év nekem annyira nem durva, nem 6 évesről beszélünk szóval inkább szürke zóna. 14 éves nő már biológiai szempontból legalábbis érett, régen európában sem volt ez szokatlan, így ha a szír szokások szerint ez frankó, és a csaj se nagyon kapálódzott ellene, akkor nehéz megérteni hogy az akármilyen német hivatalnak mi köze hozzá. Megjegyzem a magyar jog is engedi 16. év betöltése után a házasság kötést, igaz, gyámhivatali engedély kell hozzá, 14 év feletti kiskorúakkal való szexelés pedig egy külön büntetőjogi kategória attól függően, hogy nagykorú-e az illető vagy sem, de hát ugye ezek a magyar szabályok, a szíreket ez nem kell hogy érdekelje.
   
  blitzkrieg likes this.
 7. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Értem. Akkor ezen érvelés mentén, akkor alkoholizálni akarok arab államokban, mert a magyar jog szerint teljesen bevett és legális. Meg az asszony sétálhasson bikiniben az utcán, mert itthon nem tiltja semmilyen jog. Ezek a magyar szabályok, mit szól bele egy szaúdi bíróság? Magam előtt látom, ahogy meghajolnak előttem és helyt adnak keresetemnek...
   
 8. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Kurfürst

  Nem vagyok jogász, de amennyire én tudom az EU területén belül az EU-s jog a legmagasabb és a tagállami jogok ez után jönnek. E miatt volt az EU-s jogharmonizáció. E mellet vannak az EU nemzetközi szerződései.
  Hogy itt hol jelenik meg a szír jog? Hát szerintem sehol....
  Ugyan ezen okból nem fogadják el mondjuk a gépjármű vezetői engedélyem a nagyvilágban az EU-n kívül. És ez fordítva is igaz, akármilyen ország jogsijával nem vezethetsz itthon. Az is pont ugyan olyan hatóságilag igazolt jog/képesség, mint a házasság. (szerintem)
   
  blitzkrieg likes this.
 9. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Nem érted. Nemzetközi kollíziós magánjog, tehát a különböző, polgári jogba tartozó jogviszonyokra vonatkozik csak, úgymint teszem azt házasság kötése, öröklés, szerződések és a többi.

  Az hogy egy házasság érvényes-e, polgári jogi kérdés.

  Az élethelyzetek amiről te beszélsz, azok közrendet érintő közjogi és nem magánjogi szóló kérdések, pl. a szabálysértés és büntetőjog világa, és nincs a világon olyan állam, amely a saját területén engedne ezekbe más államokat belepofázni. Pölö itt sem lehet hasist szívni, csak mert teszem az iszlám jogrendszer azt megengedi, míg a piálást nem.
   
 10. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Ok, de tegyük fel, hogy magánjog hatáskörbe utálna egy jogrendszer merő trollkodásból azt, hogy akkor ihat-e alkoholt egy személy, amit mondjuk a családfő dönt el. Akkor mi lenne jogi helyzet?
   
 11. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Van is EU-s nemzetközi magánjogi vagy ha úgy tetszik kollíziós jogi rendelet. Nem is olyan régen nemzetközi egyezmények voltak erre, amelyhez egy csomó ország csatlakozott, épp azért, hogy kicsit könnyebb legyen kihámozni, kinek a magánjoga alkalmazandó.

  Ez EU-s jog, nem szír, de ez a törvény csak annyit csinál, hogy megmondja hogy az adott esetre kinek a joga alkalmazandó. Ha a házasság érvénytelensége a kérdést, azt ez esetben a szír jog (a házasulók személyes joga) szerint kell megítélni.

  Szír állampolgárok szír jog alapján Szíriában kötött házasságában. Ha Németországban kötik, valszeg más lenne a helyzet.

  [/QUOTE]Ugyan ezen okból nem fogadják el mondjuk a gépjármű vezetői engedélyem a nagyvilágban az EU-n kívül. És ez fordítva is igaz, akármilyen ország jogsijával nem vezethetsz itthon. Az is pont ugyan olyan hatóságilag igazolt jog/képesség, mint a házasság. (szerintem)[/QUOTE]

  Közjogi, nem magánjogi kérdés az okmányok kölcsönös elfogadása.
   
  blitzkrieg likes this.
 12. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Nem értem itt miről megy a vita, amikor a szakálasoknál nagyobb kettősmércét alkalmazók, a világon nincsenek.
  Egy muszlim családban, ha a leány elveszti a szűzességét mielőtt összeadnák a nála 3x idősebb, de arányosan vagyonosabb férjel, akkor a hozzátartozóknak szent kötelessége megölni, így védve a család becsületét.
  Bekerülve az európai civilizációba viszont ők jogszerűnek ítélik, ha falkában erőszakolnak kislányokat.
  A Koránban van olyan passzus, hogy idegen vallásuak többségébe keveredve, akár muszlim hit elhagyását is szinlelheted, keresztény barátaid is lehetnek, meg esetleg a finom füstölt csülköt is élvezheted, de ha ütött az óra amikor már esély van a korábbi befogadók legyőzésére, egy csapásra ez megváltozhat.
   
 13. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Heh, ha mondjuk az van hogy a gyerek piálhat-e ha az apja nem engedi, azt vicces módon az eljáró állam bíróságának joga dönti el. Amúgy meg gondolom kijöhet az, hogy jogszerűtlenül piál, vagy nem tiszteli a családfőt, vagy mittudomén, önmagában valszeg nem lesz jelentősége, max. ha ez pl. alapos indok lehet arra, hogy kitagadják az örökségből az adott jog szerint.

  Egyébként a kollíziós jogba remekül bele lehet hülyülni ilyen hülye helyzetekbe, pláne ha szír apuka és albán anyuka Máltán kötött házasságából az USA-ban születik meg a gyerek, de Finnországban tanul és egy svéd bíróság előtt perel egy egyiptomit. :D
   
  Nagy Csaba, gergo55 and blitzkrieg like this.
 14. fip7

  fip7 Well-Known Member

  Kurfürst

  Megfordítom akkor. Ha a wakandai jog szerint te a rabszolgám vagy, akkor németországba költözve is még mindig a rabszolgám vagy, hiszen wakandai szerződésünk van róla. És akkor ez így okés dolog itt az EU-ban?
  Csak azért kérdezem, mert ez egy analógia a kényszer házasságra.... Szerződéses magánjog mind a kettő!
   
 15. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Nem okés, legalábbis amint belépnénk schengenbe tuti erről hápognék, hogy "nyilvánvalóan és súlyosan sértené a német jogrendszer alapvető értékeit és alkotmányos elveit" és akkor a helyi jogot kell alkalmazni.

  De ez egy gumiszabály, a rabszolgaság esetében elég egyértelmű a helyzet, házassági életkor esetében már nem annyira.

  A szír házassági esetben meg a vita mintha arról szólna, hogy a német jog szerint a csaj 14 évesen nem házasodhat még érvényesen, a szír szerint meg igen. Az nekem nem világos az esetből, hogy ez most kényszerházasság volt vagy sem, vagy csak a hivatal volt önjáró az ügyben.
   
 16. beta

  beta Well-Known Member

  Ugyan már... Az átlag muszlim simán elhagyja vallásos életének nagy részét Nyugaton. Ráadásul ma már ezt a törvények is presszionálják, hiszen az állampolgárság, esetleg a menekültjog, könnyen ugrik ha például nem fog kezet a férfi egy nővel vagy nem jár a gyereke koedukált iskolába. Már az arcot eltakarni is több helyen tiltott.

  Amúgy van egy olyan érzésem, hogy sokan nyugatról, többen egyenesen Németországból szidják a németeket. Azért ez sokat elmond :)
   
 17. Kurfürst

  Kurfürst Well-Known Member

  Megjegyzem a szírek és a törökök az általam ismertek közül eleve a legszekulárisabbak muszlimok közé tartoznak, nem nagyon érdekli őket hogy lehet-e piálni vagy disznóhúst enni Mohamed szerint. Itt is, otthon is vidáman piálnak és majszolják a szalámit ha hozzáférnek. Szíriában saját sörmárkák és sörgyárak voltak (vannak?).

  Az hogy megjelentek az elmebeteg szektások Szíriában (khmm... Szaud Arábia, Irán, most épp rátok nézek) nem jelent semmit, azt pedig hogy vallási szabályok rendezik a családi életet, teljesen megszokott. Itthon sincsen ám olyan régen "állami" családjog, mert a kánonjog ezt majdnem ezer évig nagyon szépen és kompletten, egészen intim részletekbe menően leszabályozta.
   
  Nagy Csaba and blitzkrieg like this.
 18. thomashewitt

  thomashewitt Active Member

  Az az elhagyás, benne a Koránban, hagyjuk már azt a törvénytisztelő kézfogást, amikor albionban 1 millió nő megerőszakolásáról beszélnek, amiből elég hirhedt eset volt a Rotherhami.
  https://clarionproject.org/uk-officials-ignored-sexual-abuse-1400-girls-16-yrs-9/
   
  Fennek and fip7 like this.
 19. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Lehet, hogy lassan visszajön a személyes jog késő-római, kora-középkori (sőt a langobárdoknál a 12. sz-ig) jogszokása, amikor külön törvénykönyvet adtak ki a rómaiak és külön a germánok számára. A bírósági eljárás ú.n. pofessio legisszel kezdődött, azaz a pereskedő felektől először megkérdezték, hogy milyen jog szerint élnek.
  Sok hasonlóságot lehet vélni a hanyatló Római Birodalom és a mai nyugat-európai helyzet között.
   
  Kurfürst, blitzkrieg, fip7 and 2 others like this.
 20. phaidros

  phaidros Well-Known Member

  Amúgy van egy olyan érzésem, hogy sokan nyugatról, többen egyenesen Németországból szidják a magyarokat. Azért ez sokat elmond :)
   
  csibeszke, gergo55, zsolti and 5 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.

Ezen oldal megosztása